Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 25-26 februarie

Cu primăvara în prag și o vreme perfectă pentru un weekend antrenant, variantele foarte diversificate de distracție de la acest sfârșit de săptămână sunt exact ce avem nevoie pentru a-l petrece frumos în familie.

V-am pregătit o serie de recomandări pentru cei mari și cei mici, să încheiați sezonul rece cu zâmbetul pe buze!

Bounty Fair – Târg de mărțișor

Casa Universitarilor vă așteaptă cu un târg de mărțișoare hand-made din care aveți ce alege. În plus, se organizează și ateliere de personalizat mărțișoare, piese de teatru pentru copii și multe activități haioase, care vor da ocazia copiilor să își pună în practică abilitățile creative. Intrarea costă 8 lei de persoană, iar copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Târgul Mărțișorului

Sâmbătă, între orele 14 și 16, la Muzeul Țăranului Român, cei mici, însoțiți de părinți, sunt invitați să învețe cum să răsucească firele alb și roșu la un atelier de mărțișoare tradiționale cu meșterița Genoveva Sauciuc. Biletul de intrare este 4 lei preț întreg și 2 lei preț redus (elevi, studenți, pensionari).

Aniversarea Orășelului Cunoașterii

Sâmbătă, Orăşelul Cunoaşterii sărbătorește știinta și 3 ani de când a deschis porțile primului muzeu interactiv pentru copii din România. Îi puteți vizita în această zi, pentru a testa noile exponate-joc, asista la demonstraţii de ştiinţă şi participa la concursuri, experimente şi la tombola aniversară. Accesul la eveniment costă 25 lei/copil şi 12 lei/adult.

Campionatul Naţional de Bouldering

Pe data de 25 februarie, Fabrica de Cățărat organizează prima etapă a Campionatului Naţional de Bouldering pentru copii și juniori. Probele vor fi organizate pe grupe de vârstă şi pe mai multe tipuri de trasee. Taxa de participare este de 40 de lei şi se anunţă premii atrăgătoare.

Love Yard Sale

LOVE Yard Sale, târgul lucrurilor frumoase care merită încă o şansă să fie îndrăgite, ne invită la Lente în strada Dionie Lupu 78, pe 25 februarie, între orele 10.30 – 17.30.  Veți găsi aici o varietate de articole (îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, podoabe, mici decoraţiuni) în stare foarte bună şi bună, multe din ele chiar noi. Ele sunt aduse spre vânzare din motive care de cele mai multe ori ţin de o nepotrivire de stil sau de o măsură prea mică sau prea mare. Preţurile sunt foarte prietenoase. Intrarea la târg este gratuită.

Ateliere de teatru de umbre

Duminică, 26 februarie, Muzeul Satului organizează un atelier interactive pentru copii, intitulat Teatru de umbre. Copiii participă la un ghidaj tematic şi apoi la desfăşurarea unor poveşti inspirate din patrimoniul muzeului, dar şi din vieţile sfinţilor din calendarul creştin ortodox, folosind jocul de umbre şi lumini, precum şi un scenariu adaptat de specialiştii muzeului  categoriilor de vârstă 6 – 12 ani. Duminică, tematica va fi “Te pup de Dragobete!”.

Folosind teatrul ca metodă de educaţie, la sfârşitul atelierului, copii vor fi capabili să îşi canalizeze atenţia asupra poveştii, să îşi stăpânească emoţiile, să folosească diferite intonaţii specifice personajelor şi să respecte rolul fiecăruia din echipă. Durata unui atelier este de două ore, iar taxa de participare la fiecare atelier este de 10 lei.

Târg de mărțișor la Muzeul Național de Geologie

Muzeul Național de Geologie găzduiește o nouă ediție a evenimentului ”Târgul de Mărțișor” în care expozanții vor  prezenta publicului flori de mină, geode, ristale, pietre prețioase și semiprețioase. Geo-vedeta acestei ediții este rubinul, considerat în Orient una din cele mai spectaculoase pietre prețioase. În exclusivitate, pentru eveniment se vor expune piese în forma brută, aduse din Myanmar – Birmania, dar și rubine taiate și șlefuite în Thailanda. Prețul unui bilet de intrare este de 8 lei (4 lei redus), în care este inclusă și vizitarea expoziției permamente din cadrul muzeului.

“Câte stele sunt pe cer?” cu Adrian Sonka

Adrian Sonka de la Observatorul Astronomic vă așteaptă sâmbătă, de la ora 19, să numărați stelele.  Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live.

Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Atelier de mărțișoare la Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Antipa îi așteaptă pe cei mici duminică, 26 februarie, la  “Atelierul de Mărțișoare” de la ora 11.30 și la “Mărțișoare în familie” de la ora 12.30. Cele două activități sunt o modalitate utilă și distractivă de petrecere a timpului liber pentru copii.

Micuții se vor distra și vor învăța să-și confecționeze propriile mărțișoare. Taxa de participare la ateloerul exclusiv pentru copiii este de 50 lei/participant, iar la atelierul pentru familie este de 75 de lei pentru perechea adult  + copil. Înscrierea se face prin e-mail: info@antipa.ro, nejucam@holymolly.ro, sau la telefon 0726649797.


« Inapoi la blog