Menu

Cluburi gratuite

Club “À la française”

Roxana Pîrvu - profesor Aletheea

Clubul  “À la française” își deschide brațele  primitor! Oferă o gustare de cuvinte și expresii în limba franceză, dar și cunoștințe despre stilul boem și rafinat, tipic franțuzesc, care ne amintește de… la vie en rose. Ne propunem să folosim ascultarea activă, comunicarea orală, jocuri felurite, activități creative, toate pentru a acumula cunoștințe chic și multă bună dispoziție. 

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/4yCNlNR  

Caligrafie

Anca Zgavarogea - profesor Aletheea

Clubul de Caligrafie își propune să atragă copiii spre scrisul frumos. Vom exersa penițele mai întâi pe semne grafice, apoi vom continua cu scrierea cursivă a literelor mici și mari, până la scrierea unor întregi texte. În zilele noastre, când tehnologia capătă o utilizare tot mai răspândită, scrisul de mână începe să piardă tot mai mul teren. Numeroase studii științifice demonstrează însă că scrisul de mână este un proces cognitiv complex ce combină tehnicile perceptuale cu cele senzorio-motorii. De exemplu, notițele preluate cu pixul pe hârtie asigură o mai bună calitate de învățare, iar scrisul este o strategie eficientă de a reține și internaliza noțiunile și ideile. Pentru cei mici, scrierea de mână îmbunătățește nu numai dexteritatea manuală, ci și capacitatea de a citi – deoarece abilitatea unui copil de a-și aminti forma unei litere și a de o reproduce pe hârtie este un proces predictibil.  

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/IyV6i9v   

Gramatică „obositoare”, dar folositoare

Hermina Costea - profesor Aletheea

Clubul se adresează elevilor de clasa a VI-a și a VII-a care simt nevoia să aprofundeze această arie a Limbii și literaturii române, dar și celor care vor să recupereze într-un timp mult mai scurt noțiuni anterioare care le-au rămas neclare. De asemenea, sunt încurajați să se înscrie și elevii care vor să se pregătească pentru diverse concursuri, olimpiade. Într-un cadru restrâns, armonios, interactiv vom practica și exersa metode inter și transdisciplinare adecvate nevoilor fiecărui elev pentru o asimilare conștientă și durabilă a cunoștințelor.  

Prezentarea clubului: https://bit.ly/2zGtYVB

Prin lume…hai-hui

Mihaela Cornețeanu - profesor Aletheea

“Prin lume… hai-hui!” are ca tematică descoperirea diferitelor țări – tradiții, simboluri specifice, elemente de limbă, îmbrăcăminte, obiective turistice etc. Activitățile se vor desfășura sub forma unei călătorii în jurul lumii, copiii putând descoperi astfel diferențele dintre țări. Lecțiile vor conține informații inedite, atractive, deoarece dorim să captăm atenția și interesul copiilor către cunoaștere. Nu vor lipsi imaginile, filmele, jocurile și concursurile. Ne dorim ca la sfârșitul anului copiii să aibă o mai bună percepție asupra lumii. 

 Prezentarea clubului: https://www.wevideo.com/view/1737019581   

Joc și improvizație teatrală

Cătălina Ion - profesor Aletheea

Acest club se adresează elevilor claselor a III-a și reprezintă o portiță de afirmare pentru copiii dornici să socializeze. Înainte de toate, este un club care pune accent pe dezvoltarea personală, dar și pe abilitățile de comunicare și relaționare. Unul dintre principalele beneficii ale exercițiilor pe care le vom desfășura (individuale sau de grup) este acela că cei mici vor descoperi răspunsuri la întrebările: „Cine sunt eu ?”, „Cine cred eu că sunt?” sau „Cum mă văd cei din jurul meu?”  Vor fi antrenate: răbdarea, empatia, reflexele, puterea de concentrare și forța de reacție, toate prin intermediul unor jocuri teatrale sau momente de improvizație amuzantă. Autocunoașterea și încrederea în forțele proprii vor fi exploatate la maximum, în timp ce copiii se distrează. 

Prezentarea clubului: https://youtu.be/fROhy0OFP0Q

Club de dezbatere

Aniela Mancaș și Hermina Costea - profesori Aletheea

Clubul își propune să creeze situații de învățare autentice, motivante, în care elevii să își exprime libergândurile, părerile, cu privire la diverse teme, fie despre literatură, fie despre tot ceea ce ne înconjoară. Odată cu evoluția societății, a mijloacelor de comunicare, a tehnologiei, oamenii sunt nevoiți să se adapteze oricărei situații, de aceea este nevoie de o gândire critică/laterală, bazată pe înțelegerea reciprocă, toleranță, respect, răbdare, empatie etc. Abordarea de tip pro – contra le dezvoltă elevilor abilitatea de a analiza din multiple perspective, diverse probleme controversate, îi stimulează să emită judecăți asupra unui fenomen sau fapt, pe baza unor criterii obiective, să apere o poziție folosind argumente susținute cu dovezi. Astfel, elevii sunt antrenați într-un modern proces de învățare, bazat pe perspectiva comunicativ-funcțională a limbii, jucând un rol activ, participativ, profesorul fiind doar moderator, facilitator. 

Prezentarea clubului: https://youtu.be/WdHAtUC9usA

Clubul naturaliștilor

Bianca Neacșu și Luiza Capotă - profesori Aletheea

În ultima vreme, ne găsim tot mai separați de natură. Specialiștii vorbesc chiar despre o tulburare în acest sens (nature deficit disorder). Dar omul aparține naturii, iar ea ni se oferă cu umilință. În mediul natural, copilul se simte inspirat și creativ, prin folosirea tuturor simțurilor. În natură, presiunea este redusă, iar atenția este reactivată. La clubul naturaliștilor, vom studia (afară din clasă, pe cât posibil) despre flori sălbatice, copaci, insecte, fluturi, păsări, plante și animale ocrotite de lege în România, urme de animale, noțiuni elementare de astronomie, starea vremii. De asemenea, vom învăța despre viața în natură, și anume despre pregătirea bagajului, drumeție, orientare, cusături, noduri și legături, semne și marcaje turistice, prim ajutor. Să explorăm, simplu și natural! 

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/cyCCVjd  

Réussir le DELF

Andreea Cotițosu - profesor Aletheea

Cours de préparation pour la Diplôme D’Études en Langue Française, Niveau A2 du Cadre européen commun de référence pour les langues. DELF este diploma oficială a Ministerului Educației din Franța, recunoscută la nivel internațional în 167 de țări. DELF a devenit de-a lungul timpului o referință, un reper de tipul label France, indispensabil celor care doresc să își certifice competențele în limba franceză, în situații și circumstanțe lingvistice, sociolingvistice și pragmatice date. Cursul de pregătire pentru obținerea diplomei DELF include antrenarea celor 4 competențe ale oricărui actor social – Compréhension de l’oral (înțelegerea unui context după audiție), Compréhension de l’ écrit (înțelegerea unui text scris), Production écrite (redactarea unui document scris de tip scrisoare, mesaj, invitație), Production orale (interviu ce conține parte de monolog și parte de dialog – exercițiu de interacțiune). Bon courage et aussi une belle réussite au DELF A2!

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/46sin8b_De0

Geopolitics throughout history

Andreea Lazăr - profesor Aletheea

Geopolitics is the study of the effects of Earth’s geography (human and physical) on politics and international relations. From ancient times to modern days the fate of countries and people has been shaped by their geographical surroundings. Why have so many great empires dismantled and which were the errors that their leaders had made? Is war a necessity or just a game of adults? What’s in “Alea iacta est”? Let’s start by taking a closer look at Caesar and journey towards the present by looking into maps, documents and biographies of great war strategists, leaders, emperors and iconic figures that have blazed the trail in the world of diplomacy.  

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/OFwHA1lMYhY

Ritm către tine

Oana Barbu - consilier educațional Aletheea

Ritmul este acel element al muzicii care și-a arătat puterea de vindecare încă din cele mai vechi timpuri. El reprezintă un limbaj universal, înțeles și adoptat de toate culturile lumii. Prin conectarea tuturor părților din creier, ritmul își demonstrează capacitatea de a aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți, de a ne sincroniza gândurile și emoțiile, de a reduce stresul, de a crește imunitatea, concentrarea atenției și controlul impulsurilor. În cadrul acestui club ne vom folosi de activități experiențiale, menite să faciliteze expresia liberă a emoțiilor, a creativității și a găsirii de soluții și luării de decizii. Crearea ritmului cu ajutorul diferitelor instrumente sau a propriului corp, precum și discuțiile reflective vor oferi o nouă perspectivă și înțelegere a lucrurilor și vor forma noi abilități de creștere personală. Astfel, modelul de lucru ales vizează dezvoltarea unor relații pozitive cu cei din jur, clarificarea propriilor valori, dezvoltarea unui sentiment de apartenență la grup, de auto-conștientizare, de responsabilitate socială, dar și pentru propria persoană. 

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/YcsICW86Wmo

Hai la joc!

George Enescu - profesor Aletheea

Activităţile desfăşurate în cadrul acestui club vor avea în centrul atenţiei jocurile – în aer liber sau în interior, sub forma jocurilor de creaţie, în sala de educaţie fizică, sub forma jocurilor de mişcare şi pe terenurile de sport, sub forma jocurilor pregătitoare pentru jocurile sportive: fotbal, baschet, handbal, rugby-tag, ping-pong, badminton. Printre obiectivele urmărite se numără dezvoltarea aptitudinilor cognitive ale şcolarilor mici, acomodarea cu şi respectarea regulilor de joc, respectarea colegilor și formarea spiritului de echipă.

Mate în viața de zi cu zi

Alis Bodea - profesor Aletheea

Se spune că matematica este limbajul Universului. Ea este atât o prezență naturală, cât şi o ştiinţă umană.
În viața de zi cu zi, oriunde ne uităm în jurul nostru, dăm peste matematică:  atunci când facem cumpărături, când ne planificăm timpul, când pregătim un fel de mâncare, o prăjitură și mai ales atunci când ne jucăm. Matematica în viața de zi cu zi este o oră în care copiii sunt încurajați să scotocească lumea și să înțeleagă altfel matematica.

Prezentarea clubului: https://youtu.be/tEz7p8Mn4Zk

Art & Crafts

Adina Rusu - profesor Aletheea

Poate vă întrebaţi ce înseamnă ART & CRAFT?

Foarte simplu! Este un club plin de culoare, materiale de tot felul, tehnici de lucru, imaginaţie şi multă voie bună. Cu puţină tehnică şi originalitate, vom realiza chiar şi o jucărie proprie, care va fi cu siguranţă mult mai îndrăgită de către copii, ştiind că a fost făcută chiar de ei.

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/TyCB2k3  

Cluburi cu plată

Atelier de împâslit lâna

Profesor: Sidonia Călin

Lâna împâslită este considerată a fi cel mai vechi material textil cunoscut. S-au păstrat multe legende privind acest tip de material în întreaga lume. În tradiția populară românească, lâna împâslită este menționată încă din perioada traco-dacică. Era folosită pentru articole de îmbrăcăminte, dar mai ales pentru încălțăminte. S-a păstrat acest obicei până în zilele noastre, în Maramureș încă se mai fac pălării prin împâslirea lânii. În Asia centrală se fac covoare, corturi și articole de îmbrăcăminte (unele dintre acestea sunt elemente tradiționale, cum ar fi iurta clasică). În acest timp, în lumea occidentală acest procedeu este folosit ca mijloc de exprimare artistică (arta textilă, arta contemporană). Există două metode de împâslire a lânii: împâslirea la ud și împâslirea cu acul și le vom învăța pe amândouă la clubul nostru. Ambele tehnici dezvoltă dexteritatea, răbdareacapacitatea de concentrare a copiilor, dar și imaginația. 

La atelier ne propunem realizarea unor teme diferite, precum:

  • Peisaj din lână;
  • Jucării din lână; 
  • Bijuterii din lână; (colier, cercei, brățări, broșe etc.);
  • Ornamente specifice Crăciunului și Paștelui;
  • Peisaj 3D din lână.  

 Prezentarea clubului: https://bit.ly/2M3o2IS  

Atelierul de grafică – ilustrație de carte, serigrafie, tehnici grafice

Profesor: Sidonia Călin

Atelierul de grafică propune o serie de teme plastice prin care copiii își pot dezvolta aptitudinile de comunicare prin imagine și gest artistic. Fiecare copil va fi încurajat șă-și manifeste originalitatea și potențialul artistic. Pe parcursul acestui atelier, mai importante decât produsul în sine, vor fi procesul de creație, implicarea și experiența de învățare. Temele plastice din cadrul atelierului îmbină tehnicile tradiționale: linogravura, xilogravura, monotipia, penița cu tuș, marmorarea, cu noile tehnici ale artei contemporane: ilustrația de carte, cartea ca obiect artistic. Copiii vor învăța să lucreze cu diferite materiale și unelte, precum creioane, linere, penițe, cărbune, acuarele, acrilice, dăltițe, hârtie pentru desen, pentru acuarelă, materiale textile, linoleum, lemn. Demersul lor artistic va fi însoțit de lucrările marilor artiști, începând cu perioada Renașterii și ajungând până în zilele noastre. Atelierul de grafică își propune să dezvolte creativitatea, originalitatea, îndemânarea și respectul față de tradiție. În același timp, fiecare copil va fi inițiat pe un drum armonios către valoarea fundamentală a Artei, Frumosul. 

 Prezentarea clubului: https://bit.ly/2Akau97  

Club de dramă

Profesor: Smaranda Caragea - Continuu Studio

Drama are la bază modelul de învățare experiențială, care constă în alternarea modalităților de raportare  

la mediu: între a reflecta și a acționa și între a simți și a gândi. Învățarea se face prin experimentare și explorare a mediului de viață, prin intermediul ficțiunii transpuse în realitate scenică sau de studio, prin implicare la toate nivelurile (intuitiv, fizic, intelectual). Elevii vor dobândi în urma unui astfel de atelier un plus de încredere, o mai bună capacitate de a observa, atenție distributivă substanțial dezvoltată, o mai bună ancorare în realitate, concentrare, capacitate de memorare crescută și o răbdare mai bine antrenată, o serie de abilități de comunicare verbală și nonverbală, precum și un spor de coerență în gând, dar și în exprimare. Obiectivele urmărite sunt: cunoașterea de sine și de ceilalți, abilități de prezentare, improvizație, spontaneitate, focus, concentrare, identificarea emoțiilor și dezvoltarea inteligenței emoționale, precum și antrenamentul memoriei. 

Prezentarea clubului: https://youtu.be/7hMVEZsRY3Q  

Zumba

Profesor: Augustina Dumitrașcu

Sportul este unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri și este ideal este să-l cultivăm de mici. Zumba® Kids, o combinație de fitness cu dans, îi inspiră pe copii să se exprime prin mișcare și să se joace în același timp, îmbunătățindu-le în mod eficient starea generală de sănătate. Cu toții ne dorim copii sănătoși, normo-ponderali, activi, cu vitalitate și creativitate, iar mișcarea și jocul pe muzică sunt rețeta ideală! Scopul cel mai important al claselor de Zumba este de a dezvolta un stil de viață sănătos și de a include fitness-ul în mod natural în viața copiilor. Zumba®Kids este un brand de fitness adaptat special pentru copii și, pe lângă activitatea fizică, programul ia in considerare și alte aspecte ale dezvoltării celor mici, cum ar fi: mândria, încrederea și stima de sine, memoria, creativitatea și imaginația, coordonarea și echilibrul, conștientizarea spațială. Printre principalele beneficii pentru copiii se numără: distracția, eliberarea energiei, exercițiul fizic, într-un mediu stimulant, care îi încurajează pe participanți să își facă prieteni și să învețe ceva nou în fiecare zi.  

Prezentarea clubului: https://youtu.be/e-LXZbAlQRk

Pictura – minunata lume a culorilor

Profesor: Angela Osadzuck

Atelierul de pictură se adresează copiilor care își doresc să facă cunoștință cu arta și cu tehnicile picturii și are ca scop dezvoltarea imaginației, a gândirii și a creativității copilului printr-un mod relaxant și distractiv. Atelierul este organizat astfel încât să dezvolte spontaneitatea, să faciliteze deprinderea unor abilităţi şi tehnici de exprimare artistică, să încurajeze comunicarea şi lucrul în echipă. Cu ajutorul liniilor de pastel și a tușelor de culoare, copiii vor învăţa să dea frâu liber gândurilor și sentimentelor. Acest atelier antrenant îl va introduce pe copil în lumea culorilor, a formelor, a contrastelor cromatice folosind drept suport pânza,  hârtia, sticla, materialul textil etc.  

Prezentarea clubului: https://bit.ly/2M5njXx  

Robotică

Profesor: Marina Teianu

Pe parcursul orelor de robotică, copiii vor avea ocazia să își dezvolte imaginația, aptitudinile tehnice, abilitățile de lucru în echipă. Vor învăța cu ajutorul “jocului inteligent” să construiască și să înțeleagă cum să programeze un robot cu ajutorul platformei Arduino. La fiecare curs vor fi îmbinate noțiuni de teorie, cât și joculețe practice. Dintre tematicile cursului enumerăm: asamblarea unui roboțel (șasiu, motor, senzori, instalarea driverelor pentru motor, instalarea modulului de lumini, conectarea electrică a elementelor etc), jocuri de utilizare a senzorilor de apropiere/distanță, LED-uri, întrecere și comunicare între roboți etc. La începutul cursului, fiecare copil va achiziționa un kit de robotică în valoare de 300 ron. Cu ajutorul acestui kit, își va construi propriul robot personalizat pe care îl va lua acasă la sfârșitul semestrului.  

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/GyXIIw5  

Club de știință

Profesor: Andreea Sacagiu – Știință pe pâine

Îţi place să faci experimente? Eşti pasionat să înţelegi mai bine lumea înconjurătoare? Vrei să știi ce este oxigenul, ce sunt celulele, cum percepem sunetul, cum erupe un vulcan sau cum funcţionează vasele de sânge? Nimic nu e mai plăcut decât să descoperi răspunsuri la întrebări, jucându-te! Te invit să păşeşti în minunată lume a ştiinţei, unde vei putea experimenta cu diferite substanţe, vei învăţa despre simţurile tale, ne vom juca cu sunetele, vom construi un mini-vulcan, vom observa lumea microscopică, vom învăţa despre insecte etc.  

Prezentarea clubuluihttps://bit.ly/3dbO2h4  

Performance for Primary (in English)

John Riley - profesor Aletheea

I have run this club for 3 years with a group that started in 3rd and 4th Grades (now in 6th and 7th). The student’s development has been wonderful to see – not only in technical English skills but also in confidence, self-expression, collaboration and creativity.  The students love the physical movement, games, humour, spontaneity and of course the fun.  They call it “the shortest hour of the week”.  Children like to move and to interact with others. In Performance for Primary we ask them to do exactly this. Rather than sitting still and listening they are encouraged to move, speak and respond to one another. This in turn helps them develop such skills as creativity, enquiry, communication, empathy, self-confidence, cooperation, leadership and negotiation. Most importantly, drama activities are fun – making learning both enjoyable and memorable. Performance arts are ideal for cross-curricular learning and is a valuable tool for use in many subject areas. In particular, drama develops literacy skills – supporting speaking and listening, extending vocabulary and encouraging pupils to understand and express different points of view all in English! In ‘Performance for Primary’ Club, we will work on a variety of performance-related activities including: Theatre sports and games; improvisation; short comedy sketches.

Comunicare – Public speaking – Debate

Profesor: Laura Dragomir

Orele de club sunt gândite astfel încât copiii să învețe cu bucurie să comunice în public, atât într-un context formal, cât și în viața de zi cu zi – prin oferirea de experiențe practice în care vor fi implicați. Programa clubului este adaptată vârstei copiilor, iar proiectele sunt gândite pe teme care îi pasionează. Aflat la ce de-al 4-lea an de derulare la Aletheea, în cadrul clubului va fi introdus și un modul nou: “Învață cum să înveți” – răspunzând copiilor la întrebări precum: cum asimilează creierul uman informații, ce este învățarea, importanța somnului în învățare. Alte subiecte atinse în modulele următoare ale programului sunt, printre altele: cum să asimilezi informații cu ușurință, cum să pui informațiile în context, cele 4 componente ale Obiceiului de a învăța, cum să reții informații relevante, cum să înveți smart, trucuri pentru rezolvarea testelor, cum să abordezi sarcinile dificile etc. În cadrul întâlnirilor ne vom concentra pe trei aspecte: comunicarea (ce este, de ce comunicăm, cum să ne facem înțeleși), public speaking (cum să construiești o prezentare, cum să prezinți un proiect, cum să fii convingător) și dezbaterea/argumentarea (cum să-ți formulezi punctul de vedere sau o afirmație, să aduci dovezi și exemple pentru a fi credibil). Vom dezvolta proiecte, pentru a stimula interesul copiilor și pentru ca ei să simtă, de la o oră la alta, că evoluează și, astfel, să le crească încrederea în ei înșiși. 

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/s8MGvcVRlKk

Cambridge Club – KET, PET, FCE & higher

John Riley - profesor Aletheea

This club is for students wishing to take KET, PET, FCE and CAE exams.

  • The Cambridge materials and exams provide a step-by-step approach structured according to age and ability that we can apply throughout the school
  • The Cambridge system is backed up by one of the largest EFL teams in the world who are internationally recognized as a thought-leader in the field
  • The exams are a globally recognized measure of English ability from schools, universities, institutions and all kinds of companies and employers
  • The approach of the curriculum is based on real-life language use in a variety of contexts across speaking, listening, reading and writing

English performance

Profesor: Roxana Drăguș - profesor Aletheea

This is a small group of practice for maximum 6 pupils where they develop all 4 language skills by speaking to each other and to me, by reading and understanding books, by listening and watching short visual stories and by doing exercises from a suitable workbook. I enjoy asking lots of questions based on pictures and stories so that pupils ignite ideas and speak as much as they can.  

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/DyV5Q8f    

KEN Academy

Profesori: Carmen Iorgulescu și Alexandra Mircea – KEN Academy

Cum ne putem pregăti copiii pentru o lume în care noutatea are un ritm accelerat, apar job-uri despre care nu am auzit vreodată, iar provocările sunt la tot pasul? Soluția: dezvoltarea unui set de abilități de viață și o structură de gândire antreprenorială, care să-i ajute să îmbrățișeze sănătos aceste provocări, indiferent ce vor alege să facă în viitor. 

CE FACEM la KEN? dezvoltăm o mentalitate de învingător; dezvoltăm încrederea în forțele proprii și gândirea laterală orientată pe soluții; îi învățăm pe copii valoarea banilor și să ia decizii înțelepte pe plan financiar.  

CUM? Pe principiul “learning by doing”, curriculum-ul este 100% practic: sesiuni de învățare prin joc (în sala de curs sau curtea școlii), invitați speciali – antreprenori/specialiști care împărtășesc din experiența lor, vizite în organizații menite să ajute copiii în înțelegerea noțiunilor de afaceri, un eveniment de tip Restaurant – copiii ocupă posturile de bucătari și ospătari, într-o experiența unică de a servi într-un restaurant adevărat, trei târguri de vânzare organizate și derulate de copii (profitul este al copiilor!). Deoarece trăim vremuri deosebite, în anul școlar următor ne vom adapta curriculum-ul, pentru a nu afecta în nici un fel siguranța și sănătatea copiilor.  

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/KyXaDhT

Design vestimentar

Profesor: Angelza Osadzuck

Atelierul de design vestimentar se adresează copiilor care sunt atrași de frumos și sunt atenți la detaliile vestimentare, având astfel posibilitatea de a face primii pași în minunata lume a modei și a creațiilor îmbrăcămintei. Copiii vor beneficia de un timp de calitate, își vor lărgi universul de cunoștinte din domeniul artei, își vor dezvolta spiritul de observație și își vor educa gustul pentru frumos, în timp ce vor realiza lucrări originale prin stimularea expresivității și a creativității. Atelierul își propune să dezvolte îndemânarea și să dea frâu liber originalității și imaginației fiecărui copil. Pe parcursul acestui curs, copiii vor învăța să creeze articole vestimentare folosind materiale neconvenționale precum hârtia creponată, materiale reciclabile și altele 

 Prezentarea clubului: https://bit.ly/2Xfkqdr 

Bucuria cunoașterii – Infospeed

Profesor: Alexandru Bordea

În cadrul clubului, copiii vor deprinde abilități precum: capacitatea de a fi atenţi pe termen scurt, mediu şi lung, eficienţă în procesarea şi memorarea oricărui tip de informaţii, capacitate mare de concentrare şi rezistenţă crescută la efort mental, perceperea învăţării ca pe un joc, viteză mare de citire, o comunicare eficientă.  

 Programul clubului este conceput în 3 etape: 

Etapa 1. Acomodare – în primele 2 luni, elevii se acomodează cu ritmul, exercițiile, jocurile, trainerul, dinamica și stilul de lucru. 

Etapa 2. Consolidare – următoarele 3 luni se focusează pe îmbunătățirea parametrilor principali ai învățării (atenție, concentrare, câmp vizual, orientare vizuală, atenție la detalii, curbă efort mental, relația cu informația, viteza generală de lucru) și însușirea tehnicilor de învățare avansată (citire rapidă, memorare creativă, notare liberă, creativitate).  

Etapa 3. Definire – în ultimele 2 luni se conturează și definitivează stilul de învățare terminând în aceeași atmosferă relaxantă de joc cum a început. Rezultatele sunt cuantificabile și observabile din primele 2 luni. 

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/IyXJtbp   

Aritmetică mentală-Soroban

Profesor: Marius Zamfir - Bright Kids Academy

Programul este special conceput pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea funcţionalităţii copiilor. Orice evaluare neuropsihologică sau test de măsurare a inteligenţei urmăreşte în special aceste funcţii: memorie, atenţie, gândire, viteză de procesare, procesare vizospaţială, procesare vizomotorie. Unul din dispozitivele care dezvoltă foarte bine aceste funcţii este Sorobanul sau abacul chinezesc, care a fost îmbunătăţit în ultimul secol cu tehnici japoneze. Printre obiectivele cursului se numără: efectuarea calculelor aritmetice mai rapid decât un calculator obișnuit, cu ajutorul Soroban-ului, mărirea vitezei de analiză și procesare a informaţiilor, dezvoltarea dexterității, dar mai ales a neuronilor în oglindă, care sunt responsabili de capacitatea de a învăţa prin imitare, învățarea fără stres, creșterea încrederii în forțele proprii şi mărirea stimei de sine, dezvoltarea atenţiei distributive (capacitatea de a face mai multe lucruri simultan – multi-tasking).

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/xyXuNXz

Do It Yourself Lab

Profesor: Andreea Budău – Teko Kindergarten

În cadrul cursul de bricolaj Do It Yourself Lab, atât băieții, cât și fetele, vor învăța să lucreze cu instrumente și materiale precum: lemn (cu toată variațiunea  placaj de traforaj, plăci, stinghii, etc), piatră, plexiglas, sticlă, bormașini si burghie, fierăstrău electric, cuie și ciocane, glue-gun etc. Printre beneficiile cursului se numără: dezvoltarea gândirii logico-matematice și a imaginațieicreșterea capacității de a lua decizii și de a rezolva probleme, încredere în sine și responsabilizare crescute prin lucrul cu materiale și unelte reale, inovație – prin folosirea materialelor uzuale în moduri și cu obiective noi, curiozitate, dorința de explorare și lucrul în echipă.  

 Prezentarea cubului: https://youtu.be/Wxwdab85HpI.

Joc și joacă în limba germană

Profesor: Ana Lăzăroiu

Obiectivul principal al cursului este stimularea comunicării în limba germană, într-un mod cât mai plăcut și relaxant pentru copii. Cursurile nu oferă doar cuvinte și reguli, ci îndeamnă într-un mod activ, prin intermediul jocurilor, la o cunoaștere vastă a situațiilor de comunicare zilnice. Materialele folosite vor fi adaptate capacității copiilor de înțelegere, specifică vârstei. Cuvintele pe care le consider necesare ca un copil să le învețe într-o ședință vor fi îmbinate foarte strâns cu jocurile foarte distractive. Învățarea limbii germane se va face prin: scenete și piese de teatru adresate fiecărei grupe de vârstă, copiii având ocazia să își perfecționeze și să aprofundeze cunoștințele de limba germană; jocuri interactive și diversificate (cel mai multe jocuri vor fi colective și nu individuale); dezvoltarea abilităților de comunicare pe diverse teme de interes general cu aplicabilitate practică în viața de  zi cu zi. 

Prezentarea clubului: https://www.youtube.com/watch?v=GNJGVWOK3s0   

Hablo Español

Roxana Pîrvu - profesor Aletheea

¡Hola, amigos! Clubul „Hablo español” vă invită să faceți cunoștință cu limba lui Don Quijote, într-un mod plăcut, relaxant, vesel și interactiv. Ne propunem să petrecem împreună o oră pe săptămână, să ne simțim bine și să învățăm spaniolă prin: joacă, dialog și felurite activități practice. Sunteți pregătiți de jocuri teatrale, art & craft, bucătăreală, karaoke și provocări-surpriză în spaniolă? Si la respuesta es ”, os espero con mucha alegría. ¡Adiós!  

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/8yC6K2g  

Hai să coasem!

Rodica Țucă - profesor Aletheea

La clubul “Hai să coasem!”, copiii învață să coasă, folosind diverse materiale: etamină, fetru, atlas etc. În anul școlar trecut, fetițele înscrise la acest curs au cusut, în funcție și de sezon, anumite obiecte: globuri, inimioare, brazi, pernuțe, gentuțe, păpuși, iepurași, ouă și multe alte jucării. Scopul acestui club este acela de a-i obișnui pe copii să mânuiască acul, dezvoltându-și îndemânarea și motricitatea fină, să își folosească creativitatea și să dobândească răbdare și pasiunea pentru frumos. 

Prezentarea clubului: https://youtu.be/eIdNyYvBUpo

Dans

George Drăghici – Stop and Dance

Pe parcursul lecțiilor de dans vom învăța atât pași, figuri, coregrafii de dans modern, cât și de dans sportiv. 

Dansul modern este reprezentat de mișcări distractive, mișcări care nu necesită o tehnicitate avansată, iar melodiile pe care vom dansa sunt de actualitate, majoritatea dintre ele fiind la TV/radio în momentul în care învățăm coregrafia. Dansul sportiv va fi reprezentat de Cha Cha, Vals Lent, Vals Vienez, la care vom adăuga și un dans latino, Salsa. Aceste stiluri necesită o tehnicitate mai mare, figuri stricte și o poziție foarte bine determinată a posturii și a brațelor.  

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/iyXpiM5  

Cambridge Club for Primary

Andreea Lazăr și Andreea Cotițosu - profesori Aletheea

Cambridge club is a club focused on preparing young learners for the Cambridge exam, specifically Starters, Movers and Flyers levels. Students will concentrate on speaking, listening, reading and writing through a variety of  interactive and fun activities. This club is designed to support students with test taking techniques specified in this exam and also encourages students to use their previous English knowledge with confidence as they continue to attain more information.

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/HyVMEOs  

Atelierul de poțiuni

Simona Băsceanu - biolog și farmacist

Atelierul nostru pune copilul față în față cu fenomene naturale care țin atât de domeniul chimiei, fizicii, biologiei, cât și de cel al medicinei. Vom învăța abordarea fiecărui experiment așa cum cercetătorii o fac, respectând etapele cercetării – punem întrebarea, emitem ipoteze, realizăm experimentul, analizăm rezultatele și explicăm știința din spatele magiei sub forma unei concluzii. Experimentele propuse ne vor permite să observăm proprietăți ale substanțelor pe care le folosim la obținerea poțiunilor magice. Temele abordate în cadrul atelierului sunt dintre cele mai interesante pentru copii: cum recunoaștem tipurile de substanțe, cerneala invizibilă, magia albastrului, poțiuni magice și cristalizarea, poțiuni magice și jocul culorilor, poțiuni magice efervescente, misterul dispariției unor substanțe, prima noastră poțiune magică-laptele, poțiunile magice ale albinelor, lumea magică dintr-o picătură, poțiunile magice ale plantelor, poțiuni medicinale (infuzii, decocturi, macerate, tincturi, siropuri), creme și alte cosmetice, parfumuri. Materialul biologic îl preluăm din jurul nostru, bucătăria fiind cea mai la îndemână sursă. Explicațiile pot fi susținute de proiecții video sau imagini-planșe.  

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/nqjloNyoG1s

Yoga

Profesor: Claudiu Drumitru

Ce se întâmplă la clubul de Yoga și ce beneficii au copiii:  

– exersăm jocuri creative de mișcare și de dezvoltare a mobilității, mișcări de corp sub formă de joc; 

– folosim tehnici de respirație variate și exerciții de mindfulness; 

– învățăm posturi fizice din yoga și elemente de motricitate, dans și tehnici de relaxare activă; 

– ne însușim instrumente de auto-reglare, calmare și echilibrare neuro-fiziologică (interacțiune de grup și dezvoltarea abilităților socio-emoționale), experimentăm învățarea integrată prin joc – explorări, aventură și diverse provocări. Există un minim necesar/copil pentru clubul de Yoga: îmbrăcăminte lejeră, de sport (adecvată pentru interior), o sticlă cu apă, un prosop mic de fațăun tricou simplu, de schimb (la nevoie). 

Prezentarea clubului: https://youtu.be/kYu3WzjB4TI

Lumea florilor

Nicoleta Ioniță

În cadrul cursului, copiii vor păși în lumea minunată a florilor, inventând creații florale haioase, dar foarte spectaculoase. Vom realiza păpușele cu flori, căluți din brad, ursuleți din mușchi decorativ, dovleci umpluți cu flori, mașinuțe din frunze și multe alte aranjamente și buchețele din flori. Vom folosi pe lângă florile și frunzele proaspete, diferite accesorii și materiale neconvenționale pentru arta floristică, precum: creioane, paie colorate, fructe și legume, cutii, stropitori. Copiii dobândesc atât cunoștințe despre însușirile florilor, cât și noțiuni generale de estetică (respectarea proporţiilor, unitatea, accentul şi dominanţa, simetria sau asimetria, echilibrul), vor învăța să aleagă culorile potrivite ţinând seama de semnificaţia acestora şi de regulile privitoare la asocierea și armonia culorilor. 

 Prezentarea clubului: https://bit.ly/2zxEyym

RoboTheea Science

Cristian Lăcraru

Un curs care integrează mai multe discipline școlare, un curs care se bazează mult pe aplicații practice, pe experimente și proiecte. Folosim roboți, subansambluri robotice, construim machete funcționale, punem în aplicare principii din fizică, matematică, biologie, chimie, dar și cunoștințe din istorie și geografie, lucrăm individual și în echipă pentru realizarea unor proiecte comune. Costul cursului include toate materialele necesare (roboți, diverse componente, accesorii…), echipamentul folosit nu trebuie achitat suplimentar.

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/vFrVNPsAHnQ

Benzi desenate

Marta Curteanu

Clubul de benzi desenate are ca scop crearea unui teritoriu în care NU există doar răspunsurile: CORECT SAU GREȘIT, ci oferă participanților libertatea de a explora și a experimenta. Copii vor avea posibilitatea de a înțelege mecanisme de gândire, transformând o idee într-o poveste completă. Vor avea la îndemână o serie de cadre desenate menite să le stimuleze imaginația și să pună în funcțiune o sursă creativă. Pe bază ilustrațiilor, vor schița și dezvolta firul narativ al fiecărei povești, devenind creatorii propriului univers. Un alt obiectiv al atelierului este transmiterea mesajului prin artă, proces prin acre copii încep să își exprime opiniile, să înțeleagă că există mai multe răspunsuri la aceeași întrebare, că lumea poate fi percepută și înțeleasă în diverse moduri, că puterea de cunoaștere depășește limitele limbajului, că micile detalii pot produce efecte importante. Printre obiectivele clubului se numără: familiarizarea cu zona artistică prin intermediul benzii desenate, dezvoltarea creativității, a spiritului de inițiativă, luare deciziilor și gestionarea constructivă a emoțiilor, dezvoltarea capacității de înțelegere, precum și a unor abilități precum: coordonarea, atenția, socializarea, lucrul în echipă, autodepășirea.

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/qH_aP9G8rm8

Creativitate

Nicoleta Ioniță

În cadrul atelierului, copiii își vor dezvolta imaginația și simțul creativ prin activități practice și de îndemânare, experimentând în mod ingenios, pas cu pas, diverse tehnici, precum: tehnica decoupage-ului, tehnica încondeierii, tehnica colajului, tehnica mozaicului, tehnica confecționării lumânărilor, tehnica realizării săpunului, monotipia și multe  altele. Experimentăm realizarea de topiary, bijuterii, mandale, evantaie și jucării decorative folosind o diversitate largă de materiale: șervețele, flori presate, polistiren, hârtie, crenguțe, ceară, etc. În urma acestei experiențe, copiii își măresc puterea de concentrare, își dezvoltă diverse abilități cognitive și controlul activității motrice fine, învață să se autoaprecieze și să respecte ideile celorlalți. 

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/FANpxLP6-Gg

Fun English

Amy Fisher

Learning English should be fun. This club includes interactive stories, games, drama/role-play, scavenger hunts and many more hands on activities to encourage students to speak English. The goal is to encourage each student to learn and experiment with the language and feel safe to make mistakes and learn from them, ask questions and push themselves to new heights in the language. This club concentrates solely on English conversations and encouraging students to speak.

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/hyfLCIXUpME

Scrabble în limba engleză

Peter Read - profesor Aletheea

Around the world there are around 4,000 Scrabble clubs and from September there will be an extra one – at Aletheea School! This extremely popular board game is sold in 121 countries, is available in 29 languages and roughly 150 million sets have been sold worldwide. It is estimated that 1/3 of American homes, and 1/2 of British homes, own a Scrabble set. So why is this 80 year old board game so hugely popular? Well not only is it fun to play but it is a favourite educational tool. It explores the fascination of language. It increases vocabulary, helps improve spelling and aids language dexterity through anagramming skills. It is not just a great help in learning  English though, it also teaches strategy, counting and probability – all this in a game of friendly competition.

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/OCGIVl3spts

Japoneză

Eigo Tagaki

The Japanese language club has the aim and desire to expand children’s perspective on the world and to help them discover a bit of a different culture, with fun and joy. As the club teaches writing, reading and speaking abilities, it may cause children to grow their passion and their heart to challenge the JLPT (Japanese Language Proficiency Test), which is held once or twice per year. I am looking forward to meeting with as many students in the new school year.

 Prezentarea clubului: https://youtu.be/RqcnUoAho6o

Origami

Adina Rusu - profesor Aletheea

Origami este arta prin care un simplu pătrat de hârtie se transformă, numai prin pliere, într-o figurină tridimensională. Acest proces îi uimește și îi încântă pe cei mici, iar în momentul în care, ajutați de un specialist, realizează singuri un astfel de model, satisfacția lor este cu atât mai mare. Nu puține sunt beneficiile și cunoștințele  pe care aceștia le dobândesc din punct de vedere geometric, în cadrul unui astfel de atelier, însă cel mai important e că învață lucruri complexe fără a avea senzația că sunt puși să învețe. O fac prin joc și voie bună și obțin o lucrare de care sunt mândri și încântați. Adina Rusu este președintele Asociației de Origami România. A descoperit arta împăturirii hârtiei în 2007 și a împletit-o într-un mod util cu dragostea față de copii, realizând cursuri și ateliere prin care îi aduce pe cei mici în fața pătratelor de hârtie.   

Prezentarea clubului: https://youtu.be/0RjXnPuTGKA  

Handbal

Vasile Băcilă - profesor Aletheea

Handbalul este un sport de echipă care îi ajută pe copii să petreacă un timp frumos alături de ceilalți. Prin practicarea lui ne propunem dezvoltarea capacităților motrice, a atenției, a spirtului de echipă și a fair-play-ului. Iniţial ne vom concentra pe acomodarea cu mingea, învățând tehnici precum driblingul, pasa şi aruncarea mingii la poartă. După ce copiii vor fi confortabili cu noțiunile de bază ale sportului, ne vom împărți în echipe și ne vom distra practicând diferite exerciții. Între acestea, vom încerca permanent anumite jocuri distractive de mişcare, care nu numai îi von încânta pe cei mici, ci îi vor și ajuta să-şi dezvolte atenţia, viteza de reacţie, viteza de execuţie și să lucreze în echipă.

Prezentarea clubului: https://youtu.be/GV0Mb7jq6HQ

Șah

Profesori: Mădălina Anușca (Asociația Smart 4 You)

Clubul de șah îi poartă pe copii într-o poveste cu personaje fantastice, cântece, jocuri și poezii, fixându-le totodată elementele generale de bază, elementele strategice și tactice ale jocului de șah, învățându-i să aplice principiile teoretice în situații concrete și să analizeze situații complexe. Clubul își propune să îi ajute pe copii să își dezvolte abilitatea de a detecta cel mai simplu mod de rezolvare a unor probleme practice; capacitatea de a comunica în timp util și într-o formă atrăgătoare clară și organizată în analiza unei poziții; interesul și motivația pentru studiul șahului prin utilitatea dovedită de aplicabilitățile lui; capacitatea de a se adapta la situații diferite prin folosirea unei mari varietăți de procedee strategice; spiritul de echipă și de fair-play. Nu în ultimul rând, șahul este renumit pentru dezvoltarea atenției, a gândirii logice, a gândirii creative, a puterii de concentrare.  

 Pentru jucătorii de șah avansați există posibilitatea participării la antrenamente de performanță în cadrul școlii. Înscrierile se vor face direct la profesor, în urma unei evaluări.  

 Prezentarea clubuluihttps://youtu.be/KoNPFrG-xuM 

Pian

Profesor: Mihai Cochinescu

Cursul de pian vine în completarea educației celor mici, dezvoltându-le sensibilitatea muzical-artistică, răbdarea, perseverența, munca individuală, atenția distributivă, motricitatea, memoria, stima de sine și spiritul de competiție.

Ne dorim ca în decursul anului, elevii Școlii Aletheea să-și însușească notația muzicală, noțiunile de melodie, armonie, acompaniament, improvizație instrumentală, ritm și istoria muzicii și să abordeze un repertoriu divers cu piese din diferite genuri muzicale clasice și moderne.

Chitară

Andrei Lăzăroiu - profesor Aletheea

Cursul de chitară propune o abordare teoretică și practică, conform vârstei, punând accentul pe educarea auzului. Copiii vor deprinde noțiuni introductive de teoria muzicii, sub forma unor jocuri și cântece din diferite genuri muzicale.

Tenis

Profesor: Vasile Băcilă - Micii Ași

Tenisul este cel mai răspândit sport individual dintr-un motiv foarte ușor de intuit. Oamenii, indiferent de culoare, gen sau  vârstă, se simt bine jucând tenis. Plecând de la acest adevăr, obiectivele noastre în cadrul antrenamentelor sunt foarte limpezi: să-i ajutăm pe copii să descopere bucuria de a juca tenis împreună, concomitent cu deprinderea tehnicii moderne a loviturilor și a deplasării în teren în așa fel încât jocul lor să poată evolua neînfrânat, atât de mult cât își doresc.  

Prezentarea clubului: https://youtu.be/SUo0-Ll2VOE

Baschet

Răzvan Romila - profesor Aletheea

Jocul de baschet incită la acțiune și oferă mii de posibilități, de noi experiențe, atitudini și trăiri. Clubul de baschet vine în întâmpinarea nevoilor elevilor pentru a favoriza procesul de creștere, o dezvoltare fizică armonioasă, o creștere a activității motrice și a spiritului competitiv.

Prezentarea clubului: https://cutt.ly/GyCX1Ej

Fotbal

George Enescu - profesor Aletheea

Sportul a constituit dintotdeauna o sursă de relaxare, una activă. Am ales ca, prin clubul de fotbal, respectiv încurajarea fair-play-ului, a spiritului de echipă și a competiției, să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Mai mult, fiind un sport popular, fotbalul poate fi folosit ca un stimulent al implicării pro-active în viața școlii, în mediul social în general.  

 Prezentarea clubului: https://cutt.ly/LyCLJGD

Aikido

Profesor: Andrei Peristeri (Aikitenshin Dojo)

Aikido, tradus și “calea păcii și a armoniei”, reprezintă sinteza artelor marțiale japoneze, întemeietorul ei, Morihei Ueshiba adaptând tehnici mai vechi din Ju-jitsu, Aiki-Jutsu, Kendo, Iaido. Noutatea constă într-o altfel de abordare a conflictului, o trecere de la confruntare ca prim obiectiv, la evitarea conflictului, la amonizarea cu adversarul și practic cu tot ce te înconjoară.