Menu

Vasile Brașovanu

Profesor învățământ primar

Sunt Vasile și sunt un om preocupat de învățare, de cum putem crea fiecare dintre noi lumea în care trăim într-un loc mai bun față de cum l-am găsit. Cred că școala poate contribui la acest lucru, iar pe copiii pe care îi voi avea drept parteneri de învățare îi voi încuraja de fiecare dată să privească cu blândețe către ei și către tot ce este în jur.

Vin în Aletheea după o experiență de 9 ani în educație, timp în care am avut șansa să pot lucra cu diferite categorii de vârste și roluri, de la copii mici, din învățământul primar, tineri, cadre didactice, directori de școli, părinți. Cred că misiunea mea își găsește împlinirea în școală prin faptul că atunci când contribui la experiența cunoașterii și a descoperirii pentru un copil, bucuria e mare și simt că mi-am făcut treaba.

În toți acești ultimi ani în care am cunoscut sistemul de educație din diverse roluri, poate că una dintre principalele concluzii e că nu există soluții minune pentru a aduce învățarea aproape de oameni, fie că sunt copii sau adulți, ci că fiecare dintre noi suntem într-o anumită măsură responsabili de propria devenire. Ce îmi propun din rolul de învățător e să ofer cât pot de mult din jumătatea mea de relație cu fiecare copil pentru ca acesta să dobândească abilitățile, valorile și cunoștințele potrivite pentru a deveni autonom, creativ, în echilibru cu el și cu cei din jur, pregătit pentru a-și conduce propria viață.