Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 25-26 martie

Weekendul vine cu cel mai frumos dar al săptămânii: timp liber de consumat integral cu cei dragi, așa cum vă place. Sâmbătă spre duminică trecem la ora de vară, zilele vor fi mai lungi și energia mai multă pentru a face tot felul de lucruri frumoase.

Chiar dacă vremea nu se anunță tocmai însorită, vă puteți lumina sufletul cu următoarele activiăți interesante de încercat în weekendul 25-26 martie.

Ora Pământului

Sâmbătă seara, întreaga lume sărbătorește Ora Pământului, un moment în care ne oprim din goana zilnică și ne amintim cât de important este să ne protejăm planeta. Cu acest prilej, corurile din București și din țară, reunite în Programul Național Cantus Mundi, se alătură demersului internațional susținut de WWF (World Wide Fund for Nature). Sloganul evenimentului este “Dăruiește naturii din energia ta!”.

Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina, și vor cânta în cor pentru Pământ și energia sa.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului.

Ora Pamantului

Spectacolele Operei Comice pentru Copii

Dacă afară plouă, și ce dacă? Opera Comică pentru Copii vă așteaptă și în acest weekend cu un program de spectacole de care vă veți bucura cel puțin la fel de mult precum copiii.

“Micuța Dorothy”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 13.00 şi de le 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. ““Concert Lecție Pian”, care este organizat sâmbătă şi duminică de la 10.00 în Salonul Mozart, este potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. “Underground Tango” este organizat sâmbătă de la 18.30 şi duminică de la 12.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani.

Concurs de trotinete în Parcul Herăstrău

Skatepark Herastrau vă așteaptă sâmbătă, între orele 11 și 18, la primul concurs de trotinete din acest an. Înscrierile încep la ora 11, apoi urmează încălzirea pentru competiția care începe la ora 14.

Mai multe detalii despre evenimentul fără taxă de participare și prietenos cu copiii găsiți aici.

Expoziție de plante exotice la Grădina Botanică

Grădina Botanică găzduiește, sâmbătă și duminică între orele 10-16, o expoziție de plante exotice într-o gamă foarte diversificată, ce pot fi achiziționate cu prețuri între 5 și 70 de lei.

Gradina Botanica

Circuite culturale pentru copii

Clubul de Cultură din Weekend a pregătit în acest weekend două circuite culturale pentru copii menite să le arate lumea din noi perspective. . Sâmbătă de la 10 la 13.30 vor explora misterele în tablourile maeştrilor europeni prin vizita la Muzeul Storck şi un mic traseu urban presărat cu poveşti . Mai multe detalii şi informaţii aici. Duminică între 14.30 şi 17.45 vor putea explora istoria în Columna lui Traian şi obiectele din tezaurul României prin vizita la Muzeul de Istorie şi din nou un mic traseu urban presărat cu poveşti. Preţ pentru fiecare copil este de 60 de lei iar fraţii primesc reducere de 10%.

Mai multe detalii găsiți aici.

Atelierul l’heure du conte de la Institutul Francez

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani sunt așteptați sâmbătă, de la ora 10.30, la atelierul Vremea poveștilor, ce are tema “Descopăr planeta Marte… Este oare o legătură între numele planetei și cel al lunii martie?”.

Taxa de participare este de 35 lei, în limita a 10 locuri disponibile. Pentru mai multe informaţii şi înscrieri telefon, la 0374 125 235 şi prin mail, la ateliers@institutfrancais.ro

Animația „Strada Speranței” la Cinema Elvira Popescu

“Strada Speranţei” spune povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o altă lume. Băieţelul, alături de prietenii săi, va porni într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.

Filmul este o animaţie românească despre prietenie, curaj, sacrificiu și, nu în ultimul rând, despre dragoste. Proiecţia are loc sâmbătă şi duminică de la 11.00 la Cinema Elvira Popescu. Mai multe detalii despre participare găsiți pe pagina evenimentului.

strada sperantei

Expoziția „Venin, frumuseți de neatins” la Muzeul „Grigore Antipa”

Expoziția „Venin, frumuseți de neatins”  ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult.

 Citește și:

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copiilor


« Inapoi la blog