Menu

Roxana Drăguș

Profesor limba engleză

Cred despre mine că sunt un facilitator în procese de cunoaștere. În spațiul școlii Aletheea mi-am asumat rolul de ghid în procesul de învățare a limbii engleze pentru că am convingerea că practica și cunoașterea teoretică a acestei limbi poate fi o poartă către oportunități aparte de învățare, descoperire și trăire. Practicarea limbii engleze mi-a facilitat o serie de experiențe internaționale de studiu, voluntariat și lucru. Am petrecut două semestre de studiu în Suedia și Olanda, două stagii de voluntariat în educație în Austria și Cehia, angajament de lucru într-o companie internațională din Spania și participări la programe non-formale și conferințe internaționale, ajungând să iau contactul cu peste 25 de țări și state din Europa și Statele Unite.

Din 2012 sunt absolventă a Facultății de Limbi Străine de la Universitatea din București, Engleză-Germană, Specializarea American-Studies și după mulți ani de studiu ca autodidact în cunoaștere și dezvoltare umană, am decis să fac pasul și să urmez și cursuri formale în psihologie.

Pe lângă studiu, îmi cultiv pasiunea pentru întrebări, investigație și scriere creativă prin proiecte jurnalistice pe blogul personal, unde public conversații, resurse și articole despre descoperire de sine și educație psihologică pentru că eu cred că avem nevoie de informație și dialoguri adevărate despre ce simțim, gândim și acționăm.

Am descris o parte din rolurile trecute, prezente și în curs de formare pentru a creiona o imagine mai clară despre cine sunt și cum lucrez. Intenția mea este să explorez curajos și cu răbdare împreună cu copiii din școala Aletheea multe discipline de studiu, să descoperim cum ele se inter-conectează și cum fac bine nouă și lumii întregi. Toate acestea prin intermediul limbii engleze.

Citate preferate:

„If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives. Do good anyway.

The good you do today will be forgotten tomorrow. Do good anyway.

Honesty and frankness make you vulnerable. Be honest and frank anyway.

What you spend years building may be destroyed overnight. Build anyway.

Give the world the best you have and you’ll get kicked in the teeth.

Give the world the best you have anyway.” – Kent M. Keith