Menu

Noutăți

În luna martie facem primăvară!

Martie – Mărțișor – Iubire

Ce înseamnă iubirea și ce înseamnă a-i iubi pe oameni ?.. Dacă îngrijești, de exemplu, un copac din grădina ta, înseamnă că te ocupi de el. Nu știu dacă ați remarcat pe stradă un copac de care nimeni nu se îngrijește: oamenii îl privesc întâmplător și trec pe lângă el. Acest copac este cu totul diferit de un copac îngrijit într-o grădină, de un copac sub care stați, pe care îl îngrijiți, căruia îi vedeți frunzele, în care vă urcați. Un astfel de copac crește cu putere, și în timp. Când îngrijiți un copac, îi dați apă la vremea potrivită, îi puneți îngrășământ natural, îl curățați de uscături, îl tundeți, îl îngrijiți și astfel obține o înfățișare cu totul diferită de copacul ce crește pe marginea drumului.

Fiecare dintre noi ne îngrijim de persoanele, situațiile, lucrurile cărora noi le acordăm importanță. Adică suntem atenți și ne îngrijim de ceea ce pentru noi contează. Înțelegem astfel că sentimentul de grijă este începutul afecțiunii. Cu cât ai mai multă grijă de persoane, situații, lucruri, cu atât devii mai sensibil, mai deschis, mai în contact cu viața, gustând adesea aromele emoțiilor, adică trăind din plin, parfumând clipele vieții tale cu afecțiune.

Suntem fiecare, cel puțin la un moment dat, invariabil îndrăgostiți de viață…  Acum, în Martie ne reîndrăgostim, redescoperind valențele iubirii la fiecare vârstă… Iubim primăvara pentru că zilele cresc și sunt tot mai luminoase; căldura readuce ușor la viață natura – copacii și florile amorțite; simțim iar gustul și mirosul vieții – experimentăm tot mai multă poftă de viață și entuziasm, determinare; în interior și în exterior.

În această lună iubim să primim și să dăruim, să dăruim atenție și bucurie, iubim să primim zâmbete și îmbrățișări de la ceilalți, să mulțumim și să primim apreciere, recunoștință; iubim să simțim emoția curată a oamenilor din fața noastră și de lângă noi, în special apreciind pe cine iubim – prin onorarea frumoasei prezențe feminine în viețile fiecăruia dintre noi.

„Iubirea este un simțământ în care există omenie, liniște, tandrețe, considerație, frumusețe. În iubire nu există nici ambiție, nici gelozie. De la copiii mici putem învăța afecțiunea, blândețea, bunătatea, considerația, generozitatea; din acestea se nasc apoi politețea, bunele maniere, respectul pentru ceilalți; iar aici se simte legătura subtilă dintre iubire și învățare: când descoperim cu adevărat cine suntem și ne preocupăm mai puțin de noi, devenind tot mai atenți față de lume, față de ceilalți, atunci suntem cu adevărat o ființă omenească liberă”. Jiddu Krishnamurti, Arta învățării și valoarea vieții.

Acolo unde îți pui atenția, afecțiunea, iubirea acolo vei face primăvară! Să ne fie viața primăvară!