Menu

Blog

Retrospectiva lunii decembrie la Aletheea

Luna decembrie 2016 a stat, la Aletheea, sub semnul Oglinzilor Interioare și al Iubirii. Într-o perioadă în care explorăm Binele din noi, în formele sale cele mai frumoase (dragostea, afecțiunea, altruismul și recunoștința), am pregătit copiilor activități și experiențe care să îi ajute să își însușească aceste valori importante.

Vă invităm să parcurgeți o scurtă trecere în revistă a tuturor lucrurilor pe care le-am făcut în ultima lună a anului 2016, în virtutea mesajului pe care l-am transmis întregii noastre comunități: filtrul prin care ar trebui să trecem orice orice răspuns și orice soluție este iubirea!

Atelierele de la Fabrica de Mozaic

Debutul lunii a fost marcat de vizita copiilor la Fabrica de Mozaic. Elevii noștri creativi au participat la „Atelierul de Mozaiceală” găzduit de #MENATWORK, unde au învățat cum să-și creeze propriile panouri expresive din piese de mozaic. Doamna Aneta Popescu, specialistul fabricii, a fost ghidul elevilor, învățându-i cum să folosească adezivul și să aplice mozaicul pe materialul suport, ca să-și realizeze propriile panouri decorative.

Au prins viață personaje iscusit conturate pe tablouri, de la roboți și gărgărițe, până la inimoare vii și alte figurine fantastice.

VEZI GALERIA FOTO

Pregătirile pentru Târgul de Crăciun

Luna decembrie a continuat cu pregătiri intense pentru Târgul de Crăciun, de la repetițiile aproape zilnice ale colindelor cântate în cor, până la conceperea decorațiunilor festive. Sub îndrumarea profesorilor, cei mici au realizat obiecte minunate, cu care s-au mândrit (pe bună dreptate) în ziua târgului.

img_7517

VEZI GALERIA FOTO

Fabulafia, revista ilustrată care hrănește imaginația

O nouă vizită din partea Cristinei Durică, editorul revistei ilustrate „Fabulafia”, i-a încântat nespus pe copiii de la clasa pregătitoare.
Cei mici l-au cunoscut pe motanul Popesco, personaj ilustrat în publicația pentru copii în felurite ipostaze. Pisica există și în viața reală, trăind la Institutul Francez din București.

Copiii au învățat să recunoască foarte bine caracteristicile celor patru anotimpuri ale anului, cu ajutorul unui joc amuzant propus de Cristina: au introdus în plicuri imagini cu motanul Popesco în diverse ținute și situații specific sezonului rece sau cald, atribuindu-le sezonului corespunzător. Abia așteptăm următoarele ateliere, pentru noi surprize creative și educative aduse de „Fabulafia”!

VEZI GALERIA FOTO 

Porția de artă veche

La mijlocul lunii, copiii din clasa a 6-a au vizitat două obiective valoroase – Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici” și Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”. Vitralii din secolele XVI – XVII, gravuri, picturi, cărți rare, tapiserii, covoare, mobilier de o frumusețe aparte – toate au fost admirate de elevii de gimnaziu, prin amabilitatea ghizilor care au oferit copiilor o experiență culturală unică.

Întâlnirea cu Radio România Cultural

Prestigioasa ceremonie de decernare a premiilor Nobel are loc, în fiecare an, în luna decembrie. Cu acest prilej, am invitat-o la Aletheea pe Corina Negrea, redactorul emisiunii „Știința în cuvinte potrivite” de la Radio România Cultural, pentru a face copiilor o amplă prezentare a istoricului, protocolului, laureaților și modului de prezentare a premiilor destinate celor mai luminate minți din știință și literatură.

Invitată în fiecare an la Stockholm, Corina Negrea a putut să ofere copiilor o imagine extrem de vie asupra întregii experiențe în calitate de participant la ceremonie și la banchetul cu 1300 de oaspeți ce se ține la Primăria din Stockholm în fiecare an, încă din 1934.

VEZI GALERIA FOTO 

Împodobirea bradului cu cocori din hârtie

Anul acesta, ne-am dorit să avem în școală un brad special. Nu doar prin măreția staturii sale sau prin strălucirea podoabelor, ci mai degrabă prin ceea ce simbolizează.

Astfel, am decis să îl împodobim ca nimeni alții, cu nenumărați cocori din hârtie, care să îndeplinească dorințele tuturor copiilor. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

dsc_1212

Târgul de Crăciun, spectacol pentru ochi și suflet

La Târgul de Crăciun de anul acesta (organizat miercuri, 21 decembrie), copiii au făcut un adevărat spectacol muzical, estetic și culinar. Elevii de la ciclul primar ne-au impresionat cu ornamentele handmade demne de a înfrumuseța chiar și un palat, pe când copiii de gimnaziu ne-au făcut să trăim Crăciunul în 5 țări diferite în același timp (România, Franța, Spania, Germania și Marea Britanie).

Am gustat preparate specifice sărbătorii la nivel internațional, am primit daruri unice și am încununat ziua cu donații pentru cei aflați în nevoie.

img_7614

VEZI GALERIA FOTO

Acțiuni caritabile

Luna decembrie ne-a oferit ocazia minunată de a bifa o componentă importantă a proiectului social “Școli Pereche”, derulat de Aletheea în parteneriat cu școli din mediul rural. Am reușit, cu sprijinul necondiționat al părinților din comunitatea noastră, să bucurăm zeci de suflete de copii cu daruri de la Moș Crăciun, exact cum le-au cerut micuții în scrisorile lor pentru Moșul.

7-armando

Miercuri, 21 decembrie, am pornit la drum către comuna Vlăsceni, județul Dâmbovița, cu pachete numeroase pentru copiii Școlii Gimnaziale Potlogi Dâmbovița. Acest lucru a fost posibil prin implicarea în număr covârșitor a părinților din familia Aletheea, care s-au dovedit a fi cei mai buni și generoși Moși Crăciuni pentru micuți.

Un tătic din comunitatea noastră, Nicolae Antonescu, ne-a sprijinit cu transportul darurilor și împărțirea lor, reconfirmându-ne convingerea că în comunitatea noastră s-au alăturat oameni valoroși, mai ales prin mărinimia lor.

Emoționați și recunoscători, copiii și-au primit cadourile frumos împachetate cu o bucurie pe care doar în ochii unui suflet curat o poți vedea. A fost prima oară când acești prichindei au primit daruri atât de frumoase.

VEZI GALERIA FOTO

img_7480

 

 

În același timp, părinții au contribuit și cu donații pentru Mihăiță, un băiețel dintr-o familie modestă și cu un vis mare: să aibă acasă curent electric, la fel ca ceilalți oameni. Povestea lui a luat o turnură fericită: în curând, va avea lumină la locuința sa, așa cum a visat.

POVESTEA LUI MIHĂIȚĂ, PE LARG

Ne dorim, ca în anul ce vine, să ne bucurăm de tot la fel de multe experiențe înălțătoare, alături de toți membrii comunității Aletheea cu care ne mândrim: copii, profesori, părinți și bunici. Vă mulțumim!

Citește și:

Retrospectiva lunii noiembrie la Aletheea


« Inapoi la blog