Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 4-5 noiembrie

Bine ai venit, noiembrie, cu primul tău weekend de distracție învăluit în arome de ciocolată caldă, scorțișoară și dovleac copt! Noi intenționăm să ne înfruptăm din plin din bucuriile tale, alături de întreaga familie. Iată și la ce evenimente o putem face în weekendul 4-5 noiembrie!

UrbanEye Film Festival 2017

În perioada 1-5 noiembrie, începe ediția a 4-a de UrbanEye Film Festival! La început de noiembrie, te așteptăm la Cinema Elvira Popescu & Apollo111 Barul cu filme în care orașul joacă rolul principal.

Dacă ești pasionat de viața urbană și mediul care te înconjoară, poți vedea în premieră filme despre orașe și comunități din țări ca Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A. Ca în fiecare an, proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu invitați speciali din România sau din străinătate.

Anul acesta, în focusul festivalului vor fi: dreptul la locuire și spațiu public, migrația, spații culturale la granița utopiei, portrete ale arhitecților/designerilor și land art.

Fă-ți timp și pentru evenimentele conexe festivalului: expoziția “Understanding Design” de la ARCUB, workshopuri de bijuterie contemporană, ateliere creative pentru copii și tururi ghidate ale Bucureștiului mai puțin cunoscut.

Pentru program și detalii intră pe http://urbaneye.ro/
Bilete aici: https://eventbook.ro/program/urbaneye

Culese din Balkani 3 – documentare, concerte, party, discuții

Culese din Balkani – Festival internațional de film antropologic, aflat la a treia ediție, se întoarce în perioada 3-5 noiembrie 2017 la Muzeul Național al Țăranului Român: Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului, cu multe FILME DOCUMENTARE din Balcani (România, Grecia, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru) și extra Balcani (Brazilia, Noua Zeelandă, SUA, Germania, Iran, Norvegia, UK, Israel) realizate de regizori, antropologi, etnologi, studenți și adolescenți. Avem și tot felul de evenimente speciale: concerte, party, dezbateri, povești, povestiri și degustări.

* PROGRAMUL (Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului), mai jos sau pe www.culesedinbalkani.ro. Toate filmele au subtitrări în română și majoritatea, și în limba engleză.

INTRAREA e LIBERĂ ca pasărea cerului.

Expoziția Felină Internațională de toamnă SOFISTICAT

Pe 4 și 5 noiembrie, Romexpo găzduiește EXPOZIȚIA FELINĂ INTERNAȚONALĂ DE TOAMNĂ SOFISTICAT. Până la întâlnirea cu crescătorii de elită și premiații lor prieteni, recapitulăm numele celor mai iubite rase feline.

https://www.facebook.com/events/611314515659570/ https://www.facebook.com/SofisticatClub/

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2017

Între 4 – 12 Noiembrie, Salonul Auto București și Accesorii, cel mai mare şi aşteptat eveniment auto al anului, aflat la ediția a XV-a internațională își deschide porțile la Romexpo în Pavilionul Central şi pe platformele exterioare. Tendințele auto 2017 – 2018 și peste 300 de modele expuse vă așteaptă la Salonul Auto București și Accesorii 2017. Informații SAB&Accesorii 2017: Locație: Pavilionul Central si platformele exterioare Romexpo Program: 4 – 12 Noiembrie, orele 10 – 20 www.sab.ro.

Exploratorii naturii – atelier de joacă pentru copii (3-6 ani)

Sâmbătă, între orele 11 și 13, sunteți invitați în Pădurea Băneasa la atelierul de joacă “Exploratorii naturii”. Fiecare intalnire e menită să trezească curiozitatea celor mici, motorul invatarii si sa le stimuleze imaginatia creatoare de minuni!

Costul atelierului este de 50 lei pentru fiecare copil. Fiecare intalnire e diferita iar surprizele nu se lasa asteptate! Pentru detalii si inscrieri astept mesajele voastre la oana@flowersophy.ro sau 0744420452. Tot atunci veti primi si informatiile despre locatia exacta si coordonatele organizatorice.

Weekend la MNAC – Atelier de mozaic

Pe parcursul anului, Muzeul Național de Artă Contemporană continuă să invite copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative, cât și să să descopere colecția noastră în cadrul expoziției TRIAJ. Weekend la MNAC este un proiect inițiat și coordonat de Mălina Ionescu.

Atelier de mozaic cu Sorana Țăruș

Pentru copii între 6-12 ani, în limita a 10 locuri disponibile. Sâmbătă, 4 noiembrie, 12:00-14:00.

În cadrul acestui atelier vom experimenta atât modul în care se poate compune imaginea din elemente geometrice, cât și posibilitățile de expresie specifice acestei tehnici, totul adaptat vârstei participanților. Sorana Țăruș este artist vizual, cu o specializare în tehnicile tradiționale ale mozaicului și vitraliului. Trăiește și activează la București.

Acces: 32 lei. Adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului.

Înscrierile se fac la ionescu.malina@gmail.com și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita locurilor disponibile.

Atelier pentru copii – Understanding Design

Sâmbătă, 4 noiembrie, în intervalul orar 12.45 – 19.00, sunteți așteptați la Institutul Francez la atelieul de creație pentru copii “Understanding Design”. Este un atelier de bricolaj, coordonat de eematico, în cadrul căruia fiecare participant își va construi un ceas, sub orice formă dorește! Având la îndemână lemn, mecanisme, scule electrice și unelte, plus creativitatea din dotare, suntem convinși că vom fi impresionați de ceea ce va ieși din mânuțele lor. În cadrul atelierului, copiii se vor familiariza cu ce înseamnă concepția și execuția unui obiect.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile, iar participanții vor fi selecționați în ordinea înscrierii.

Pentru participare trebuie completat formularul de înscriere:
http://bit.ly/2xzF0G4

Laboratorul muzical al Marucăi@Culese din Balkani

Duminică, 5 noiembrie, între orele 11 și 13, sunteți invitați la Laboratorul muzical al Marucăi, pentru oameni mici și oameni mari. Intrarea este liberă.

Laboratorul muzical al Marucăi este un amestec original de copilărie, tradiție și experiment. Membrii grupului provin din două familii: una de sânge (familia Iordan, din care fac parte Maruca Iordan și părinții ei: Beatrice și Florin) și alta spirituală (grupul trei parale, din care fac parte cei doi părinți împreună cu Daniel Pop).

Repertoriul este variat și include: cântece de copii, melodii tradiționale, compoziții proprii, cover-uri originale ale unor piese cunoscute – toate altoite pe instrumentele tradiționale românești: fluiere, caval, cimpoi, cobză, țiteră, drâmbă, gordună, tobă, dairea.

HER VOICE – Voce, poezie și femei. Listening session

Duminică, 5 noiembrie, între orele 16 și 19, sunteți așteptați la Muzeul Național al Literaturii Române (Nicolae Crețulescu nr. 8), să participați la un spectacol altfel. Prin demultiplicarea vocilor, HER VOICE este deopotrivă cor și vocea care dă voce, ascultă și transmite.

Diana Voinea a ales să înregistreze vocile a trei poete pe care le admiră, trei femei care vorbesc despre voce și dau glas propriei poezii: Angela Marinescu, Svetlana Cârstean și Cosmina Moroșan.

Mara Maracinescu adună de mai bine de un an vocile părinților, a rudelor și a prietenilor în căutarea înțelesurilor uneori domestice, alteori „istorice”, mai recent politice ale feminismului: un feminism cu care am crescut dar nu i-am știut numele; un feminism de fiecare zi; un feminism de supraviețuire; un feminism pentru viitor.

Diana Voinea este copywriter. De doi ani se plimbă cu un recorder în geantă și înregistrează sunetele orașului. Cam tot ce a înregistrat într-un an a folosit pe un album de field recording ambient. Ascultă câteva podcasturi și pune la cale unul. O interesează memoria vocilor și poveștile create cu sunete.

Mara Mărăcinescu se dedică sunetului ca editor de filme și emisiuni de televiziune, iar ca artist documentează peisajul sonor al orașului natal. S-a apucat de înregistrări de teren în 2009 și de atunci colecționează sunetele Bucureștiului și pe cele ale prietenilor ei de aici. O interesează ecologia acustică și susține ascultarea activă.

* INTRARE LIBERĂ

Citește și:

7 secrete ale copiilor olandezi, cei mai fericiți din lume

11 lucruri minunate din școlile finlandeze care ne inspiră


« Inapoi la blog