Menu

Sanda Craina

Profesor informatică

Mintea,„ mobilată” inginerește, mi-a fost atrasă de perspectivele de dezvoltare profesională într-un domeniu foarte dinamic – informatica. Am început ca autodidact asimilând multă documentație în limba română, dar mai ales în limba engleză. Aşa am ajuns să particip la concurs şi să fiu angajată la o firmă italiană de soft, Finsiel, cu sediul în Bucureşti, unde am lucrat, ca programator, pentru utilizatori finali din Italia. Mai târziu am participat la un concurs lansat de firma Softwin din Bucureşti pentru un post, tot de programator, cu durată limitată, dar în Ploieşti. Am fost angajată şi am lucrat pentru unul dintre clienții Softwin – British American Tabaco. Între concursuri şi angajări cu durată limitată am început şi cariera didactică, tot în informatică, pentru că îmi place să lucrez cu copiii. Nu bănuiam atunci câtă muncă urma pentru a fi performat în acest domeniu, dar știu că mi-am descoperit vocația. Am urmat cursuri de specializare în informatică, postuniversitare şi master, am dat toate gradele didactice, am obţinut gradaţia de merit de mai multe ori, am dobândit calitatea de membru al corpului național de experți în managementul educațional. Pasiunea pentru meseria de dascăl m-a determinat să mă implic în activităţi de perfecţionare în didactică, ajungând să fiu cooptată, ca specialist didactician, în diferite proiecte educaționale la nivel național, dar și internațional.

Consider că

  • viața (profesională) nu se măsoară în ani, se măsoară în realizări;
  • dacă din pasiune îți faci o meserie, atunci ești un om realizat, împlinit;
  • dacă atunci când privesc acest videoclip*, http://www.youtube.com/watch?v=x3AkrwGuXik , elevii, actuali sau foști, se gândesc la mine și îmi transmit acest gând, înseamnă că îmi îndeplinesc menirea.

Citate preferate:

„Pentru momentele acelea, câteva, în care niște urme trase cu creta pe tablă prefac mințile în suflete. Lor le datoram o viață traită frumos. Pentru asta iubim profesorii.”