Menu

Campus

Campus şcolar

Înainte ca Şcoala Aletheea să îşi găsească întruchiparea în proiectele arhitectului, ea a fost imaginată ca un mediu deschis şi stimulator, care să încurajeze elevii să exploreze şi să participe, să le faciliteze atât lor, cât şi profesorilor, desfăşurarea activităţilor de învăţare, respectiv de predare.

De la această idee am pornit în anul 2012, când am început construcţia Şcolii Aletheea. Împreună cu arhitectul, am gândit şi construit un spaţiu în care mediul fizic se raportează la, şi poate sprijini procesul de învăţare. Pe măsură ce copilul creşte, va învăţa în moduri diferite, iar mediul fizic al şcolii reflectă această caracteristică.

  • Crearea unui mediu bogat din punct de vedere vizual, distractiv şi surprinzător
  • Asigurarea spaţiilor şi a suprafeţelor în care să fie expuse lucrările copiilor
  • Săli de clasă spaţioase (45–55 mp) şi luminoase, care reflectă vieţile elevilor şi includ spaţiu de afişare pentru proiecte, lucrări de artă şi obiecte din natură
  • Spații comune pentru arte vizuale, educație tehnologică, teatru și muzică, dar și pentru întâlnirile zilnice și lunare la care participă toți copiii din școală
  • Atenţie specială acordată proporţiei şi înălţimii diferitelor elemente, pentru a asigura un spaţiu echipat şi decorat de manieră ergonomică.

Cadru prietenos şi sigur, care stimulează comunicarea

Copiii învață în săli de curs şi spaţii comune pline de culoare şi imaginaţie. Proiectat pentru a stârni curiozitatea și pentru a facilita înțelegerea, acest mediu îi va determina, în mod natural, pe elevi, să îşi facă publice realizările.

Grădinile din dreptul sălilor de clasă destinate ciclului primar sunt o prelungire a spațiilor de învățare. În generozitatea spațiului verde, copiii pot explora subiecte specifice științelor, dar se pot și juca sau relaxa.

Şcoala Aletheea este amplasată pe un teren cu o suprafață de 6.500 mp, din care 2.500 mp reprezintă clădirea şcolii (amprentă la sol), restul fiind spaţii verzi, teren de baschet şi de fotbal exterior (cu suprafaţă de gazon natural), spaţii de joacă şi de recreere şi parcare amenajată.

Dotările școlii Aletheea

Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 4.500 mp (parter şi 2 etaje) şi cuprinde:


10 săli de clasă ciclul primar


10 săli de clasă ciclul gimnazial


Sală de muzică


Sală de teatru


Sală de proiecții


Sală IT


Laborator de istorie


Laborator de fizică


Laborator de chimie


Laborator de geografie


Laborator de biologie


Laborator limbi străine


Bibliotecă


Sală de sport multifuncțională (500 mp) cu vestiare și grupuri sanitare


Cabinet medical


Sală de mese