Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 27-28 mai

Weekendul 27-28 mai ne aduce o suită de evenimente interesante pentru părinți și copii. Salonul Internațional de Carte Bookfest, spectacolele de la Opera Comică pentru Copii, Zilele Africii sau Natura Fest 2017 vă așteaptă, cu mic, cu mare, să vă ofere un program perfect pentru sfârșitul de săptămână petrecut în familie.

Iată ce alternative de distracție aveți în acest weekend, dacă vă aflați în București!

Salonul Internațional de Carte Bookfest

Bookfest își așteaptă vizitatorii cu cărți proaspete și reduceri spectaculoase la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse. Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării. Evident, vedetele Salonului de Carte Bookfest vor fi, ca în fiecare an, cărțile noi, pregătite de editori special pentru această ocazie.

Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1. Intrarea este liberă. Ne vedem la Romexpo!

Bookfest

Femei pe Mătăsari #7

Asociația BENEVA își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură. Doar împreună putem începe un manifest de schimbare al vieții urbane.

Femei pe Mătăsari vă așteaptă până pe 28 mai, să vă alăturați atmosferei aparte a unei comunități bucureștene autentice.

Unfinished Festival

Evenimentul va avea loc la Sala Dalles, iar tema principală a acestui an este impactul pe care creativitatea îl poate avea în dezvoltarea pozitivă a comunităților și societății în care trăim.

Festivalul va reuni lideri din domeniile creative, de tehnologie și antreprenoriat pentru a inspira și motiva publicul prin sesiuni inovative (prezentări interactive, keynote addresses, mese rotunde, masterclass, workshops) combinate cu expoziții, evenimente de networking și concerte. Fiecare zi a UNFINISHED va avea ca piloni principali Inspire, Connect, Empower & Change, prin care participanții vor putea să descopere atât noi metodologii de lucru, cât și povești de succes care să îi inspire să fie mai creativi în munca lor de zi cu zi.

Spectacolul „Iubesc să fiu Copil”

Duminică, de la ora 18, asociația “Hai să Ajutăm” vă invită la spectacolul “Iubesc să fiu Copil”, ce se va juca la Conservator. Actorii sunt copii și dansatori de la centrele de plasament Mia’s Children, The Door, Viaţă şi Lumină, Metropolis, Sf Macrina. Biletul de acces costă 35 de lei.

18301827_1235884023176372_4179041572107143215_n

Și tu poți fi EROUL naturii

Sâmbătă, între orele 16 și 17, sunteți așteptați la Biblioteca Ion Creangă la evenimentul „Și tu poți fi EROUL naturii”, inițiat de Asociația Nature Heroes.  Prezentările se adresează în principal copiilor mai mari de 8 ani şi vor lua forma unor sesiuni educativ-interactive, cu scop aplicativ. În cadrul întâlnirilor vor fi discutate cu copiii metode de acţiune directă în viaţa de zi cu zi pentru protecţia mediului înconjurător. Participarea este gratuită.

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

“Răpirea din Serai” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică de la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. “Harap Alb” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani.

Concert lecție duo vioară-pian” se joacă sâmbătă şi duminică de la ora 10.00 în Sala Mare. Muzică clasică, muzică de film, jazz, tango, toate acestea sunt genuri muzicale cu ajutorul cărora o vioară și un pian pot face un public să aplaude minute întregii. Marta Băceanu (pian) și Gaby Stănescu (vioară) ne propun o incursiune în istoria muzicii din care vom pleca mai bogați sufletește și cu zâmbetul la purtător. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste peste 7 ani.

Festivalul Zilelor Africii 2017

Dacă vă fascinează cultura africană sau pur și simplu vreți să-i simțiți farmecul îndeaproape, puteți lua parte la “Festivalul Zilelor Africii 2017”, singurul festival de acest tip din țara noastră. Evenimentul are loc  la Club Kran (Bulevardul Ion C. Brătianu 29-33, Etaj 5) și vă așteaptă cu workshopuri, ateliere, demonstrații si concerte dedicate muzicii, percuției și dansului tradițional african, dar și afro fitness, ateliere de acordat djembe, dj seturi, drumcircle si seri de jam session tematice. Intrarea este liberă.

Creativo

Creativo este un eveniment creat in spirit urban, care reuneste pasionati de moda, design, stil, handmade si pe cei care ii pot ajuta sa isi puna visul in practica si/sau sa inceapa un business plecand de la aceasta pasiune. Evenimentul este organizat la The Ark, se adresează persoanelor active, informate, care inteleg, apreciaza si sustin cultura urbana si creatorii autohtoni si sunt in cautare de alternative la produsele “made in China”.iar accesul este gratuit.

Natura Fest 2017

Parcul Izvor vă așteaptă în acest weekend la “Natura Fest 2017”, un festival care militează pentru un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător. Găsiți aici activități și ateliere de reciclare, concerte, expoziții și alte surprize pentru toate categoriile de public.

18221534_809434832540296_3999352770961303587_n


« Inapoi la blog