Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 24-25 iunie

Weekendul 24-25 iunie bate la ușă și ne “amenință” cu temperaturi incendiare, cer senin și aer de distracție. Nu va fi niciun nor pe cer sâmbătă și duminică, însă evenimentele de care se poate bucura întreaga familie abundă în București.

Iată cu ce vă puteți umple programul de weekend, dacă sfâșitul de săptămână vă surprinde în capitală.

Ziua Universală a Iei la Muzeul Oalelor de Pisc

Ziua de mâine marchează trei sărbători importante din cultura poporului român, respectiv Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Sânzienele și Ziua Universală a Iei.

Muzeul Oalelor de Pisc din Ciolpani vă așteaptă să vă bucurați de frumusețea acestor trei sărbători cu demonstrații de meșteșuguri străvechi, expoziții de fotografie, ateliere pentru copii ( cusături tradiționale românești; povești din calendar și coronițe de Sânziene cu Iulia Iordan; jocuri românești cu Şcoala de Joacă; olărit, fierărie și linogravură după IE cu Scoala de la Piscu; teatru de păpuși „Vasilache și Mărioara”).

Peste toate veți putea ascula formația Trei Parale si Taraful lui Caliu din Clejani. Intrarea este liberă, dar sunt foarte binevenite donațiile participanților, care vor fi folosite integral pentru lucrări de construcție la Muzeul Oalelor de Pisc.

Târg de Sânziene la Grădina cu Artiști

Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile, cerul se deschide, zânele dansează și sărbătoresc soarele, dragostea și pofta de viață.

Exact în weekendul de după această noapte miraculoasă în Parcul Grădina Icoanei ne așteaptă o mare sărbătoare la firul ierbii. Un târg mare cu peste 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, bijuterii, accesorii felurite și multe alte lucrușoare. În zona de ateliere vom putea veni cu cei mici la pictat pe ceramică, decorat cu tehnica șervețelului și pictat mandale pe scoici, vor învăța să decoreze lampione și bentițe cu flori și vor colora benzi desenate. Tot pentru ei, duminică seara are loc un nou atelier de drumming, alături de Jean Baptiste Manitou și Ana Maria Arlequin. Intrarea la eveniment este liberă.

Picnic în familie la Herăstrău

Mâine, între orele 17 și 20, sunteți invitați alături de copii (mititei), în zona Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, la un picnic în tălpile goale.

Vă așteaptă aici trei ore de relaxare cu ateliere creative şi potrivite copiilor încă din fragedă bebelusie. Vom picta cu picioruşele alături de prietenii noştri de la locul de joacă „În Picioarele Goale”, vom învăţa limba engleză prin muzică alături de cei de la „Learn with music”, vom grădinari puţin şi vom face gimnastică în aer liber la atelierul Baby Gym. Nu uitaţi să aduceţi cu voi coşul de picnic. De interes pentru părinţi cu copii între 0 şi 3 anişori.

Vacanță de vară cu Excelsior

Excelsior vă așteaptă cu un nou weekend de sărbătoare în Parcul Bazilescu, compus din spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele.

Programul din această sâmbătă este:

  • Papagalii năzdrăvani – spectacol de teatru (trupa Dominium)
  • Concert – formația de copii Românașul
  • Prințul Broscoi – spectacol de teatru (trupa Istețilă)
  • Concert Oke (Dorin Ochenatu)
  • Iancu Jianu, haiducul – proiecție film

Iar programul de duminică este:

  • Peter Pan – spectacol de teatru (Teatrul Basm)
  • Spectacol de teatru: Revolta proștilor (trupa Școala de joacă)
  • Tărăncuța cea isteață – spectacol de teatru (trupa Gestual Art)
  • Concert Dorian Popa
  • Liceenii – proiecție film

 Zilele lui Zamfirescu

Evenimentul se va desfășura duminică, între orele 10-20, pe strada Puțul lui Zamfir. Pentru copilași vor fi pregătite multe surprize și jocuri ale copilăriei. Animatorii le vor pune zâmbete pe buze celor mici în timp ce iau parte la ateliere dedicate lor. Aceștia vor avea ocazia să facă experimente științifice, să confecționeze bijuterii, să coloreze și să facă mișcare în aer liber. Cei mari vor fi tentați cu o expoziție de mașini de epocă (Morgan, Jaguar, Mercedes) și o diversitate culinară prin restaurantele participante: Grano, Yuki, Tuk Tuk. De asemenea, vor fi și workshop-uri educative și distractive pe toată durata zilei. Toate acestea însoțite de muzică, voie bună și oameni frumoși. Accesul este gratuit.

Târgul la iarbă verde Kurtos fest & Picnic Ozosep

Sâmbătă și duminică, între orele 10 și 18,  Manufactura Kurtoseria și Târgul Ozosep ne invită la primul festival al producătorilor de kürtőskalács, organizat în București și la o ediție în parcul din Mogoșoaia, poiana mică, a târgului gastro-cultural Ozosep.

În cadrul evenimentului vom putea degusta cele mai speciale varietăți de kürtős, pregătite după rețete tradiționale și speciale. Totodată, vom putea degusta delicatese ale micilor producători din Harghita și împrejurimi, de la produse din carne, brânzeturi speciale, pâine bună de casă, gemuri, siropuri, prăjituri, sărățele, ciocolată superbă, ceaiuri, pălincă și bere artizanală și multe alte specialități.

De asemenea, îi vom avea și cei mai buni meșteri artizani cu produse de mult bun gust. Gulașul, Sekler HotDogul și alte specialități locale ne vor aștepta și ele, iar pentru suflet vom avea concert One More Minute featuring A.G. Weinberger, sâmbătă de la ora 18. Pentru copii vor fi ateliere de creație. Intrarea este gratuită.

Ziua Cartierului Cotroceni

Comunitatea din cartierul Cotroceni, prin Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, îşi propune ca, pentru o zi, să aducă mai multă culoare şi viaţă Parcului Romniceanu, un loc emblematic pentru Cotroceni, prin organizarea de prezentări de proiecte, dezbateri publice, ateliere pentru copii şi adulţi, sporturi, concerte şi proiecţii de film. Programul este următorul:10.00 – 12.00 Casa de păsări Incotroceni – atelier practic

10.00 – 12.00 Atelier de composting – cu Ionut Badica
10.00 – 12.00 Debarcaderul de la Operă – prezentare proiect de către Wolfhouse Productions
10:00 –13.00 Vanatoarea de comori arhitecturale
11.00–13.00 Decoraţiuni Incotroceni – atelier pentru copii
17.00 – 18:00 Casa Incotroceni – dezbatere publică şi prezentare broşură
17:00 – 19.00 Atelier de pictură pentru copii – cu Asociația CONIL
17:30 –19.30 Vanatoarea de comori arhitecturale
18.00 – 19:00 Încotro Parcul Romniceanu? – atelier şi dezbatere publică
19.00 – 19.30 Recital de pian – Irina Sânziana Arnăutu
19.30–20.30 Concerte – ZUM Music şi Trupa Barter
20.30–22.00 Filme documentare – One World Romania şi UrbanEye Film Festival.

Intrarea este liberă.

Târgul de vară „Haina țărănească”

Muzeul Țăranului Român sărbătorește Sânzienele și Ziua Universală a Iei. De vineri până duminică suntem așteptați la un târg de vară la care participă peste 30 de meșteri, artiști și colecționari din toată țara. Nu vor lipsi nici plantele de leac, nici bucatele proaspete și numai bune de târguit: prăjituri de casă, patiserie, miere, turtă dulce. Târgul este, de asemenea, un prilej de a aminti publicului că, în această lună, Muzeul Țăranului a lansat expoziția virtuală omonimă în cadrul proiectului „We wear culture” inițiat de Google. Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

Schimb de cărți la Boehmia Teahouse

Duminică suntem așteptați în grădina de la Bohemia Teahouse (Str. Poiana Narciselor nr. 1) pentru întâlnirea Schimb De Cărți din luna iunie. Ne vom bucura împreună de soare și cărți, discuții relaxate despre ultimele descoperiri în materie de literatură și noi prieteni. Intrarea este liberă. Schimbul nu este definitv (poți retrage cărțile când dorești) și nici obligatoriu (dacă vrei doar să ne cunoști, poți participa fără să aduci cărți).

O noapte printre giganți la Antipa

Muzeul Grigore Antipa îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat.

În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

Citește și:

7 povești care arată că notele de la școală nu dictează succesul în viață

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copiilor

Cum vă dați seama dacă școala copilului îi sabotează viitorul profesional

9 capacități ale creierului care ne ajută să ne atingem orice obiectiv

 

 


« Inapoi la blog