Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 28-29 ianuarie

Ultimul weekend din luna ianuarie vine cu o serie întreagă de activități care să vă dea un motiv suficient de bun să ieșiți din casă. Dacă nu v-ați hotărât încă asupra programului sfârșitului de săptămână, vă ajutăm noi să-l conturați frumos.

Iată ce puteți face împreună cu cei mici în weekendul 28-29 ianuarie!

Atelier de inventat jocuri la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Duminică dimineață, de la ora 11.15, sunteți invitați cu copiii la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, la un atelier de inventat jocuri, organizat cu prilejul lansării celui de-al zecelea număr al revistei culturale pentru cei mici, numită „Ghidul pozneț de cultură”.

Evenimentul este organizat de Asociația „Câte-n lună și-n mansardă” în cadrul expoziției „C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România.

Cei mici vor participa la trei ateliere creative sub forma unor jocuri, ce vor consta în realizarea unui joc muzeal, lectura la „gura sobei” și un atelier creativ plecând de la o hartă din Muzeu și de la hărțile din jocurile video. Invitatele evenimentului sunt scriitoarele Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan și Luciana Brândușa Grosu, care vor interacționa și vor lucra cu copiii.

Puteți participa gratuit, dacă vă înscrieți la adresa lunadinmansarda@gmail.com.

Toate detaliile se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Ghidul poznet de cultura

Atelier  de animație stop motion pentru copii

Tot duminică, între orele 11 și 12.30, PlayYouth vă invită la atelierul de Animație stop motion, potrivit pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Cei mici se distrează, își dezvoltă imaginația, învață despre animația stop motion și despre iluzia de mișcare, creează povești, învață să facă fotografii, își dezvoltă puterea de concentrare și capacitatea de a lucra în echipă.

Detalii despre înscriere găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Atelier stop motion copii

Ziua Porților Deschise la Brutăria MamaPan

Brutăria MamaPan, un proiect de economie socială, este un loc în care sunt angajate exclusiv mame singure sau care au mai mulți copii în întreținere. Acestea prepară produse de panificație naturale, cum nu avem ocazia să gustăm oriunde.

Sambătă, pe data de 28 ianuarie, între orele 14-18, puteți să observați culisele brutăriei. Copiii sunt invitați la un atelier de modelat aluatul.

Găsiți toate informațiile aici.

MamaPan

Atelierele Cunoașterii

Muzeul Orășelul Cunoașterii  îi așteaptă pe cei mici cu două ateliere în weekend, care durează o oră fiecae și au ca scop descoperirea lumii înconjurătoare. Sâmbătă, de la ora 11, sub tema Pantofarul, copiii vor afla cum arată strămoșul imprimantei zilelor noastre, cine l-a inventat și cum a ajuns să evolueze. Apoi vor construi propriul dispozitiv de reprodus desene.

Duminică, tot de la ora 11, cei mici sunt așteptați la atelierul Generatorul de curent, unde vor afla ce este curentul electric și de unde apare, apoi vor realiza un minigenerator. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723.390.449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron.

Ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului Român

Puteți participa la aceste ateliere în fiecare zi a săptămânii, cu doar 15 lei de persoană, explorând arte fermecătoare.

Sâmbătă, de la ora 10.20, sunteți invitați la atelierul de pictură pe sticlă susținut de Bogdan Herăscu (înscrieri la numărul de telefon 0726.237.376). Începând cu oa 11.30, puteți deprinde arta modelajului în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu (înscrieri la numărul de telefon 0737 346 872), iar dacă vă pasionează țesăturile, croitoria și cusăturile, participați la atelierul susținut de Lidia Stares între orele 10 – 16 (înscrieri la numărul de telefon 0722.798.284).

Conferința „Povești din tărâmul înghețat – Polul Sud”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Uninvented Kids vă invită la conferința „Povești din tărâmul înghețatPolul Sud, care va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie 2017 de la ora ora 11.00, în Sala Atelier a Muzeului.

Invitații speciali ai acestei conferințe sunt vestiții exploratori Dodi şi Roni, care s-au întors de curând din expediția de la Polul Sud și sunt nerăbdători să le povestească micuților participanți despre viețuitoarele care locuiesc în Antarctica.

Taxa de participare este de 15 lei/copil. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro.

Povesti din taramul inghetat

 


« Inapoi la blog