Menu

Noutăți

Retrospectiva lunii octombrie 2017 la Aletheea

Luna octombrie la Aletheea a fost dedicată Respectului și deprinderii Bunelor Maniere, astfel că toate activitățile noastre au căutat răspunsuri la întrebări-cheie pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Cum arată respectul în familie? Dar la școală? În grupul de egali? În jurul nostru – pe stradă, față de vecini, prieteni etc.? Ce forme ia respectul fiecăruia dintre noi față de propria persoană?

Toate aceste repere importante au fost fixate cu ajutorul experiențelor frumoase, educative și distractive la care am invitat copiii și părinții să ia parte.

Startul proiectului Vâjthaț

Luni, 2 octombrie, am dat startul oficial al unui proiect foarte drag, menit să ne apropie și să ne crească motivația pentru învățare și dezvoltare personală. Împărțiți în mai multe Case în funcție de aptitudinile și afinitățile lor, profesorii și copiii au devenit în acest an școlar Sportivii, Antreprenorii, Aventurierii, Artiștii, Arhitecții, Diplomații, Inventatorii, Naturaliștii și Practicienii.

Anul școlar îi va surprinde încercând să acumuleze punctaje cât mai mari pentru performanțe academice, conduite admirabile, fapte bune, maniere impecabile și alte virtuți asociate cu talentele lor.

Astăzi am dat startul oficial al unui proiect foarte drag, menit să ne apropie și să ne crească motivația pentru…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Luni, 2 Octombrie 2017

Teatrul de păpuși “Zburdălici”

În spiritul unității tematice explorate în octombrie, “Bunele Maniere”, Teatrul de păpuși “Zburdălici” ne-a vizitat pe data de 5 octombrie pentru a pune în scenă povestea “Bolovanul din mijlocul drumului“, o lecție minunată despre buna conduită, respect și bune maniere. Copiii din clasa pregătitoare au exersat aceste virtuți, într-o zi în care am și sărbătorit educația. Mulțumim, Teatrul de papusi “Zburdalici” pentru învățări și bucurie!

În spiritul unității tematice pe care o explorăm în octombrie, *Bunele Maniere*, Teatrul de păpuși “Zburdălici” ne-a…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Joi, 5 Octombrie 2017

Surprize de Ziua Educației

Copiii din clasa I au vrut să le facă o surpriză profesorilor de “Ziua Educației” și au găsit complicele perfect: consilierul educațional Bianca Stănescu i-a ajutat pe cei mici să le pregătească, în timpul orei de dezvoltare personală, cele mai sincere mesaje, urări și complimente profesorilor dragi. Copiii nu au făcut deloc economie de aprecieri, semn că semnificația acestei zilei a fost marcată cum se cuvine!

Astăzi, copiii din clasa I au vrut să le facă o surpriză profesorilor de "Ziua Educației" și au găsit complicele…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Joi, 5 Octombrie 2017

 

Petale colorate și grădinărit, din respect și admirație pentru flori

La clubul “Petale colorate” susținut de prof. Florentina Vasile, în fiecare săptămână o floare devine “vedetă”. Copiii învață cum să o îngrijească, de unde provine și ce beneficii ne aduce. Apoi, din respect și admirație pentru ea, este introdusă într-un aranjament floral realizat folosind tehnicile artei japoneze ikebana.

La clubul "Petale colorate" susținut de prof. Florentina Vasile, în fiecare săptămână o floare devine "vedetă". Copiii…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Miercuri, 11 Octombrie 2017

Curtea interioară a școlii noastre găzduiește un colțișor foarte special, în care cresc plante sădite de copii.

Clubul de grădinărit “Sharing Garden”, organizat de prof. Adriana Albeș, este despre a cultiva semințe, dragoste pentru mediul înconjurător, idei frumoase și îndeletniciri practice. Roadele vor fi cu siguranță foarte bogate!

Constituție, legi și valori

Smartastic LAB ne-a vizitat în luna octombrie pentru a ne arăta cât de frumos și ușor putem deprinde primele cunoștințe juridice. Alina Dumitrașcu, autoarea cărții “Ce este constituția? Joacă-te și vei afla!”, ne-a făcut să înțelegem, într-o formă ludică și atractivă, importanța Constituției și a altor valori de bază, precum respectul, demnitatea și buna conduită în societate.
Recomandăm cu căldură cartea “Ce este constituția?Joacă-te și vei afla!”, editura Curtea Veche, dar și atelierele Smartastic LAB la care vă invităm cu drag!

Buna purtare la bibliotecă

Copiii din clasa I au vizitat Biblioteca Metropolitană București cu un scop precis: să învețe regulile de bună purtare în acest spațiu al cunoașterii, să afle cum se caută cărțile de interes când merg la bibliotecă, cum se face permisul de acces și cum îl pot folosi corect.Turul educativ s-a încheiat cu un atelier interactiv de lectură, în cadrul căruia cei mici au parcurs cărți de expoziție.

Totul s-a petrecut în cadrul programului “Prima zi la bibliotecă”, lansat pe 17 octombrie de către gazdele noastre minunate.

În luna în care ne însușim Bunele Maniere și explorăm o valoare specială, Respectul, copiii din clasa I au vizitat…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Miercuri, 18 Octombrie 2017

Ansamblul Palatului Brâncovenesc Potlogi

Știați cât este de frumos Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi? Vă spunem noi, este un loc minunat, pe care copiii noștri din clasa a IV-a au avut norocul să-l viziteze astăzi. După ce s-au bucurat de istoria și pitorescul locului, au făcut o oprire la Școala Primară din Vlăsceni, județul Dâmbovița, partenerul nostru în cadrul proiectului social “Școli Pereche”. Aici au făcut cunoștință cu elevii școlii, s-au jucat împreună și au împărtășit gânduri și experiențe. Noi ne mai întoarcem cu siguranță!

Știați cât este de frumos Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi? Vă spunem noi, este un loc minunat, pe care…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Joi, 19 Octombrie 2017

Vizită la Muzel Golești, Argeș

Vă împărtășim câteva imagini din excursia copiilor noștri din clasele a II-a și a III-a la Muzeul Golesti, județul Argeș. În acest loc al tihnei și pitorescului, timpul pare că are încă răbdare cu oamenii. Muzeul se întinde pe o suprafață de 10 hectare și găzduiește peste 35 de gospodării țărănești.
Copiii au vizitat cu plăcere fiecare colț al superbului ansamblu și au participat la ateliere meșteșugărești, unde au deprins arta de a crea păpuși din material textil și pe cea a picturii pe veselă. O experiență minunată, demnă de a fi trăită de vizitatori de toate vârstele.

Vă împărtășim câteva imagini din excursia copiilor noștri din clasele a II-a și a III-a la Muzeul Golesti, județul…

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Marţi, 24 Octombrie 2017

Assembly, cu respect și maniere impecabile

Assembly-ul lunii octombrie la ciclul primar a fost dedicat, ca de fiecare dată, surprinderii părinților. Copiii și-au pregătit cu sârguință prezentarea proiectelor menite să arate tuturor cât de multe lucruri au învățat despre Bunele Maniere și despre Respect. Cântece cu mesaje despre ce înseamnă fii manierat, cărți uriașe cu povești despre respect ilustrate de cei mici, materiale video cu mesaje puternice despre multiculturalitate și eticheta salutului – toate au conturat o întâlnire în care copiii ne-au convins de virtuțile pe care și le-au însușit cu brio!

Eticheta salutului

Assembly-ul lunii octombrie la ciclul primar a fost dedicat, ca de fiecare dată, surprinderii părinților. Copiii și-au pregătit cu sârguință prezentarea proiectelor menite să arate tuturor cât de multe lucruri au învățat despre Bunele Maniere și despre Respect. Cântece cu mesaje despre ce înseamnă fii manierat, cărți uriașe cu povești despre respect ilustrate de cei mici, materiale video cu mesaje puternice despre multiculturalitate și eticheta salutului – toate au conturat o întâlnire în care copiii ne-au convins de virtuțile pe care și le-au însușit cu brio! #Assembly #Respect #BuneManiere

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Joi, 26 Octombrie 2017

Assembly-ul ciclului gimnazial în luna Bunelor Maniere a fost un adevărat spectacol. Copiii din clasa a IV-a ne-au bucurat cu talentele lor actoricești, o expunere de impact a drepturilor copiilor și o reinterpretare a hit-ului “We don’t need no education”, transformat în “We don’t need no bad manners”.

We don't bully in our school/Everyone is kind, no matter what you look like/Everyone is different, and that's what makes us great/There's no room here for hate. Iată esența mesajelor minunate transmise de copiii din clasa a IV-a în cadrul momentului lor artistic la Assembly. Vizionare plăcută! #Bunemaniere #Assembly

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Duminică, 29 Octombrie 2017

Elevii din clasa a V-a au preluat ștafeta de la seniorii gimnaziului, colegii lor din clasa a VIII-a, printr-un moment artistic pe care nu putem să nu-l împărtășim cu voi. Au ridicat, cu siguranță, ștacheta foarte sus! Felicitări, copii!

La cererea publicului, redifuzăm super-proiectul integral Frenglish Despacito – Predarea Ștafetei de la clasa a VIII-a la clasa a V-a, în cel mai original moment artistic regizat de profesorii Alexandra Rădulescu, Andreea Cotițosu și Andrei Lăzăroiu. Ne înclinăm! #predareastafetei #Assembly #IdeeaAletheea

Publicată de Aletheea – Scoala Privata pe Luni, 30 Octombrie 2017

 

Activitățile desfășurate de copii au fost completate de atelierele didactice pentru părinți, prin care profesorii noștri și-au demonstrate respectul și transparența față de aceștia, prin prezentări applicate cu tema “Cum învățăm la Aletheea”.

În noiembrie, suntem Călători prin Univers și explorăm pe deplin Libertatea experienței!