Menu

Rodica Ștefan

Profesor educaţie muzicală

Dragostea pentru cântul frumos mi-a fost insuflat de părinți (mama cântând o bună perioadă de timp) încă din primii ani de viață, când mi-am exprimat dorința de a fi pe scenă și de a-mi prezenta calitățile vocale în fața tuturor (cred că se întâmpla la vârsta de 4-5 ani, când am pășit pentru prima oară pe o scenă în fața unui public). Pe măsură ce am crescut, am realizat că muzica este ceea ce mă împlinește și astfel am hotărât să urmez cursurile unui liceu de profil. Adolescența a fost o perioadă frumoasă în care am îmbinat talentul de a cânta cu plăcerea de a juca teatru, făcând parte dintr-un grup de satiră și umor cu care am câștigat numeroase premii.

Toate aceste activități artistice m-au dezvoltat și m-au învățat să îmi cultiv gustul pentru tot ce este frumos și de calitate.

După terminarea liceului, a urmat admiterea la Universitatea Națională de Muzică din București – secția Canto clasic, și de aici o întreagă perioadă de aventuri, de căutări, de descoperiri (toate pentru a mă forma ca profesionist). În timpul facultății am plecat cu o bursă la Salzburg, unde am lucrat cu profesori din cadrul Universității Mozarteum, în urma obținerii Marelui Premiu la un concurs de canto. A urmat o mulțime de proiecte și colaborări de suflet cu operele din țară și nu numai.

În paralel, dragostea pentru copii m-a făcut să îmi doresc să lucrez cu ei, să îi formez și să le împărtășesc din experiențele mele. Dar și căldura dascălilor mei, modul în care m-au învățat, deopotrivă m-au determinat să vreau să predau. Sunt deja în al cincilea an în care lucrez cu copii de toate vârstele, adolescenți și chiar și cu adulții.

Personal, pun mare accent pe comunicare, dorindu-mi ca pentru copii să le fiu un prieten mai mare și împreună să învățăm unii de la ceilalți.

Citate preferate:

„Profesorii îți deschid ușa. De intrat, trebuie să intri singur.” – Proverbe chinezești

„Ce greșeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule” – George Enescu