Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 29-30 aprilie

Weekendul 29-30 aprilie, prelungit de ziua liberă de 1 Mai, ne trezește din plin apetitul pentru distracție, relaxare și voie bună. Evenimentele cu care vă puteți umple timpul liber sunt numeroase și atractive, pentru toate vârstele și gusturile.

Iată ce puteți integra în programul acestui weekend, dacă îl petreceți în București cu familia!

Excursie pozneață la Moara de hârtie

Ghidul pozneț de cultură vă invită la o excursie la Comana, pentru a vă număra printre primii oaspeți ai noului sezon de vizitare la Moara de hârtie. Prețul excursiei este de 30 de lei/copil (în preț sunt incluse: biletul de intrare la Moara de hârtie, un atelier susținut de Iulia Iordan, demonstrație de hârtie manuală și un exemplar din numărul 13 din revista Ghidul pozneț de cultură). Rezervareile se fac pe adresa de e-mail: lunadinmansarda@gmail.com sau la numărul de telefon: 0742 011 027.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Yakasha Festival 2017

Prima ediție a festivalului Yakasha reunește nume reprezentative ale muzicii cu savoare balcanică. Timp de 5 zile (28 aprilie-2 mai 2017), pe scena din Parcul Izvor, vor susține recitaluri artiști din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia, Grecia.

Printre cei care vor urca pe scenă se vor afla: Goran Bregovic And His Wedding And Funeral Band, Antwerp Gipsy Ska Orkestra [Belgia], Boban Markovic (Serbia), Bosquito (România), Eleftheria Eleftheriou (Grecia), Elli Kokkinou (Grecia), Fanfara Ciocarlia (România), Zdob Si Zdub (Moldova) etc. Intrarea este liberă.

Yashaka

Grădina de primăvară

În acest weekend, între orele 10 și 20, Grădina cu Artiști își redeschide porțile in Grădina Icoanei atât pentru artiști, artizani și meșteri de tot felul, cât și pentru publicul larg. De la bijuterii, haine şi accesorii la dulciuri, tablouri, decoraţiuni şi alte lucruri minunate de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, expoziția cu vânzare de obiecte handmade le va cuprinde pe toate.

Evenimentul va culmina sâmbătă seară cu un atelier de percuție cu Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum și multe altele, iar duminică vom avea parte un concurs de Cards against Humanity. Vor mai fi pe parcursul celor două zile o mulțime de ateliere pentru public: ceramică, desen, împâslit lână etc.

Ziua Astronomiei 2017

Sâmbătă, între orele 17 și 2 dimineata, sunteți invitați la Ziua Internațională a Astronomiei, la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. Pe toată perioada evenimentului ne putem bucura de o nouă expoziţie temporară cu tematică planetei Jupiter şi de prezentări de filme astronomice. Cu aceeaşi temă a planetei Jupiter organizatorii ne propun în intervalul 17:00-20:00 desene în aer liber. Iar după ora 20:00 şi până la 02:00 putem face observaţii astronomice nocturne. Intrarea este liberă.

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

“Pinocchio”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, “Pinocchio” ne vorbește tuturor despre legătura magică dintre părinte și copil, despre adevărul care învinge. Biletele costă între 15 şi 25 de lei. “Ivan Turbincă” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani.

“Directorul de Teatru” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart. Este povestea hazlie a două cântărețe de operă care își dispută supremația în timpul unei audiții pentru teatrul de operă de la Salzburg. Este un spectacol al cărui premieră a avut loc la 7 februarie 1786 în Palatul Schönbrunn din Viena.

Zilele Artelor Focului

Sâmbătă și duminică, între orele 12.00 și 20.00, sunteți invitați la Zilele Artelor Focului 2017, la Teatrul Național. O echipă de 18 artiști vizuali cu specializarea ceramică, sticlă și metal își vor deschide atelierele publicului în cadrul evenimentului. Veți găsi deschisă ușa atelierelor artiștilor Ciprian Ariciu (ceramică), Vlad Basarab (ceramică), Adela Bonaț (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Alina Băncilă (sticlă-metal), Dan Băncilă (sticlă-metal), Maria Roxana Cioată (ceramică), Cristina Ciobanu (ceramică), Cristian Dobrescu (ceramică), Anca Vintilă Dragu (ceramică), Daniela Făiniș (ceramică), Marian Gheorghe (metal), Elena Lupu (ceramică), Călin Mușat (metal), Nicolae Moldovan (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică).

București dansează în stradă #3

Sâmbătă, între orele 19 și 22, pe strada Smârdan vă așteaptă un spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

Festivalul Micului cel Mare

În Parcul Național, ziua de 1 Mai se sărbătorește cu Festivalul Micului cel Mare. Dacă vă hotărâți să vă alăturați, organizatorii vă așteaptă cu sute de kilograme de mititei tradiţionali, din peste sau curcan, stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece. Zeci de producători şi meşteri populari iscusiţi, veniţi din toate colţurile ţării, ne aşteaptă să ne înfruptăm din grătare aromate, bulz tradiţional, pregătit de cele mai iscusite gospodine, grătare, mititei, frigărui şi fripturi. Intrarea este liberă.

Atelierele din Orășelul Cunoașterii

Orășelul Cunoașterii vă așteaptă și în acest weekend să vă bucurați de cea mai distractivă experiență de înțelegere a științei. Sâmbătă, de la ora 11, aflăm despre Aer, forța invizibilă pe care trebuie să o înțelegem. Duminică, tot de la ora 11, copiii vor realiza Leagănul lui Newton.

ATC


« Inapoi la blog