Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 11-12 februarie

Ca în fiecare zi de vineri, v-am pregătit o listă de recomandări pentru petrecerea weekendului în familie. Pentru copii mai mici sau mai mari, evenimentele interesante pentru un sfârșit de săptămână antrenant nu lipsesc nici în zilele de 11 și 12 februarie.

Atelier de Știință pentru Copii și Părinți

Mâine, între orele 10.30 și 17.30, vă invităm la Atelierul de Știință pentru Copii și Părinți, adresat unor echipe formate dintr-un părinte și unul sau doi copii. Tema discutată va fi „Gazele şi proprietăţile lor: Oxigen vs. Dioxid de Carbon”.

Aerul care ne înconjoară şi care ne permite să respirăm este, de fapt, un amestec de gaze. Poate că aţi auzit de oxigen sau de dioxidul de carbon, dar aproape patru părţi din cinci sunt azot, un gaz care nu permite respiraţia, dar care are o contribuţie extrem de importantă în construcţia organismelor vii.

În cadrul atelierului se va discuta despre compoziţia, proprietăţile şi importanţa diferitelor gaze din atmosferă, apoi se vor ilustra prin experimente despre menţinerea arderii cu oxigen şi generarea de dioxid de carbon prin mai multe metode, chimice şi biochimice.

Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului.

rec

Spectacole senzaționale la Opera Comică pentru Copii

În weekend, Opera Comică pentru Copii vă aşteaptă cu un program foarte generos:

“Micuța Dorothy”, premiera care se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani.

“Povestea sunetului” este un concert organizat sâmbătă de la 11.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este o poveste în care copiii vor fi fascinaţi să afle cum apar sunetele, cum se produc, ce sunt instrumentele muzicale şi cum se combină între ele.

“Punguța cu doi bani” se joacă dumincă de la la ora 12.30 în  Sala UnderGrant şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este una dintre cele 3 poveşti prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă.

“Salonul de Balet” se desfasoară sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în  Salonul Mozart şi este un spectacol-atelier interactiv destinat tuturor iubitorilor de dans. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Târg de Sf. Valentin la Muzeul Geologic

Sâmbătă și duminică, între oele 10.00 si 18.00, Muzeul Geologic vă așteaptă la o expoziție cu vânzare de cristale surprinzătoare, în spiritual sărbătorii îndrăgostiților. Interval orar de vizitare: 10.00-18.00 (ultima intrare este la ora 17.00).

Pret bilet: 8 lei / 4 lei redus

Sf Valentin
Atelierele Cunoașterii

Sâmbătă, de la ora 11, Atelierele Cunoașterii vă așteaptă să aflați, împreună cu copiii, ce este ADN-ul. Duminică, la aceeași oră, aflați toate secretele periscopului.

Secretele periscopului

Impact cu asteroizi – Care sunt şansele?

Pe 11 februarie, de la ora 10, Andrian Șonka vă așteaptă la Palatul Șuțu să descoperiți cei 15.000 de asteroizi din sistemul solar care au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului. Veți vedea câți asteroizi s-au descoperit până în present și câți ne amenință planeta.  Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Atelier de Animație stop motion pentru copii

Atelierul are loc duminică, de la ora 15.00 și se adresează copiilor între 7 și 12 ani. Participarea se face pe bază de confirmare după înscrierea pe http://bit.ly/2ercNKz.

Locația evenimentului este Barbu Delavrancea, Nr. 15, Sector 1, Etaj 2, Interfon 5.  Costul este de 75 de lei și include toate materiale necesare realizării atelierului.

Ateliere de recreație științifică

Copiii cu vârste între 7 si 11 ani sunt aștepțați la Atelierele de recreație științifică de la Muzeul “Grigore Antipa”.

Aceștia vor participa la experiementele din laborator și vor învăța ”alfabetul” magic al chimiei. Atelierul se desfăşoară pe 2 categorii de experienţă: începători (Plastic şi polimer) şi avansaţi (Din tainele gazelor).

Atelierul se desfăşoară duminica, între orele 10:15-11.05 pentru grupa începători, 11:30-12:20 şi 12:30-13.20 pentru grupa avansați. Costul participării la un modul de 4 ședințe este 180 lei / participant si pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin e-mail: info@antipa.ro, nejucam@holymolly.ro, sau la telefon 0726649797.

Citește și:

Despre cum să te joci toată viața, cu actorul Daniel Tudorică

 

 


« Inapoi la blog