Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 7-8 octombrie

Toamna și-a intrat în drepturi, dar ne mai lasă câteva raze blânde de soare pentru a ne bucura din plin de weekendul 7-8 octombrie. Animațiile pentru copii, teatrul și târgurile de carte sunt motive suficiente să vă îmbrăcați frumos și să profitați de evenimentele sfârșitului de săptămână alături de întreaga familie.

Iată ce se întâmplă notabil în București, în weekendul 7-8 octombrie:

Minimest 2017

Minimest 2017 vă invită să participați la o serie de proiecții și activități gratuite, în Bucuresti, special concepute pentru copii și adolescenti în secțiunea Minimest a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est.

Minimest le ofera copiilor filme de animație minunate din toate colțurile lumii, mici bijuterii grafice cu tâlc, povești despre prieteni, curaj, familie, spuse cu suflet și mult optimism. Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate în română și în engleză și vor fi lecturate în română în timpul proiecției. Cei mai curiosi dintre prichindei au ocazia să participe la mici ateliere demonstrative, ținute de traineri profesioniști, ce le vor oferi acces în culisele animației.

Iată, pe scurt, ce înseamnă Minimest 2017:

Program:

Ore: 10-10:30-12 in weekendul 7-8 octombrie.

Durată proiecții: aproximativ o oră.

Locații:

Cinema Elvira Popescu – Bdul Dacia, Nr. 77
Cinemateca Eforie – Strada Eforie, Nr. 2.

Ateliere:
-atelier creativ, pentru copii 3-7 ani, care va alea loc dupa fiecare proiectie de film de la ora 10:00, cu acces liber;
-atelier de benzi desenate, pentru copii 10-14 ani, care vor realiza o serie de benzi desenate scurte, cu povesti individuale sau de grup; 6,7,8 octombrie, cate 1 atelier pe zi intre orele 15:00 – 18:00, la Cinetic, acces gratuit cu înscriere în prealabil.


Târgul de Carte BOOKerini

BOOKerini, târg de carte pentru copii, se va desfășura în acest weekend la librăria Cărturești Verona.

Vă așteaptă aici ateliere, lansări de carte, lecturi publice, jocuri, locuri de citit, discuții cu scriitori și ilustratori, profesori, părinti și profesioniști din domeniu, dar și discuții cu copiii pe tema ”De ce (nu) ne place sa citim”?

Vor participa peste 30 de scriitori și ilustratori: Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Veronica D. Niculescu, Carmen Tiderle, Cristina Andone, Lavinia Braniste, Mircea stanciu, Laura Grünberg, Adina Rosetti, Mihaela Cosescu, Cristiana Radu, Veronica Neacsu, Maria Brudasca, Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), Livia Coloji, Mihail Cosuletu, Anca Smarandache si Delia Calancia.

Intrarea este gratuită, însă locurile la ateliere sunt limitate. La cele mai multe activități este nevoie de rezervarea locului la lunadinmansarda@gmail.com.

 

FITC / Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii 2017

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii revine cu o sută, o mie, un milion de povești de peste mări şi țări!

Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre poveștile care vor putea fi urmărite pe scena Festivalului.

Desfășurată între 7 și 14 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului (FITC) reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, însumând peste 40 de reprezentații.

Realizate de artiști din 9 țări, spectacolele selecționate prilejuiesc întâlniri memorabile, vorbind despre diferențele dintre oameni, despre granițe și despre adaptare, producțiile alese aducând în atenția copiilor o diversitate de personaje și abordări.

PROGRAM

Sâmbătă, 7 OCTOMBRIE

10:00 – 10:30, LA UN METRU DE TINE (2-5)
Teatrul Ion Creangă, București / Teatrul Ion Creangă, Sala Mică;
12:00 – 12:30, LA UN METRU DE TINE (2-5)
Teatrul Ion Creangă, București / Teatrul Ion Creangă, Sala Mică;

Duminică, 8 OCTOMBRIE

11:00 – 11:35, ÎN CUIBAR (6 luni – 3 ani)
Teatrul de Spiegel, Belgia / Teatrul Ion Creangă, Sala Mică;
11:00 – 11:45, O POVESTE CU SUSUL ÎN JOS (1-5)
Teatrul La Baracca-Testoni Ragazzi, Italia /
Teatrul de Comedie, Sala Studio;
11:00 – 11:50, JURNALUL UNEI RĂȚUȘTE URÂTE (6+)
Compania Factory Transadriatica, Italia / Opera Comică pentru Copii;
16:00 – 16:45, O POVESTE CU SUSUL ÎN JOS (1-5)
Teatrul La Baracca-Testoni Ragazzi, Italia /
Teatrul de Comedie, Sala Studio;
18:00 – 18:35, ÎN CUIBAR (6 luni – 3 ani)
Teatrul de Spiegel, Belgia / Teatrul Ion Creangă, Sala Mică;
18:00 – 18:45, O POVESTE CU SUSUL ÎN JOS (1-5)
Teatrul La Baracca-Testoni Ragazzi, Italia /
Teatrul de Comedie, Sala Studio;
18:00 – 18:50, JURNALUL UNEI RĂȚUȘTE URÂTE (6+)
Compania Factory Transadriatica, Italia / Opera Comică pentru Copii;

Narativ – Festivalul de lectură pentru copii, ediția a III-a

Ai auzit? Începe NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii unde cititul e cea mai frumoasă aventură! La cea de-a treia ediție, Nara și Tiv, ghizii noștri jucăuși, promit distracție triplă pentru copii, părinți și profesori în peste 100 de activități complet gratuite!

Te așteptăm să experimentezi cele mai moderne și atractive activități de lectură pe 7-8 și 14-15 octombrie 2017 la Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București. Tot ce trebuie să faci este să îți rezervi locul la atelierele preferate de pe site-ul www.narativ.ro.

NARATIV cuprinde ateliere interactive, conferințe și spectacole special pregătite de către specialiști în educația nonformală și psihologia copilului. Astfel, copiii cu vârste în 3 și 14 ani vor desena, vor compune muzică, vor face teatru și chiar vor inventa propriile povești, în timp ce părinții și profesorii pot participa la conferințe și workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăși cu experții în educație și parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv și acasă și la școală.

Weekend la MNAC | Atelier de mozaic

Mâine, între orele 12 și 14, Muzeul Național de Artă Contemporană continuă să invite copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative.

ATELIER DE MOZAIC cu Sorana Țăruș

Pentru copii între 7-14 ani, în limita a 10 locuri disponibile
Sâmbătă, 7 octombrie, 12:00-14:00

În cadrul acestui atelier vom experimenta atât modul în care se poate compune imaginea din elemente geometrice, cât și posibilitățile de expresie specifice acestei tehnici, totul adaptat vârstei participanților.

Sorana Țăruș este artist vizual, cu o specializare în tehnicile tradiționale ale mozaicului și vitraliului. Trăiește și activează la București.

Acces: 32 lei. Adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului.

Înscrierile se fac la ionescu.malina@gmail.com și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita locurilor disponibile.

Toamna în Grădina Kiseleff

Duminică, 8 octombrie, ora 12:00
Durata: 2 ore
Cost: 20 lei

Punct de intalnire: Muzeul de Geologie

Prima parte a tururlui ghidat la Șosea se desfășoară din Piața Victoriei până la intersecția cu strada Ion Mincu/Bufet.
Cea de-a doua parte va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, ora 16:00.

Inscrierile se fac la tururighidate@gmail.com, pana in joia precedenta sfarsitului de saptamana

Copiii pana in 14 ani participa gratuit.

Pentru contramandarea rezervarii, va rugam sa ne anuntati tot pana in joia precedenta, pentru a putea a avea timp sa acceptam alti doritori.

Plata se face cu cateva minute inainte de inceperea turului, iar in unele cazuri (persoane care au „blocat” locurile in lunile iulie-august si nu au anuntat renuntarea/neparticiparea) cu plata in avans, prin transfer online.

Atelier „Tehnici de pictură și grafică” pentru copii

Atelierul ‘’Tehnici de pictură și grafică’’ are ca scop dezvoltarea imaginaţiei, gȃndirea și creativitatea copilului, printr-un mod relaxant și distractiv după o săptămȃnă plină de ‘’teme’’.

Prin joacă, cel mic va deprinde abilităţi și tehnici de pictură și grafică (desen, pastel, cărbune, culoare, colaj și artă decorativă), cȃt și sporirea încrederii în sine.

Cu ajutorul liniilor de pastel și tușelor de culoare, va învăţa să dea frȃu liber gȃndurilor și sentimentelor, dar și să creeze o compoziţie picturală și să finalizeze o lucrare.

Te așteptăm Duminică, pe 8 Octombrie, între 15:00 și 16:30, la atelierul noastru de Pictură și Grafică.

Beneficiile atelierului pentru copil:
– dezvoltarea inteligenţei emoţionale;
– dezvoltarea creativităţii și imaginaţiei;
– dezvoltarea capacităţii de a se exprima mai ușor;
– învăţarea continuă.

Până la sfârșitul atelierului, copilul va învăța:
– despre tipurile de materialele necesare, instrumentele și tehnicile de lucru;
– despre grupele de culori și combinările dintre ele;
– cum să realizeze o compoziţie plastică;
– despre limbajul plastic;
– cum să lucreze in echipă, să socializeze cu ceilalţi copii, dar și să se distreze.

Participarea se face pe bază de confirmare după ce te înscrii în acest formular: http://bit.ly/2bVNHnI

După participarea la eveniment, îți poți înscrie copilul la cursul ”Tehnici de Pictură și Grafică” despre care ai mai multe informații în acest link: http://bit.ly/2lJET7M

Acest atelier se adresează copiilor între 7 și 12 anișori.

Avem doar 10 locuri disponibile. Desfășurăm activitățile cu un număr mic de participanți, în așa fel încât atenția trainerului să fie distribuită egal către toți și ca fiecare din ei să rămână cu ceva concret în urma fiecărei activități.

Costul este de doar 60 de lei și include toate materiale necesare realizării picturii.

 


« Inapoi la blog