Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 8-9 aprilie

Lucrurile frumoase pe care le puteți face în weekendul 8-9 aprilie se concentrează în jurul sărbătorii de Florii și pregătirii pentru Paște. Căsuțe cu produse autentice românești, obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ornamente din lavandă, bijuterii, păpuși, costume populare sau delicii culinare irezistibile – toate vă așteaptă la târgurile organizate în capitală la acest sfârșit de săptămână.

Iată cum puteți fructifica la maximum timpul liber în weekend-ul 8-9 aprilie!

 Târgul de Florii de la Muzeul Țăranului Român

În fiecare primăvară, în preajma Floriilor, Muzeul Țăranului își așteaptă vizitatorii la primul târg cu meșteri de peste an. De vineri, 7 aprilie, până duminică, 9 aprilie 2017, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, veți avea prilejul să admirați și să târguiți o mulțime de lucruri frumoase, meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri.

Timp de trei zile, veți putea să-i cunoașteți și să stați de vorbă cu cei care le-au realizat: încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari.

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele vor putea fi tocmite și cumpărate la Târgul de Florii de la Muzeul de la Șosea.

De-ale gurii găsiți: cozonaci și plăcinte, fel și fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

O parte din profesorii, elevii și părinții Aletheea vizitează târgul mâine, atât pentru a admira exponatele, cât și pentru a înțelege mai bine acest tip de antreprenoriat.

Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

floriiiiiii

Târgul de Paște din Piața Constituției

În perioada 7-17 aprilie, între orele 10-22, Târgul de Paște din Piața Constituției va reuni 110 căsuțe cu produse autentice românești: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, os, ornamente din lavandă și pănușă, tablouri, tricouri pictate manual, bijuterii din alamă și cupru, accesorii din piele, păpuși, instrumente muzicale, ii și costume populare, icoane pictate și preparate culinare: cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri, clătite, brânzeturi, friptură de miel, tocăniță, pastramă de berbecuț, pește, creveți, calamar, midii, drob, sărmăluțe de post, fructe și legume românești, sucuri naturale sau înghețată.

Cei mici se vor putea bucura de o paleta diversificată de ateliere cu intrare gratuită, care se vor desfășura zilnic, într-un foișor special amenajat. Programul activităților cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de povești muzicale interactive, ateliere de creație cu accesorii din fetru, mărgele și paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de construit ouă decorate de Paște, ateliere de realizat coșuri de răchită ornate, baloane din nasturi, cârlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hârtie.

Încondeiat ouă la Tucano Coffee Madagascar

Tucano Coffee Madagascar vă așteaptă duminică, 9 aprilie, între oele 13 și 16, la un atelier de pictat ouă din lemn cu Jojo de la Fine Art. Preţul biletului este 50 lei în care este inclusă o cafea. Pentru rezervare, trimiteți un email la madagascar@tucanocoffee.com sau sunați la numărul 0722337508.

ooooo

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

“Pinocchio”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. “Nino Arlechino”, care se joacă sâmbătă şi duminică de la 10.00 în Salonul Mozart, este potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. “Ivan Turbincă” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani.

Cursă de Orientare Urbană pentru copii

Copiii tentaţi  de aventură urbană, cu pasaje înguste, clădiri vechi, biserici, sculpturi uitate şi colţuri de verdeaţă unde nimeni nu se aşteaptă, sunt bineveniţi la cursa de orientare urbană. Vor primi o hartă şi o serie de obiective ascunse, iar ei trebuie să le găsească şi documenteze în cel mai scurt timp posibil navigând (supravegheaţi) prin jungle de beton şi sticlă. Taxa de participare este de 50 lei/ persoană. Iar pentru înscrieri şi informaţii sunaţi la 0764172211 sau scrieţi la anca@academia161.ro.

Bounty Fair – Târg de Florii și Paște

Sâmbătă și duminică, între 10 și 19, Bounty Fair organizează un târg cu tematică de Florii și Paște. Veți găsi aici creaţii realizate de artişti români, lucrate manual cu atenţie la detaliu, materiale de calitate şi multă ingeniozitate. Cei mici vor putea alerge dintre cele 10 ateliere creative, amuzante şi totodată educaţionale. Atelierele sunt permanente pe durata evenimentului care va avea loc la  Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu 46 Accesul se face pe bază de bilet ȋn valoare de 8 lei de persoană, iar copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită.

Flori de mină la Muzeul Național de Geologie

Flori de mină în culori și forme diferite, cu mare valoare estetică, reale mărturii ale evoluţiei Pământului, se vor expune la Muzeul Național de Geologie în cadrul evenimentului “Târg de Florii”. O multitudine de colecții de minerale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase sau obiecte de decor din cristale vor fi expuse de către cei peste 30 de expozanți participanți, iar punctul de atracție il vor constitui geodele de ametist și citrin.

Flori de …. Florii

In weekend, între 10 și 16, sunteți invitați la a XI-a ediţie a expoziției de aranjamente IKEBANA “Flori de … Florii” organizată de Grădina Botanică Acest eveniment, dedicat artei Ikebana, arta aranjării florilor, este ideal pentru toți iubitorii de plante, iar copiii cu vârstele între 6 și 14 ani sunt invitați la ateliere de creație de unde vor pleca cu aranjamentul floral creat. Atelierele se vor desfășura în clădirea Administrației de la orele 11.00, 11.30 și 12.00, iar înscrierile se pot face pe pagina de facebook. Participarea la eveniment și ateliere este gratuită, achitându-se doar biletul de intrare în Grădina Botanică.

Citește și:

Retrospectiva lunii martie la Aletheea


« Inapoi la blog