Menu

George Popescu

Profesor biologie, chimie și fizică

Ca orice om pasionat de știință sunt permanent într-o stare de observare și descoperire. Am găsit plăcerea de a învăța din orice, privind munții sau oceanul, citind beletristică sau cărți de bucate, îngrijind animale sau studiind cristale, vorbind cu copiii sau practicând un sport extrem. Am găsit în copii o sursă de inspirație extaordinară și un răspuns la multe din întrebările pe care mi le-am pus.

De aceea metodele mele de predare se raportează permanent la ceea ce învăț eu de la elevii mei și pleacă de la ideea că toți copiii trebuie să se simtă bine la școală, eliberați de stres și inhibiții. Respect, accept și încerc implementarea sugestiilor lor, generând un mediu democratic.

Consider ca educația se extinde cu mult în afara cărților și a sălii de clasă, de aceea promovez educația holistică, ce se adresează mintii, trupului și sufletului, implicând elevii în învățarea experiențială prin activități tip „outdoor education”. Toate cursurile – biologie, fizică, chimie – sunt predate interdisciplinar, iar aplicațiile de pe teren au o pondere însemnată, cu mare accent pe ideea de „educație verde”. Știința nu este o competiție, de aceea vreau să ajut toți elevii să descopere universul, în felul lor propriu și unic. În știință nu există eșec, ci doar un motiv de a continua cu un nou experiment, schimbând doar o variabilă.

De asemenea, consider că o educație modernă pregătește copiii nu pentru admiteri sau pentru o meserie anume, ci pentru a deveni cetățeni ai planetei, leaderi responsabili, capabili să colaboreze cu oricine de pe orice continent pentru a remedia problemele globale (încălzire, poluare, foamete etc.), de a se bucura de mozaicul multicultural, de a înțelege că progresul tehnologic și evoluția speciei umane înseamnă respect pentru mediul natural de care suntem legați organic, de a construi o lume sustenabilă, cu oameni mai sănătoși. Experiența mea internațională va insufla elevilor aceste calități: toleranță, flexibilitate, respect, atitudine „open mind” și „global mind”.

Citate preferate:

Most people say that it is the intellect which makes a great scientist. They are wrong: it is character.” – Albert Einstein

The purpose of education is to replace an empty mind with an open one.” – Malcolm Forbes

Education is not preparation for life; education is life itself.” – John Dewey

A man is but the product of his thoughts; what he thinks, he becomes.” – Mahatma Gandhi

Our prime purpose in this life is to help others. And if you can’t help them, at least don’t hurt them.” – Dalai Lama

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” – Albert Einstein

Children are the living messages we send to a time we will not see.” – John F. Kennedy