Menu

Bianca Stîncan – Stănescu

Consilier educațional

Când eram copil râdeam din tot sufletul, când eram copil mă bucuram la prima ninsoare ca și când ar fi ultima, când eram copil trăiam numai și pentru prezent, când eram copil plângeam, mă descărcam și totul trecea, când eram copil tot ceea ce conta erau pasiunile, când eram copil aveam încredere, visuri și speranțe.

Privind retrospectiv, drumul pe care mi l-am ales, cel de consilier psihologic a venit natural, a fost ales cu lejeritate. M-am bucurat de el, formând fără să vreau amintiri frumoase din momente prezente. Acest lucru mi-l doresc și pentru cei mici cu care lucrez. Mă aștept să construiesc o fundație sănătoasă în ceea ce privește dezvoltarea emoțională și socială a lor.

În calitate de psiholog, nu pot lua decizii pentru nimeni, însă ceea ce pot face este să asist, să susțin, să ofer încredere copiilor și să îi ajut să devină adulți fericiți.

Cred că fiecare om, cu cele mai bune resurse, poate deveni cea mai bună variantă a sa.

Citate preferate:

“Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor aranja de la sine. Nu e nevoie sa le aranjezi tu; nu trebuie decât să te pui pe tine în ordine… De îndată ce tu eşti în ordine, întreaga lume e în ordine. De îndată ce tu eşti în armonie, întreaga lume e în armonie!” – Osho

”Visele nu se risipesc. Dar nici nu zboară, dacă nu le dai aripi.” – Pablo Neruda

“Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.” – Confucius