Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 6-7 mai

Primul weekend din luna mai ne dă prilejul să retrăim mini-vacanța ce tocmai s-a încheiat, prin numeroasele oportunități de distracție în familie pe care le avem la dispoziție. Călătorim printre stele la AstroFest 2017, ne întâlnim personajele preferate din benzile desenate la Comic Con, vânăm comori în Kiselleff dansăm în stradă pe Smârdan, pentru cel de-al patrulea weekend la rând.

Iată ce frumos putem petrece weekendul 6-7 mai, dacă ne aflăm în București cu toți cei dragi!

East European Comic Con 2017

Ediția de anul acesta a renumitului East European Comic Con 2017 aduce la Romexpo eroii din benzile desenate. Copiii se vor juca, vor viziona filme și animații de tot soiul, din care unele vor fi şi reprezentate de fel de fel de actori și figurați care vin să dea viață personajelor. Sâmbătă și duminică veți găsi la cel mai mare festival de profil din Europa și o zonă dedicată de Street Food, unde vă așteaptă prietenii noștri de la Furgoneta Street Chefs cu burgeri care vă umplu sufletul, nu doar stomacul. Distracție plăcută!

Comic Con

AstroFest2017

Ziua Astronomiei este sărbătorită mâine, 6 mai, între orele 15-23, prin evenimentul Astro Fest 2017, festivalul de explorare spațială și astronomie. Vă așteaptă aici însuși legendarul Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat în spațiu.

Oferta este cel puțin la fel de bogată ca anul trecut – observații astronomice, Science Talk, science show pentru copii, expoziție de telescoape profesionale și un super concert de muzică electronică. Toate se întâmplă la Biblioteca Națională a României, iar intrarea este liberă.

Festivalul Filmului European

Ajuns la cea de-a XXI-a ediție, eveniment tradițional în luna mai, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, aduce în București filme de tot felul, dezbateri și secțiuni speciale menite să întregească experiența cinematografică.

Proiecțiile au loc în cinematografe și săli oferite de institutele culturale europene. Accesul este gratuit, iar în cadrul Instituto Cervantes de Bucarest, Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Spaţiul Public European, intrarea se va face pe principiul “primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile.

Toate informațiile de care aveți nevoie sunt AICI.

Vânătoare de comori arhitecturale în Kiseleff

Duminică, pe 7 mai, de la ora 16.30, sunteți invitați în zona Kiseleff pentru o vânătoare de comori arhitecturale, folosind o armă foarte specială – aparatul de fotografiat. Vânătoarea arhitecturală e un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii.

Este un treasure hunt urban arhitectural, pentru că trebuie să te uiți după ferestre, uși, garduri, vile neoromânesti, blocuri Art Deco și alte elemente de arhitectură.

Care este scopul Vânătorii arhitecturale?

Alegeți oricare două variante dintre:

– să aduni cât mai multe indicii și să câștigi un premiu;
– să descoperi o zonă relativ necunoscută din București;
– să fii turist în orașul tău;
– să te simți bine alaturi de prietenii tăi, făcând ceva inedit.

Taxa de participare: 30 lei/pers. Inscrierile sunt deschise până sâmbată, 6 mai, ora 13.00.

Inscrieri aici, acum: https://goo.gl/forms/9d5UVVvd2ytybH4h1

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

Pinocchio”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. “Harap Alb” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este un teatru din trilogia prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă. Biletele costă 15 lei.

“Directorul de Teatru” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart. Este povestea hazlie a două cântărețe de operă care își dispută supremația în timpul unei audiții pentru teatrul de operă de la Salzburg. Este un spectacol al cărui premieră a avut loc la 7 februarie 1786 în Palatul Schönbrunn din Viena. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani.

Voluntariat la Grădina Botanică

Team Work vă invită pe 6 și 7 mai, de la ora 9.30, să participați voluntar la amenajarea unui nou sector al Grădinii Botanice care va putea fi vizitat și care în timp ne va putea arăta comorile botanice pierdute în vegetație.

– lucrăm între 9:30 și 13:30;

– asigurăm mănuși, unelte și instructaj înainte de a vă apuca de lucru;

– vârsta minimă de participare este 14 ani;

– voluntarii primesc diplomă de participare;

– îmbrăcămintea și încălțămintea trebuie să fie sport.

Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să completeze acest FORMULAR ONLINE (puteți completa pentru oricare/oricâte zile doriți). dacă sunteți curioși cum a fost până acum, puteți parcurge albumele foto de pe pagina de Facebook a Team Work.

Green Work Team Work Gradina Botanica

Antonimul venetian

Duminică, între orele 14-15 în fața Teatrului Nottara, talentatul și apreciatul compozitor de muzică de teatru, CÁRI Tibor (pian și muzică originală), alături de dansatorii BACZÓ Tünde și Alin STATE, dar și de violoncelistul SZABÓ J. Attila ne invită la Antonimul venețian (parafrază la volumul faimos al lui Giuseppe Berto). Un performance de teatru-dans și muzică realizat de coregrafa Baczó Tünde, după un concept de Simona Donici. Spectacolul delicat și melancolic, despre dragoste și fermecătoarea Veneție, despre cuvintele nespuse și amăgirile inimii, este programat cu o săptămână înainte de deschiderea festivalului “Nottara 70” și dă primul gong pe Magheru, cu teatru și dans sub cerul liber. O experiență misterioasă și fermecătoare ca viața însăși, ce nu trebuie ratată.

București dansează în stradă #4

Pe data de 6 mai, între orele 19 și 22, dansatori profesioniști vă dau din nou întâlnire pe Strada Smârdan din Centrul Vechi, pentru o seară magică în care Bucureștiul dansează în stradă. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

Citește și:

Cum să le citiți copiilor ca să devină adulți de succes

 

 


« Inapoi la blog