Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 26-27 august

Ultimul weekend al verii ne ne mobiliezează mai mult decât niciodată în a-l petrece cât se poate de fericit. Iar cum sezonul estival ne va lipsi cu siguranță până anul viitor, am face bine să nu ignorăm posibilitățile de a ne bucura de farmecul lui din plin.

Iată care sunt evenimentele weekendului 26-27 august, programate să anime capitala în ultimul sfârșit de săptămână din luna august.

Undercloud 2017

La 10 ani de la prima ediție a festivalului de teatru independent Undercloud 2017, evenimentul se anunță mai spectaculos ca oricând.  ARCUB-Gabroveni vă așteaptă cu spectacole, momente teatrale cum nu s-au mai văzut, actori naționali și internaționali de succes, petreceri și surprize din sfera artei una și una.

Festivalul a început deja de pe 22 august și se încheie pe data de 31 august. Programul din acest weekend este următorul

Sâmbătă, 26 august

 • 11:30 – TEORIA TĂCERII de Iulian Tănase, dramatizarea și regia: Mariana Cămărășan
 • 15:00 – OONA&SALINGER de Frédéric Beigbeder, dramatizarea și regia: Chris Simion-Mercurian
 • 19:00 – PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON, consultant coregrafie: Ioana Marchidan
 • 20:30 – CARPATHIAN GARDEN, regia: Radu Iacoban

PARTY

Duminică, 27 august

 • 09:00 – UNDERCLOUD BOOK RUNNING MARATHON (traseu Piața Victoriei – ARCUB Gabroveni)
 • 17:00 – FACEBOOK de Vlad Logigan, regia: Chris Simion-Mercurian
 • 18:00 – SUNT EU, ANNABEL, regia: Cristina Andreea Ion
 • 19:00 – NOAPTEA DE FOC de Eric Emmanuel Schmitt, dramatizarea și regia: Chris Simion-Mercurian
 • 20:30 – HUGHIE, regia: Alexa Visarion
 • 21:45 – DESPRE VIAȚĂ ȘI TEATRU, ÎN CE ORDINE VREȚI

PARTY

Festivalul Inghetatei Artizanale 2017

Evenimentul va avea loc la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau, scopul fiind  promovarea consumului de inghetata preparată din ingrediente naturale dar şi prezentarea celor mai cunoscuţi şi gustoşi gelatieri existenţi pe piaţa de profil.

Startul distracţiei se va da vineri, 25 august la ora 17:00 şi va dura pana la orele 22:00, iar sâmbătă şi duminică programul se va desfăşura între orele 10:00 şi 22:00. Intrarea este liberă. La eveniment sunt aşteptaţi toti iubitorii de inghetată cu varste cuprinse intre 0 si 99 de ani. Cei mici vor avea trei zile de superdistractie presărate cu jocuri şi concursuri, teatru, muzică dar şi multe alte surprize aromate. Si cei mari se vor deconecta pentru că în programul Festivalului se vor regăsi concerte în aer liber şi invitati speciali care vor vorbi despre beneficiile consumului de inghetata artizanală precum şi ateliere cu teme interactive parinti-copii.

Vacanța de vară cu Excelsior

Ultimul weekend din luna august va deveni, în Parcul Bazilescu, un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

 • Aladin și lampa fermecată – spectacol de teatru, trupa Basm
 • Prințesa fluture – spectacol de teatru, Teatrul Gestual Art
 • Concert Elliane
 • Artista, dolarii și ardelenii – proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

 • Rapunzel – spectacol de teatru, trupa Basm
 • Spectacol de magie cu Teo
 • Ursul păcălit de vulpe – spectacol de teatru, trupa Mezettino
 • Concert Cove
 • Chirița în Iasi – proiecție film românesc

Descoperă Zona Grădinii Cişmigiu

O altă idee de tur pietonal vine de la Fundaţia Calea Victoriei care ne invită la o nouă expediţie culturală în timp şi spaţiu, de data aceasta în zona Cişmigiului care a reprezentat mereu un punct important al Capitalei, scriitorii alocând spaţii largi în romanele lor despre întâmplările din această grădină.

Vom povesti de apariţia şi dezvoltarea Universităţii Bucureşti, despre personajele şi balurile de la  Cercul Militar Naţional. Ne vom plimba pe Bulevardul Elisabeta şi vom descoperi Palatul Universul, viaţa tumultuoasă a redacţiilor de ziar, Hotelul Cişmigiu, berăria Gambrinus şi Palatul Primăriei Capitalei. Ne vom plimba prin Cişmigiu şi vom afla poveştile unor celebre personalităţi din cultura română ce îşi leagă numele de Liceul Gheorghe Lazăr. Vom descoperi palate despre care se ştiu puţine lucruri astăzi, cum ar fi Palatul Nunţiaturii Apostolice şi Palatul Kretzulescu. Locul de întâlnire este la Universitate – Piața cu statui. Participarea costă 35 de lei.

Festivalul Plăcintelor la Parcul Național

Pofticioşii de plăcinte vor găsi în Parcul Naţional plăcinte din toate colţurile ţării: plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, plăcintă de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte poale-n brâu, plăcinte creţe din Maramureş, turte ţărăneşti coapte pe plită simple şi umplute, dulci sau sărate, pentru toate gusturile.

Vedeta de necontestat a evenimentului este “Plăcinta Uriaşă” compusă din trei sortimente: cu mure, cu magiun de prune curate, cu afine, fructe culese chiar de iscusitele gospodinele ce vor veni cu mare drag la Festivalul Plăcintelor, aşa cum au făcut-o an de an. Plăcinta va măsura nu mai puţin de 30 de metri şi este însoţită de surata ei din Bucovina, cu numele de scenă Aliveanca Bucovineană, cu brânză dulce sau sărată, scăldată într-o baie de smântână proaspătă ce-ţi lasă gura apă, care la fel se va umfla în pene şi va ajunge la dimensiuni record.

Cinema în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești.

Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă. Programul acestui weekend:

 • Vineri – Lord regia ADRIAN SITARU și Aferim! regia RADU JUDE
  Sâmbătă – The Barbarian Invasions regia DENYS ARCAND
  Duminică – Un cântec străbate lumea (ACROSS THE UNIVERSE) regia JULIE TAYMOR

Ateliere la Satul Mestesugurilor

Sâmbătă si duminică de la 14.00, suntem invitati din nou la ateliere în Satul Mestesugurilor.

Sâmbătă, Dragoș Neagoe  revine în Satul Mestesugurilor să ne învețe despre misterioasa viață a albinelor. Copiii, de minin 7 ani, și adulții vor afla: ce este polenizarea, din ce este făcută mierea, vor pipăi, mirosi şi gusta produsele stupului – miere, fagure, polen, propolis. Vor putea vedea pe viu cutia stupului în care locuiesc albinele, dar și uneltele apicultorului: daltă, perie, afumător, furculiţă de descăpăcit, faguri cu ceară de albine, rame din lemn și multe altele.

Duminică, avem un atelier de jucat, răsucit, împletit, împrietenit cu papura. În cadrul atelierului, vom avea ocazia să transformăm papura, această plantă nelipsită din Delta Neajlovului, într-o medalie sau broșă, de purtat și de păstrat ca amintire.

Concert „Seară de vară” la Muzeul Theodor Aman

Muzeul Municipiului București ne invită la concertul cu Arlinda Morava (soprană), Andreea Ștefănescu (vioară) și Bucharest Ladies Cvintet, desfășurat Muzeul Theodor Aman. Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, piese religioase, piese folclorice românești și albaneze, în aranjamente clasice și contemporane. Intrarea este 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Muzeului Nicolae Minovici, până la data de 30 iulie 2017.

 

 


« Inapoi la blog