Menu

Noutăți

Aventurile lui Patrick

La Aletheea ne bucură fiecare realizare a elevilor noștri, care sunt speciali și unici – fiecare în felul lui.

Astăzi vă facem cunoștință cu Patrick Ivănescu, elev în clasa pregătitoare Iulia Hașdeu. Așa cum îl descrie învățătoarea lui, Dorina Opran, Patrick este un băiat energic, curios și plin de idei creative. Adesea povestește despre cum a învățat singur să citească încă de la patru ani, răsfoind cărți. Îi sclipesc ochii de fericire atunci când vorbește despre cât de mult își dorește să devină freediver.

La începutul acestui an, Patrick s-a înarmat cu mult curaj și a scris primul lui articol pentru revista Șiință & Tehnică, ediția Junior.

Tatăl lui Patrick, dr. Bogdan Ivănescu, ne-a povestit pe scurt despre procesul creării acestui articol.

“Nașterea materialului nu a fost ușoară. În calitate de redactor medical al revistei Șiință & Tehnică, am fost abordat de redactorul-șef, căruia Patrick i-a povestit pe scurt despre aventurile lui din vara care tocmai a trecut. Acesta m-a sunat amuzat să îmi povestească despre ceea ce vorbise cu Patrick, în condițiile în care dialogul se purta pe car kit, iar Patrick era numai ochi și urechi, așa că partenerul de dialog l-a intrebat direct dacă vrea să scrie în revistă despre vara trecută. Patrick a acceptat entuziast. 

Apoi a început munca propriu-zisă. :-) Câte o frază pe zi, scrisă la calculator, corectată împreună cu unul dintre părinți sau bunici. Altă frază, a doua zi, scrisă  pe o terasă, în cine știe ce oraș ne aflam. Apoi altă frază, în altă zi, înainte de somnul de după-masă. Și tot așa, până când scrisul a devenit fluent și materialul consistent. În final, paginația și o parte din așezarea ideilor (alipirea de câteva ori a două propoziții într-o frază)  au aparținut editorului. Însă textul și formularea, în majoritatea sa covârșitoare, păstrează varianta originală.” 

Dacă aceste rânduri v-au stârnit curiozitatea, atunci puteți citi aventurile lui Patrick de vara trecută în articolul următor, O vacanță pe mare.