Menu

Cluburi gratuite

Învățăm să trăim împreună

Bianca Stîncan - consilier educațional Aletheea

Învățăm să trăim împreună este un club ce își propune să încurajeze copiii să se implice în dialog – să asculte și să discute – în sensul dezvoltării unei mai mari sensibilități la diferențe și a unei mai bune înțelegeri a celorlalți. Prin prisma a patru valori esențiale (respect, empatie, responsabilitate și reconciliere), ne dorim să învățăm cum putem trăi împreună, respectându-ne unii pe alții într-o lume a diversității. 

Sharing Garden

Adriana Albeș - profesor Aletheea

Clubul Sharing Garden va împleti cunoștințele și avantajele grădinăritului cu cele ale alimentației sănătoase și echilibrate. Le propunem copiilor ore de grădinărit, pe care le vom desfășura în grădina amenajată chiar de ei, iar atunci când vremea nu ne mai permite, ore de gospodărie în care să ne apropiem de alimente, cunoscându-le, experimentând, jucându-ne cu ele și învățând să facem rețete simple si delicioase!

Club “À la française”

Roxana Pîrvu - profesor Aletheea

Clubul  „À la française” își deschide brațele primitor! Oferă o gustare de cuvinte și expresii în limba franceză, dar și cunoștințe despre stilul boem și rafinat, tipic franțuzesc, care ne amintește de… „la vie en rose”.
Ne propunem să folosim ascultarea activă, comunicarea orală, jocuri felurite, activități creative, toate pentru a acumula cunoștințe “chic” și multă bună dispoziție.

Caligrafie

Anca Zgavarogea - profesor Aletheea

Clubul de Caligrafie își propune să atragă copiii spre scrisul frumos. Vom exersa penițele mai întâi pe semne grafice, apoi vom continua cu scrierea cursivă a literelor mici și mari până la scrierea de texte.

Gramatică „obositoare”, dar folositoare

Hermina Costea - profesor Aletheea

Clubul se adresează elevilor de clasele a V-a și a VI-a care simt nevoia să aprofundeze mai mult această arie a Limbii și literaturii române, dar și celor care vor să recupereze într-un timp mult mai scurt noțiuni anterioare care le-au rămas neclare. De asemenea, sunt încurajați să se înscrie și elevii care vor să se pregătească pentru diverse concursuri, olimpiade. Într-un cadru restrâns, armonios, interactiv vom practica și exersa metode inter și transdisciplinare adecvate nevoilor fiecărui elev pentru o asimilare conștientă și durabilă a cunoștințelor.

British Culture & Civilisation

Andreea Lazăr - profesor Aletheea

The course is aimed at students interested in familiarizing themselves with a great array of knowledge concerning areas of British lifestyle, history, geography and politics.

Prerequisite for the course: 5th – 8th grade students in possession of upper-intermediate/ advanced language level.

Prin lume…hai-hui

Mihaela Cornețeanu - profesor Aletheea

„Prin lume… hai-hui!” are ca tematică descoperirea diferitelor țări – tradiții, simboluri specifice, elemente de limbă, îmbrăcăminte, obiective turistice etc. Activitățile se vor desfășura sub forma unei călătorii în jurul lumii, copiii putând descoperi astfel diferențele dintre țări. Lecțiile vor conține informații inedite, atractive, deoarece dorim să captăm atenția și interesul copiilor către cunoaștere. Nu vor lipsi imaginile, filmele, jocurile și concursurile. Ne dorim ca la sfârșitul anului copiii să aibă o mai bună percepție asupra lumii.

De la celulă la întreg – dincolo de transformări

Profesor: Geanina Tudor - asistent medical Aletheea

Dreptul la sănătate este unul din drepturile fundamentale ale omului. Conform OMS, sănătatea individuală poate fi definită astfel: o stare de bine fizică, mentală și socială, și nu doar absența bolii sau infirmității. Prin clubul „De la celulă la întreg – dincolo de transformări”, vom promova cunoștințe corecte și utile privind diferite aspecte ale sănătății. Totodată, ne propunem să formăm aptitudini și deprinderi, indispensabile unui comportament responsabil și sănătos al elevului. Obiectivele cursului sunt: promovarea sănătății și a stării de bine, prevenție și aplicabilitatea cunoștințelor căpătate, dezvoltarea personală a copilului în plan medical.

Antrenează-ți mintea

Grațiela Bălcescu - profesor Aletheea

Nimeni nu s-a născut învățat. Toți o luăm de la zero. Ultimele cercetări au demonstrat că inteligența nu este fixă și singurul mod de a o dezvolta este să ne confruntăm cu sarcini pe care s-ar putea să nu reușim să le îndeplinim cu succes. Conexiunile neuronale se formează și se aprofundează, mai ales atunci când facem greșeli încercând să rezolvăm situații dificile mai degrabă, decât atunci când repetăm cu succes sarcini pe care le considerăm mai ușoare. Viața de zi cu zi poate solicita la maxim capacitățile mintale, iar clubul prezentat se dorește a fi un program bazat pe gândirea logică, critică și laterală care conține exerciții și jocuri concepute pentru a îmbunătăți performanțele mintale, propunând tehnici și strategii pentru abordarea enigmelor cognitive din domeniile matematicii, științei și comunicării. Atât timp cât accepți efortul, lupta și greșelile, poți învăța orice!

Creație în redacție

Roxana Pîrvu - profesor Aletheea

Presa, considerată a patra putere în stat, este cea care unește totalitatea modalităților de comunicare și încurajează exprimarea libertății de gândire și schimbul de idei. Sub impulsul acestei libertăți, a luat naștere revista „Aletheea Mozaic”, care, pentru următoarele apariții, își dorește o echipă de elevi plini de elan, dornici să împărtășească idei și să lucreze împreună, să scotocească, să găsească, să analizeze, să își imagineze, să se lase provocați și să provoace la rândul lor, să pună sub semnul întrebării cuvinte și fapte, să transmită, să stimuleze. La clubul „Creație în redacție” ne vom întâlni să împărtășim din ce avem și să creăm un spațiu în care să naștem articole pentru revista școlii. Ne propunem să ne împărțim pe roluri (reporteri, fotografi, detectivi de talente literare, generatori de idei, culegători de informații, responsabili deadline etc.) și să funcționăm ca un tot.

Joc și improvizație teatrală

Cătălina Ion - profesor Aletheea

Acest club se adresează elevilor de clasele a III-a și reprezintă o portiță de afirmare pentru copiii implicați, dornici să socializeze. Înainte de toate, este un club care pune accent pe dezvoltarea personală, dar și pe abilitățile de comunicare și relaționare. Unul dintre principalele beneficii ale exercițiilor pe care le vom desfășura (individuale sau de grup) este acela că cei mici vor descoperi răspunsuri la întrebările: ” Cine sunt eu ?”, ”Cine cred eu că sunt?” sau ” Cum mă văd cei din jurul meu?”.  Vor fi antrenate: răbdarea, empatia, reflexele, puterea de concentrare și forța de reacție, toate prin intermediul unor jocuri teatrale sau momente de improvizație amuzantă. Autocunoașterea și încrederea în forțele proprii vor fi exploatate la maximum în timp ce copiii se distrează.

Pași pe portativ

Andra Manea - profesor Aletheea

Paşi pe portativ este un club care îmbină într-un mod armonios literatura, muzica şi dramaturgia. Cu siguranţă cei mici se vor simţi foarte bine, se vor relaxa, dar vor acumula şi multe informaţii noi şi utile ce vor fi de folos pe mai departe. Vă aşteptăm să ne distrăm împreună şi să facem din fiecare oră un mic spectacol.

Jocuri și jucării

Cătălina Băjan - profesor Aletheea

Se spune că jocul aduce multă plăcere copilului, dar este o acțiune la care copilul participă foarte serios, el chiar face o treabă când se joacă. Adultul trebuie să respecte jocul cu toată seriozitatea și implicarea copilului, să-l însoțească în acest demers și să se conformeze lui. Prin clubul “Jocuri și jucării” îmi propun să fiu alături de copii, să transformăm împreună lumea reală într-o lume a jocului, unde toți să se simtă în largul lor, astfel încât să își poată exprima trăirile și emoțiile.

Matematică de excelență

Virgilius Teodorescu - profesor Aletheea

Cursul își propune sprijinirea elevilor capabili de performanță în domeniul matematicii, aprofundarea deprinderilor matematice prin abordarea unor exerciții și probleme de dificultate mare și dezvoltarea capacităților individuale la nivel maxim.

Istoria religiilor

Damian Feraru - profesor Aletheea

Clubul urmărește să dezvolte gândirea critică a elevilor prin intermediul discuțiilor legate de principalele religii occidentale și orientale.

De ce unii dintre noi sunt catolici și alții sunt ortodocși? Cine a fost profetul Islamului? Japonia sau China, originea budismului? Ce îmi spune noțiune de „agnostic”?

Club de dezbatere

Aniela Mancaș și Hermina Costea - profesori Aletheea

Clubul își propune să creeze situații de învățare autentice, motivante, în care elevii să își exprime liber gândurile, părerile, cu privire la diverse teme, fie despre literatură, fie despre tot ceea ce ne înconjoară.

Odată cu evoluția societății, a mijloacelor de comunicare, a tehnologiei, oamenii sunt nevoiți să se adapteze oricărei situații, de aceea este nevoie de o gândire critică/laterală, bazată pe înțelegerea reciprocă, toleranță, respect, răbdare, empatie etc. Abordarea de tip pro – contra le dezvoltă elevilor abilitatea de a analiza din multiple perspective, diverse probleme controversate, îi stimulează să emită judecăți asupra unui fenomen sau fapt, pe baza unor criterii obiective, să apere o poziție folosind argumente susținute cu dovezi.

Astfel, elevii sunt antrenați într-un modern proces de învățare, bazat pe perspectiva comunicativ-funcțională a limbii, jucând un rol activ, participativ, profesorul fiind doar moderator, facilitator.

Ritm către tine

Oana Barbu - consilier educațional Aletheea

Ritmul este acel element al muzicii care și-a arătat puterea de vindecare încă din cele mai vechi timpuri. El reprezintă un limbaj universal, înțeles și adoptat de toate culturile lumii. Prin conectarea tuturor părților din creier, ritmul își arată capacitatea de a aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți, de a sincroniza gândurile și emoțiile noastre, de a reduce stresul, de a crește imunitatea, concentrarea atenției și controlul impulsurilor.

Abordarea asumată în cadrul acestui opțional vizează folosirea unor tehnici experiențiale și cognitiv-comportamentale, menite să faciliteze expresia liberă a emoțiilor, a creativității și a găsirii de soluții și luării de decizii. Crearea ritmului cu ajutorul diferitelor instrumente sau a propriului corp, precum și discuțiile reflective vor oferi o nouă perspectivă și înțelegere a lucrurilor și vor forma noi abilități de creștere personală.

Pe lângă cele menționate mai sus, modelul de lucru ales vizează dezvoltarea unor relații pozitive cu cei din jur, clarificarea propriilor valori, dezvoltarea unui sentiment de apartenență la grup, de auto-conștientizare, de responsabilitate socială, dar și pentru propria persoană.

Clubul naturaliștilor

Bianca Neacșu și Luiza Capotă - profesori Aletheea

În ultima vreme, ne găsim tot mai separați de natură. Specialiștii vorbesc chiar despre o tulburare în acest sens (nature deficit disorder). Dar omul aparține naturii. Iar ea ni se oferă cu umilință. În mediul natural, copilul se simte inspirat și creativ, prin folosirea tuturor simțurilor. În natură, presiunea este redusă, iar atenția este reactivată. La clubul naturaliștilor, vom studia (afară din clasă, pe cât posibil) despre flori sălbatice, copaci, plante ocrotite de lege în România, insecte, fluturi, păsări, animale ocrotite de lege în România, urme de animale, noțiuni elementare de astronomie, starea vremii. De asemenea, vom învăța despre viața în natură, și anume despre pregătirea bagajului, drumeție, orientare, cusături, noduri și legături, semne și marcaje turistice, prim ajutor. Să explorăm, simplu și natural!

Hai la joc!

George Enescu - profesor Aletheea

Activităţile desfăşurate în cadrul acestui club vor avea în centrul atenţiei jocurile: în clasă, sub forma jocurilor de creaţie, în sala de sport, sub forma jocurilor de mişcare şi pe terenurile de sport, sub forma jocurilor pregătitoare pentru jocurile sportive: fotbal, baschet, handbal, rugby-tag, ping-pong, badminton.

Obiective urmărite:

 • dezvoltarea aptitudinilor cognitive ale celor mici;
 • acomodarea şi respectarea regulilor de joc;
 • respectarea colegilor;
 • învăţarea unor deprinderi sportive specifice sporturilor practicate;
 • relaxarea, destinderea.

Art & Crafts

Adina Rusu - profesor Aletheea

Poate vă întrebaţi ce înseamnă ART & CRAFT?

Foarte simplu! Este un club plin de culoare, materiale de tot felul, tehnici de lucru, imaginaţie şi multă voie bună. Cu puţină tehnică şi originalitate, vom realiza chiar şi o jucărie proprie, care va fi cu siguranţă mult mai îndrăgită de către copii, ştiind că a fost făcută chiar de ei.

TIC-Pitic

Erika Lang - profesor Aletheea

TIC înseamnă Tehnologia Informației și a Comunicațiilor. Sub formă de joc, interactiv și atractiv, copiii vor explora, timp de o oră pe săptămână, componentele principale ale unui computer (unitate centrală, tastatură, mouse, monitor) şi ale altor dispozitive conexe (cabluri de legătură, boxe, microfon, cameră web), și vor realiza lucrări proprii utilizând MS Paint sau aplicații care facilitează compunerea unor cântece, animații, colaje foto etc. Cu ajutorul jocurilor educaționale online, elevii își vor dezvolta gândirea logică, își vor îmbunătăți abilitățile de calcul mintal, de ordonare și recunoaștere a formelor geometrice, vor rezolva puzzle-uri de recunoaștere a literelor, învățând totodată elemente simple de explorare şi selectare a informaţiilor pe Internet, precum și reguli de siguranţă în utilizarea tehnologiilor de informare şi comunicare.

Cluburi cu plată

Atelier de împâslit lâna

Profesor: Sidonia Călin

Împâslirea lânei este o tehnică tradițională realizată cu ajutorul apei calde, a săpunului și a unor ace speciale.

Acest atelier își propune realizarea unor teme diferite (fiecare temă poate necesita finalizarea de la o oră, la trei ore):
1. Peisaj din lână
2. Jucării din lână
3. Bijuterii din lână (colier, cercei, brățări, broșe etc.)
4. Ornamente specifice Crăciunului și Paștelui
5. Peisaj 3D din lână

Club știință

Profesor: Andreea Sacagiu – Știință pe pâine

Îţi place să faci experimente? Eşti pasionat să înţelegi mai bine lumea înconjurătoare? Vrei să știi ce este oxigenul, ce sunt celulele, cum percepem sunetul, cum erupe un vulcan sau cum funcţionează vasele de sânge? Nimic nu e mai plăcut decât să descoperi răspunsuri la întrebări, jucându-te! Te invit să păşeşti în minunata lume a ştiinţei, unde vei putea experimenta cu diferite substanţe, vei învăţa despre simţurile tale, ne vom juca cu sunetele, vom construi un mini-vulcan, vom observa lumea microscopică, vom învăţa despre insecte etc.

Atelierul de grafică – ilustrație de carte, serigrafie, tehnici grafice

Profesor: Sidonia Călin

Atelierul de grafică propune o serie de teme plastice prin care elevii își pot dezvolta posibilitatea de comunicare prin imagine și gest artistic. Fiecare copil va fi încurajat șă-și manifeste originalitatea și potențialul artistic. Pe parcursul acestui atelier, mai important decât produsul, vor fi: procesul de creație, implicarea și experiența de învățare.

Atelierul de grafică își propune să dezvolte creativitatea, originalitatea, îndemânarea și respectul față de tradiție al fiecărui copil. În același timp, elevul va fi inițiat pe un drum armonios către valoarea fundamentală a artei, Frumosul. Mai jos pot fi urmărite cele 12 teme plastice ale atelierului: 1. Cartea semnelor grafice (pictură și linere fine, legată manual); 2. Carte pop-up (pictură, carte 3D); 3. Carte bandă desenată (pictură, linere fine, creioane colorate de tip acuarelă, legată manual); 4. Carte – obiect (pictură, linere fine, colaj, format atipic); 5. Carte – obiect (fetru, material textil); 6. Carte – obiect (ilustrație prin modelare din pastă fimo sau plastilină); 7. Carte – obiect (pictură, grafică pe acetofan, legată manual); 8. Atelierul de xilogravura (pe hârtie sau material textil); 9. Tehnica grafică: linogravura; 10. Tehnica grafică: marmorarea; 11. Tehnica grafică: peniță cu tuș; 12. Tehnica grafică: caligrafia.

Club de dramă

Profesor: Smaranda Caragea - Continuu Studio

Drama are la bază modelul de învățare experiențială, care constă în alternarea modalităților de raportare la mediu: între a reflecta și a acționa și între a simți și a gândi. Învățarea se face prin experimentare și explorare a mediului de viață, prin intermediul ficțiunii transpuse în realitate scenică sau de studio, prin implicare la toate nivelurile (intuitiv, fizic, intelectual). Elevii vor dobândi în urma unui astfel de atelier un plus de încredere, o mai bună capacitate de a observa, atenție distributivă substanțial dezvoltată, o mai bună ancorare în realitate, concentrare, capacitate de memorare crescută și o răbdare mai bine antrenată, o serie de abilități de comunicare verbală și nonverbală, precum și un spor de coerență în gând, dar și în exprimare. Categoriile de obiective urmărite sunt: cunoaștere de sine și de ceilalți, presentation skills, improvizație, spontaneitate, focus, concentrare, identificarea emoțiilor și dezvoltarea inteligenței emoționale, precum și antrenamentul memoriei.

Zumba

Profesor: Augustina Dumitrașcu

Zumba® Kids (o combinație de fitness cu dans, într-un format creat special pentru copii) îi inspiră pe copii să se exprime prin mișcare și să se joace în același timp, îmbunătățindu-le în mod eficient starea generală de sănătate.

Componentele clasei de Zumba® pentru copii sunt următoarele: warm-up (încălzire – copiii învață că înainte de orice activitate sportivă trebuie să ne încălzim și facem acest lucru pe o melodie antrenantă), coregrafii (coregrafii noi sau/și, după caz, repetarea celor recente, pe care le știm deja și le iubim), pauza de joc pe muzică (jocurile alese încurajează colaborarea, leadership-ul, conectarea și mai puțin competiția; toți câștigăm atunci când facem Zumba și ne jucăm!), cool-down & stretching. De asemenea, uneori, în funcție de coregrafie, ne propunem să învățăm și ceva ‘teoretic’, dar interesant, despre stilul muzical respectiv, țara de unde vine, unde este pe hartă, povestea ritmului respectiv sau câteva cuvinte în limba străină respectivă (spaniolă, engleză, franceză, italiană …).

Scopul claselor Zumba®Kids este de a dezvolta un stil de viață sănătos și de a include fitness-ul ca o parte naturală a vieții copiilor, nu doar ca o clasă la care participă o dată pe săptămână.

Pictura – minunata lume a culorilor

Profesor: Angela Osadzuck

Atelierul de pictură se adresează copiilor care își doresc să facă cunoștință cu arta și cu tehnicile picturii și are ca scop dezvoltarea imaginației, a gândirii și a creativității copilului printr-un mod relaxant și distractiv. Atelierul este organizat astfel încât să dezvolte spontaneitatea, să faciliteze deprinderea unor abilităţi şi tehnici de exprimare artistică, să încurajeze comunicarea şi lucrul în echipă. Cu ajutorul liniilor de pastel și a tușelor de culoare, copiii vor învăţa să dea frâu liber gândurilor și sentimentelor. Acest atelier antrenant îl va introduce pe copil în lumea culorilor, a formelor,a contrastelor cromatice folosind drept suport pânza, hârtia, sticla, materialul textil etc.

Citire rapidă – Infospeed

Profesor: Alexandru Bordea

Programul de citire rapidă urmărește reglarea atitudinii față de informație, integrarea bazelor informației în activitatea zilnică, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și integrarea hărții mentale în stilul de lucru. În cadrul acestui modul, fiecare copil lucrează cu dispozitivul de citire rapidă, invenție unică în lume a d-lui Conf. Dr. Ing. Radu Budei, cu ajutărul căruia elimină vocalizarea, subvocalizarea, parțial pronunția mentală, își mărește câmpul vizual, vederea periferică, viteza de mișcare a ochilor, precum și atenția și concentrarea.

Hablo Español

Roxana Pîrvu - profesor Aletheea

La siesta, el gazpacho, la Tomatina, Ibiza, el flamenco… știi ce spun?  Dacă vrei să afli mai multe, hai să fim compañeros într-o aventură prin limba și cultura spaniolă. Îți propunem un curs interactiv de limba spaniolă pentru începători, în care vei învața să te exprimi lejer prin jocuri și activități comunicative. !Hasta luego!

Hai să coasem!

Rodica Țucă - profesor Aletheea

La clubul „Hai să coasem!”, copiii învață să coasă, folosind diverse materiale: etamină, fetru, atlas, etc.  În anul școlar trecut, fetițele înscrise la acest curs au cusut, în funcție și de sezon, anumite obiecte: globuri, inimioare, brazi, pernuțe, gentuțe, păpuși, iepurași, ouă etc. Scopul acestui club este acela de a-i obișnui pe copii să mânuiască acul, să își folosească creativitatea și să-și dobândească răbdarea și pasiunea pentru frumos.

Robotică

Profesor: Andrea Drăgușin - Future Minds

Pe parcursul orelor de robotică, copiii vor avea ocazia să își dezvolte imaginația, aptitudinile tehnice, abilitățile de lucru în echipă. Vor învăța cu ajutorul “jocului inteligent” să construiască și să înțeleagă cum să programeze un robot cu ajutorul platformei Arduino. La fiecare curs vor fi îmbinate noțiuni de teorie, cât și joculețe practice. Dintre tematicile cursului enumerăm: asambalarea unui roboțel (șasiu, motor, senzori, instalarea driverelor pentru motor, instalarea modulului de lumini, conectarea electrică a elementelor etc), jocuri de utilizare a senzorilor de apropiere/distanță, LED-uri, întrecere și comunicare între roboți etc. Cu ajutorul acestui kit, acesta își va construi propriul robot personalizat pe care îl va lua acasă la sfârșitul semestrului.

Performance for Primary (in English)

John Riley - profesor Aletheea

I have run this club for 3 years with a group that started in 3rd and 4th Grades (now in 6th and 7th). The student’s development has been wonderful to see – not only in technical English skills but also in confidence, self-expression, collaboration and creativity.  The students love the physical movement, games, humour, spontaneity and of course the fun.  They call it “the shortest hour of the week”.  Children like to move and to interact with others. In Performance for Primary we ask them to do exactly this. Rather than sitting still and listening they are encouraged to move, speak and respond to one another. This in turn helps them develop such skills as creativity, enquiry, communication, empathy, self-confidence, cooperation, leadership and negotiation. Most importantly, drama activities are fun – making learning both enjoyable and memorable. Performance arts are ideal for cross-curricular learning and is a valuable tool for use in many subject areas. In particular, drama develops literacy skills – supporting speaking and listening, extending vocabulary and encouraging pupils to understand and express different points of view all in English! In ‘Performance for Primary’ Club, we will work on a variety of performance-related activities including: Theatre sports and games; improvisation; short comedy sketches.

Invent2Learn Primary – a STEM club

John Riley - profesor Aletheea

This club is inspired by the ‘Maker Movement’. Making is about the act of creation with new and familiar materials. Children have always made things, but their tools and canvas have expanded remarkably in recent years.  Making something is a powerful, personal expression of intellect. It creates ownership even when what you make isn’t perfect. The club is a combination of Science, Technology and Engineering with Creativity and Artistic expression.  The students work on a variety of projects using different materials, tools and techniques. They solve engineering problems and learn about the design process – from idea to prototype to testing to final product. The modern maker movement also embraces the ability to share not only the products, but the joyful process of making with videos, blogs, and pictures.

Public speaking & debate

Profesor: Laura Dragomir

În cadrul clubului, copiii vor deprinde următoarele abilități: curiozitatea, claritatea scrisului și a vorbirii, abilitatea de a verifica sursele și faptele, de a înțelege mai multe laturi ale unei probleme, de a-și organiza gândurile, atenția și capacitatea de ascultare, empatia, abilitatea de a construi un argument convingător, disciplină și curaj, de a vorbi în public și de a-și împărtăși ideile cu încredere și pasiune. La finalul modulului, copiii vor ști mai bine cum să-și pună în valoare calitățile personale pentru a vorbi în public și cum să devină mai încrezători în ei înșiși.

Cambridge Club – KET, PET, FCE & higher

John Riley - profesor Aletheea

This club is for students wishing to take KET, PET, FCE and CAE exams.

 • The Cambridge materials and exams provide a step-by-step approach structured according to age and ability that we can apply throughout the school
 • The Cambridge system is backed up by one of the largest EFL teams in the world who are internationally recognized as a thought-leader in the field
 • The exams are a globally recognized measure of English ability from schools, universities, institutions and all kinds of companies and employers
 • The approach of the curriculum is based on real-life language use in a variety of contexts across speaking, listening, reading and writing

Club de dans

Profesor: George Drăghici – Stop and Dance

Pe parcursul lecțiilor de dans vom învăța atât pași, figuri, coregrafii de dans modern, cât și de dans sportiv.

Dansul modern este reprezentat de mișcări distractive, mișcări care nu necesită o tehnicitate avansată, iar melodiile pe care vom dansa sunt de actualitate, majoritatea dintre ele fiind la tv/radio în momentul în care învățăm coregrafia. Dansul sportiv va fi reprezentat de Cha Cha, Vals Lent, Vals Vienez, la care vom adauga și un dans latino, Salsa. Aceste stiluri necesită o tehnicitate mai mare, figuri stricte și o poziție foarte bine determinată a posturii și a brațelor.

Cambridge Club for Primary

Andreea Lazăr și Andreea Cotițosu - profesori

Cambridge club is a club focused on preparing young learners for the Cambridge exam, specifically Starters, Movers and Flyers levels. Students will concentrate on speaking, listening, reading and writing through a variety of  interactive and fun activities. This club is designed to support students with test taking techniques specified in this exam and also encourages students to use their previous English knowledge with confidence as they continue to attain more information.

Soroban (predare în limba enegleză)

Profesor: Eiko Tagaki

The Soroban, or Japanese abacus consists of a wooden frame, which holds columns of beads. For hundreds of years, this tool was used by bankers and merchants as the original calculator. Today, the Soroban is an effective tool for teaching children about numbers, and for helping them to understand how numbers work. Soroban helps build self-confidence and strengthens children’s ability to think critically and creatively.

KEN Academy

Profesori: Carmen Iorgulescu și Alexandra Mircea – KEN Academy

CE FACEM la KEN? Construim abilități antreprenoriale și dezvoltăm o mentalitate de învingător; dezvoltăm încrederea în forțele proprii și gândirea laterală orientată pe soluții; îi învățăm valoarea banilor și să ia decizii înțelepte pe plan financiar.

CUM? Prin sesiuni de învățare prin joc (în sala de curs sau curtea scolii), “invitați speciali” care împărtășesc din experiența lor, vizite în organizații, 1 eveniment tip Restaurant – copiii ocupă posturile de bucătari și ospătari, într-o experiența unică de a servi într-un restaurant adevărat, 3 târguri de vânzare – evenimentele sunt organizate și derulate de copii. Iată ce zic copiii deja înscriși: https://bit.ly/2kjSbJW.

Mindful English

Roxana Aramă - profesor Aletheea

Este un club în care ne propunem să explorăm creativitatea într-o limbă străină, să învățăm să gândim în engleză și să punem cap la cap logica scrierii și gândirii, într-o forma pură de amuzament. În cadrul clubului, intenționăm să învățăm să gândim „out of the box”, să creăm versuri si ghicitori amuzante, pornind de la cele mai mărunte cuvinte și să dezbatem idei. Intenționăm să creștem și să ne extindem maniera de învățare a unei limbi străine, prin metode diverse de creștere a vocabularului, intuirea unor etape logice în scrierea poveștilor, a poeziei și nu în ultimul rând, punem accent pe scrierea și citirea corectă.

Tongue twisters, riddles, story & poems writing, rhymes building and logical thinking through games, activities and great debates.

English only! Grades 3, 4 you are welcome to join our exclusive club and have loads of fun while learning!

Design vestimentar

Profesor: Angelza Osadzuck

Atelierul de design vestimentar se adresează copiilor care sunt atrași de frumos și sunt atenți la detaliile vestimentare, având astfel posibilitatea de a face primii pași în minunata lume a modei și a creațiilor vestimentare. Copiii vor beneficia de un timp de calitate, își vor lărgi universul de cunoștinte din domeniul artei, își vor dezvolta spiritul de observație și își vor educa gustul pentru frumos, astfel putând realiza lucrări originale prin stimularea expresivității și a creativității. Atelierul își propune să dezvolte îndemânarea și să dea frâu liber originalității și imaginației fiecărui copil. Pe parcursul acestui curs, copiii vor învăța să creeze articole vestimentare folosind materiale neconvenționale precum hârtia creponată, materiale reciclabile, etc.

Aritmetică mentală-Soroban

Profesor: Marius Zamfir - Bright Kids Academy

Obiectivele cursului sunt:

 • Efectuarea calculelor aritmetice mai rapid decât un calculator obișnuit, cu ajutorul Soroban-ului (abacul japonez);
 • Viteză mult mai mare de analiză și procesare a informaţiilor;
 • Dezvoltarea dexterității, dar mai ales a neuronilor în oglindă, care sunt responsabili de capacitatea de a învăţa prin imitare;
 • Învățare fără stres;
 • Creșterea încrederii în forțele proprii şi mărirea stimei de sine;
 • Dezvoltarea atenţiei distributive (capacitatea de a face mai multe lucruri simultan – multi-tasking);
 • Forţă de concentrare mai mare;

Do It Yourself Lab

Profesor: Andreea Budău – Teko Kindergarten

În cadrul cursul de bricolaj Do It Yourself Lab, atât băieții, cât și fetele, vor învăța să lucreze cu instrumente și materiale precum: lemn (cu toată variațiunea – placaj de traforaj, plăci, stinghii, etc), piatră, plexiglas, sticlă, bormașini si burghie, fierăstrău electric, cuie și ciocane, glue-gun etc. Printre beneficiile cursului se numără: dezvoltarea gândirii logico-matematice și a imaginatiei, creșterea capacității de a lua decizii și de a rezolva probleme, încredere în sine și responsabilizare crescute prin lucrul cu materiale și unelte reale, inovație – prin folosirea materialelor uzuale în moduri și cu obiective noi, curiozitate, dorința de explorare și lucrul în echipă. Iată cum se desfășoară cursurile de bricolaj predate de echipa de profesori Teko: https://bit.ly/2ktdGYF.

Joc și joacă în limba germană

Profesor: Ana Lăzăroiu

Obiectivul principal al cursului este stimularea comunicării în limba germană, într-un mod cât mai plăcut și relaxant pentru copii. Cursurile nu oferă doar cuvinte și reguli, ci îndeamnă într-un mod activ, prin intermediul jocurilor, la o cunoaștere vastă a situațiilor de comunicare zilnice. Materialele folosite vor fi adaptate capacității copiilor de înțelegere, specifică vârstei. Cuvintele pe care le consider necesare ca un copil să le învețe într-o ședință ă vor fi îmbinate foarte strâns cu jocurile care vor fi foarte distractive.

Învățarea limbii germane se va face prin: scenete și piese de teatru adresate corespunzător fiecărei grupe de vârstă, copiii având ocazia să își perfecționeze și să aprofundeze cunoștințele de limba germană; jocuri interactive și diversificate (cel mai multe jocuri vor fi colective și nu individuale); dezvoltarea abilităților de comunicare pe diverse teme de interes general cu aplicabilitate practică în viața de  zi cu zi.

Yoga

Profesor: Claudiu Drumitru

Ce se întâmplă la clubul de Yoga și ce beneficii au copiii:

– jocuri creative de mișcare și dezvoltare a mobilității, mișcări de corp sub formă de joc;

– folosim variate tehnici de respirație și exerciții de mindfulness;

– posturi fizice din yoga și elemente de motricitate, dans și tehnici de relaxare activă;

– utilizarea de instrumente de auto-reglare, calmare, echilibrare neurofiziologică (interacțiune de grup și dezvoltare de abilități socio-emoționale), învățare integrată prin joc –explorări, aventură, challenge.

Există un minim necesar/copil pentru clubul de Yoga: îmbrăcăminte lejeră, tip sportiv (adecvată pentru interior); o pereche ciorapi; o sticlă apă; un prosop mic de față; un tricou simplu, de schimb (la nevoie).

Origami

Adina Rusu - profesor Aletheea

Origami este arta prin care un simplu pătrat de hârtie se transformă, numai prin pliere, într-o figurină tridimensională. Acest proces îi uimește și îi încântă pe cei mici, iar în momentul în care, ajutați de un specialist, realizează singuri un astfel de model, satisfacția lor este cu atât mai mare. Nu puține sunt beneficiile și cunoștințele  pe care aceștia le dobândesc din punct de vedere geometric, în cadrul unui astfel de atelier, însă cel mai important e că învață lucruri complexe fără a avea senzația că sunt puși să învețe. O fac prin joc și voie bună și obțin o lucrare de care sunt mândri și încântați. Adina Rusu este președintele Asociației De Origami România și absolventă a Facultății de Pedagogie Primară și Preșcolară. A descoperit arta împăturirii hârtiei acum 11 ani și a împletitit-o într-un mod util cu dragostea față de copii, realizând cursuri și ateliere prin care îi aduce pe cei mici în fața pătratelor de hârtie.

Șah

Profesori: Mădălina Anușca (Asociația Smart 4 You)

Clubul de Șah își propune să îi ajute pe copii să își dezvolte:

 • abilitatea de a detecta cel mai simplu mod de rezolvare a unor probleme practice;
 • capacitatea de a comunica în timp util și într-o formă atrăgătoare clară și organizată în analiza unei poziții;
 • interesul și motivația pentru studiul șahului prin utilitatea dovedită de aplicabilitățile lui;
 • capacitatea de a se adapta la situații diferite prin folosirea unei mari varietăți de procedee strategice;
 • spiritul de echipă și de fair-play.

Pian

Profesor: Mihai Cochinescu

Cursul de pian vine în completarea educației celor mici, dezvoltându-le sensibilitatea muzical-artistică, răbdarea, perseverența, munca individuală, atenția distributivă, motricitatea, memoria, stima de sine și spiritul de competiție.

Ne dorim ca în decursul anului, elevii Școlii Aletheea să-și însușească notația muzicală, noțiunile de melodie, armonie, acompaniament, improvizație instrumentală, ritm și istoria muzicii și să abordeze un repertoriu divers cu piese din diferite genuri muzicale clasice și moderne.

Chitară

Andrei Lăzăroiu - profesor Aletheea

Cursul de chitară propune o abordare teoretică și practică, conform vârstei, punând accentul pe educarea auzului. Copiii vor deprinde noțiuni introductive de teoria muzicii, sub forma unor jocuri și cântece din diferite genuri muzicale.

Tenis

Profesor: Vasile Băcilă - Micii Ași

Tenisul este cel mai răspândit sport individual dintr-un motiv foarte ușor de intuit. Oamenii, indiferent de culoare, gen sau vârstă, se simt bine jucând tenis. Plecând de la acest adevăr, obiectivele noastre în cadrul antrenamentelor sunt foarte limpezi: să-i ajutăm pe copii să descopere bucuria de a juca tenis împreună, concomitent cu deprinderea tehnicii moderne a loviturilor și a deplasării în teren în așa fel încât jocul lor să poată evolua neînfrânat, atât de mult cât își doresc.

Baschet

Răzvan Romila - profesor Aletheea

Jocul de baschet incită la acțiune și oferă mii de posibilități, de noi experiențe, atitudini și trăiri. Clubul de baschet vine în întâmpinarea nevoilor elevilor pentru a favoriza procesul de creștere, o dezvoltare fizică armonioasă, o creștere a activității motrice și a spiritului competitiv.

Fotbal

George Enescu - profesor Aletheea

Sportul a constituit dintotdeauna o sursă de relaxare, dar una activă. Am ales ca, prin clubul de fotbal, respectiv încurajarea fair-play-ului, a spiritului de echipă și a competiției, să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Mai mult, fiind un sport popular, fotbalul poate fi folosit ca un stimulent al implicării pro-active în viața școlii, în mediul social în general.

 

Aikido

Profesor: Andrei Peristeri (Aikitenshin Dojo)

Aikido, tradus și “calea păcii și a armoniei”, reprezintă sinteza artelor marțiale japoneze, întemeietorul ei, Morihei Ueshiba adaptând tehnici mai vechi din Ju-jitsu, Aiki-Jutsu, Kendo, Iaido. Noutatea constă într-o altfel de abordare a conflictului, o trecere de la confruntare ca prim obiectiv, la evitarea conflictului, la amonizarea cu adversarul și practic cu tot ce te înconjoară.