Menu

Andra Manea

Profesor învăţământ primar

Numele meu este Manea Anamaria Alexandra şi mi-am început cariera didactică în rolul de învățător, pe băncile Liceului Pedagogic din Buzău. Mi-am dorit să descifrez toate tainele pedagogiei, absolvind această specializare în cadrul Universității de Psihologie și Științele Educației din București, ca mai apoi să obțin diploma de master în Managementul și Evaluarea Organizaţiilor şi Programelor educaţionale.  Acum lucrez la obținerea titlului de doctor în cadrul Şcolii Doctorale-Ştiinţele Educaţiei, dar sunt sigură că nu mă voi opri niciodată din învățat. Sunt o persoană perseverentă, răbdătoare, ludică, empatică, încrezătoare, creativă, flexibilă, calităţi pe care încerc să le transmit şi elevilor mei.

Am îmbrăţişat această profesie, deoarece printre copii mă simt cel mai bine, mă încarc cu energie pozitivă, iar fiecare zi este o nouă provocare pentru mine şi îmi pot folosi creativitatea alături de cei mici pentru a obţine lucruri minunate. Zâmbetele şi îmbrăţişările copiilor mă fac să mă simt extraordinar în fiecare zi.

Citate preferate:

„Alege un ideal cât mai înalt şi nu te opri după ce l-ai realizat.”

„O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută.” – Charlie Chaplin

„Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.” – Mark Twain

„Vrei să fii iubit, iubește!” – Seneca

„Toți suntem genii. Însă dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se urca în copaci, el va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept.” – Albert Einstein