Menu

Anastasia Crușoveanu

Profesor biologie, chimie și fizică

Povestea mea nu este așa clasică! Nu am știu dintotdeauna ce vreau să fac, ba mai mult am oscilat între jurnalism, matematică și teatru. Ulterior, m-am pregătit pentru Facultatea de Medicină Carol Davila din București, unde am și intrat, însă din diverse considerente, am ales să termin Facultatea de Chimie din cadrul Universității din București. Voiam să fac masterul în Criminalistică, asta până când am experimentat, în cadrul practicii obligatorii din facultate, meseria de profesor. Iar acela a fost momentul în care am decis că asta vreau să fac de acum încolo. Să inspir prin știință!

Am realizat, mai apoi, că meseriile pe care mi le doream sunt ceea ce fac astăzi, dar cu un alt contur.

Acum studiez masterul în Chimia Medicamentelor și Produselor Cosmetice, iar după acesta voi opta și pentru cel de Pedagogie și Artă Teatrală.

Îmi place să lucrez cu copiii, iar reacțiile lor, în laboratorul de științe, sunt savuroase atunci când pot observa prin diverse experimente că tot ce ne înconjoară e chimie, iar fără chimie nu am fi.

Citate preferate:

„Ceea ce ești se va vedea în ceea ce faci.” – Thomas Alva Edison

„Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu există un drum și lasă o urmă.” – Ralph Waldo Emerson

„Când muncești, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.” – Max Jacob

Viața este darul lui Dumnezeu pentru noi. Modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu.”

Dacă nu ai un munte, clădește-ți unul și cațără-te pe el. După ce îl escaladezi, construiește altul. În caz contrar vei începe să te îngropi în cenușiul vieții.”