Menu

Elena Militaru

Profesor limba germană

Dintotdeauna am avut o pasiune pentru limbile străine și cunoaștere, iar dorința de a nu păstra ceea ce știu doar pentru mine a fost motivul principal pentru care am ales să mă formez ca profesor de limbi străine și astfel să am șansa de a le transmite elevilor entuziasmul meu pentru învățare.
În decursul anilor am putut preda limba germană adulților și copiilor, însă în timp ce adulții pot fi ușor demotivați, am realizat că împreună cu copiii pot crea la ora de germană o lume magică a fanteziei, în care cei mici intră cu ușurință. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le pot face alături de elevii mei este să mă joc, pur și simplu, împreună cu ei. Astfel învață nu doar limba
germană fără efort și într-un mod amuzant, dinamic și lipsit de stres, ci îi ajut să își controleze emoțiile și să își dezvolte spiritul de camaraderie.
Ca profesor am satisfacția unei meserii cu sens, știind că am o contribuție la dezvoltarea cognitivă și emoțională a viitoarei generații și văzând curiozitatea și exuberanța lor naturale atunci când sunt entuziasmați de tema orei, mă molipsesc la rândul meu și mă gândesc la ce spunea o profesoară americană cunoscută: „Sometimes you don´t see how your efforts really did impact your students until much later. But sometimes, you get to see how you´re changing a student´s life. And that is the most amazing thing.“ (Teacher Jaime Chaise)