Menu

Adina Rusu

Profesor învăţământ primar

Mă numesc Adina Rusu, sunt soție și mamă, artist origami din anul 2007 și absolventă a Facultății de Pedagogie din cadrul Universității București, promoția 2012.

De când mă știu, am fost fascinată de copii și am căutat mereu prezența lor. De aproape 10 ani, sunt voluntar DGASPC în cadrul mai multor orfelinate. Această experiență mă încarcă deopotrivă cu sentimente de bucurie și de tristețe, de recunoştință și de revoltă, cu râsete și lacrimi, dar şi de clipe pline de îmbrățișări sincere și revederi cu veselie.

Meseria de profesor are, după parerea mea, un impact imens asupra copiilor. Alături de părinți și familia apropiată, învățătorii influențează întreaga devenire a celor ce peste câțiva ani vor fi adulții de mâine.

De aceea, îmi doresc să fiu cea mai bună versiune a mea în fața lor și să îi ajut ca, pe lângă dobândirea cunoștințelor științifice, să învețe să se autocunoască, să se valorizeze pe ei înșiși și pe cei din jur, să fie perseverenți, empatici și altruiști.

În anul 2011, am obținut o bursă Erasmus în Danemarca, în cadrul căreia am studiat “Animația stop-motion ca metodă de învățare”. La finalul programului a trebuit să realizez un filmuleț care să prezinte unul sau mai multe aspecte din meseria pentru care mă pregătesc. Îl puteți viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=N3I9J1hwTko

Citate preferate:

Oamenii – origami cred în așternuturile întinse de hârtie ale acestei lumi minunate. Ei se pliază și se răsucesc, se învârtesc în funcție de ceilalți, situație sau dorință. Pot deveni orice, dar rămân în sinea lor niște blânde făpturi albe. Se tem de tipografii și de tipografi, de cerneală și foarfeci. Când trec pe lângă librării însă, se uită cu jind la cărți și sunt fericiți atunci când își trec mâinile pe deasupra unei file de caiet A4. La finalul vieții se transformă în cocori de hârtie înainte de a dispărea definitiv.” 

Trebuie să ceri de la fiecare ceea ce poate da, spuse regele. Autoritatea se bazează în primul rând pe rațiune. Dacă ordoni poporului tău să meargă să se arunce în mare, va face revoluție. Eu am dreptul să cer ascultare pentru că ordinele mele sunt rezonabile.

– Cum rămâne cu apusul meu de soare? întrebă micul prinț care nu uita niciodată o întrebare, odată ce o pusese.

– Vei avea apusul tău de soare. Îl voi cere. Dar aș aștepta, bazându-mă pe experiența mea de guvernare, condițiile favorabile.

– Când va fi asta? se înformă micul prinț.

– Hmm! Hmm! îi răspunse regele, care consultă mai întâi un calendar gros, hmm! hmm! asta va fi … va fi …către ora sapte și un sfert! și vei vedea cât de bine sunt ascultat.” – Antoine de Saint-Exupery – Micul Prinț

Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi