Menu

Partenerii noștri

Aikitenshin Dojo

Aikido, tradus „calea păcii și a armoniei”, reprezintă sinteza artelor marțiale japoneze, întemeietorul ei, Morihei Ueshiba, adaptând tehnici mai vechi din Ju-jitsu, Aiki-Jutsu, Kendo, Iaido. Noutatea constă într-o altfel de abordare a conflictului, o trecere de la confruntare ca prim obiectiv, la evitarea confllictului, la amonizarea cu adversarul și practic cu tot ce te înconjoară. Pentru a realiza acest obiectiv, primul lucru care trebuie făcut este armonizarea interioară între minte, suflet și corp.
Prin tehnicile specifice aikido-ului, practicantul ajunge în timp să atingă o anume stăpânire de sine, un echilibru interior și o viziune asupra lumii care îi va permite o mai bună adaptare la situațiile curente de viață.

Unul din principiile cele mai important ale aikido-ului îl reprezintă lipsa competiției sportive, singura formă de luptă fiind cu tine însuți, învățarea aikido-ului făcându-se prin colaborare cu partenerul. De fapt, pe noi ne intersează ca astăzi să fim mai buni decât ieri, iar fiecare copil este evaluat separat, în funcție de achizițiile lui și nu în comparație cu ceilalți.

Clubul nostru, Aikido Club Aikitenshin Dojo, este printre cele mai vechi din România, cea mai mare parte a activității noastre fiind axată pe lucrul cu copiii.

Instructorii noștri sunt autorizați de Federația Română de Aikido Modern.

Instuctorul desemnat de club pentru a susține aceste cursuri este sensei Peristeri Andrei, 3 dan Aikido, cu o practică aikido de 19 ani și absolvent al facultății de psihologie.

Vă așteptăm alături de noi pe tatami să deprindeți tainele acestei minunate arte marțiale.