Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 22-23 iulie

Dacă weekendul 22-23 iulie vă surprinde în București, și nu pe o insulă exotică sau într-o drumeție la munte, nu înseamnă că nu vă puteți bucura de relaxare din plin. Evenimentele din capitală ne ispitesc să ieșim din casă și să ne distrăm alături de cei dragi.

Înarmați-vă cu haine lejere, pălării de soare și apă din belșug. Iată ce vă activități recomandăm să le încercați în acest sfârșit de săptămână canicular!

Hipster parents & cool kids la Apollo111

Să ai un copil este un lucru minunat, și de-asta ei merită tot ce-i mai bun de la părinții devotați. Pe de altă parte, părinții au și ei nevoie de un răgaz, de un brunch între prieteni, cât să își țină nervii și bateriile sub control. Plecând de la această premiză, săptămânalul Zece la Rece are plăcerea de a vă propune un workshop dedicat copiilor, sub o formă nemaiîntâlnită până acum, duminică, de la ora 10 dimineața.

Cât timp vă relaxați și savurați brunch-ul pe terasa Apollo111, copiii se vor distra alături de Baptiste Bohelay și a lui echipă, într-un atelier de desenat, menit să scoată capodopere din imaginația lor. Desenele rezultate vor fi introduse, mai apoi, într-o mașinărie specială, care va transforma totul în muzică. Credeți că nu e de ajuns pentru distracția lor? Pe lângă atelier, avem și o mică piscină, câteva jocuri și înghețată delicioasă de La Delicii.

Petrecerea continuă pe terasă de la ora 16 la ora 22, cu un set DJ al lui Heion – sunny disco funk, menit să vă țină zâmbetul pe buze până la apusul soarelui.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti continuă și weekendul acesta, cu o suită de artiști internaționali veniți să bucure publicul din capitală cu spectacole de teatru de stradă, de la ora 19.00 la oa 23.00. Iată programul de mâine și de poimâine:

22 iulie 2017

 • 19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota
 • 19:00 – 19:45 – Piața Universității – Light Dancers
 • 19:00 – 20:00 – Piața Universității – Arca lui Lenin
 • 20:00 – 21:00 – Centrul istoric / Lipscani – Parizianca
 • 20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota
 • 21:40 – 22:00 – Piațeta Odeon – Flamestorm
 • 22:00 – 22:30 – PARADA Calea Victoriei – Piața Universității
 • 22:30 – 23:15 – Piața Universității – Abyss (fix)

23 iulie 2017

 • 19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota
 • 19:00 – 20:00 – Parcul Krețulescu – Vânt de primăvară prin piersici
 • 20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota
 • 21:30 – 22:00 – Piața Universității – Mascota
 • 21:40 – 22:00 – Piațeta Odeon – Flamestorm
 • 22:15 – 22:35 – Piața Universității – Flamestor

 Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Excelsior vă dă întâlnire și în acest weekend în Parc Bazilescu, între orele 18.00 și 22.30, pentru a lua parte la un program fascinant pentru întreaga familie. Numere de magie, concursuri cu premii, muzica și dansul vor asigura succesul unei după-amiezi pe cinste în aer liber.

Programul de sâmbătă, 22 iulie, este următorul:

 • 18.00 – 22.30 – Numere de magie cu magicianul Paco
 • Concurs cu premii
 • Concert – trupa BimBam
 • Spectacol de dans – trupa de balet Dancing Emotions
 • Concert – trupa Ro-mania
 • Coana Chirița – proiecție film românesc

Programul de duminică, 23 iulie, arată cam așa:

 • Țărăncuța cea isteață – spectacol de teatru, compania Gestual Art
 • Concurs cu premii
 • Concert – corul de copii Rogvaiv
 • Magazinul de jucării – spectacol de teatru, trupa Mezzetino
 • Concert Oke (Dorin Ochenatu)
 • BD intră în acțiune – proiecție film românesc

Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popescu

Sâmbătă 22 iulie, ora 16:00, aveţi ocazia să vedeţi producția „Ma vie de Courgette”. După dispariţia mamei lui, Courgette este însoțit de polițistul Raymond la un orfelinat plin cu copii de vârsta lui. La început se luptă să se acomodeze în acest mediu nou, straniu și ostil, dar cu ajutorul lui Raymond și al noilor săi prieteni, Courgette reușește să învețe să aibă încredere și găsește dragostea adevărată și o nouă familie.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete Elvire Popesco, de la librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45), Hecate (Strada Paleologu nr. 26), de la noul sediu Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21) precum și online, de pe www.elvirepopesco.ro. Eveniment “kid friendly’

Tradiții în viitor la IKEA

Cine nu apreciază o vizită la magazinul suedez cu familia? Ikea organizează, până pe 30 august, expoziția „Tradiții în viitor” în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (care este și locația evenimentului). Veți găsi aici amenajat un canton cu etaj în stil românesc, amenajat cu elemente de decor de inspirație scandinavă, dar care păstrează autenticitatea artei românești.

Expoziția este modul prin care Ikea își arată respectul pentru tradițiile românești, cu ocazia împlinirii a 10 de ani de la deschiderea magazinului din București. Astfel, bucătăria METOD întâlnește ulciorul românesc de ceramică smălțuită, iar polița GAMBLEY sprijină vase de Horezu și linguri de lemn lucrate de meșteșugari români. Detalii găsiți în comunicatul de presă.

Ikea

Școala de vară de astronomie

Școala de vară de astronomie se ține anul acesta în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21). În întunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor fi însoțiți de bolta cerească, presărată de nenumărate stele. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 021 315 68 58, de luni până vineri, în intervalul 9:00-16:00. Taxă de participare: 10 lei/copil.

Duminică, 23 iulie, este programat atelierul “Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete”.

Vacanța la MNAC – Ateliere de artă contemporană pentru copii

Pe timp de vacanță, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative, cât și să să descopere colecția în cadrul expoziției TRIAJ. Vacanța la MNAC este un proiect inițiat și coordonat de Mălina Ionescu.

Atelierele din această săptămână vor avea loc sâmbătă, 22 iulie și duminică, 23 iulie, după cum urmează:

ATELIER DESPRE TEXT ȘI IMAGINE ÎN ARTA CONATEMPORANĂ cu Aurora Kiraly – Pentru copii între 6-12 ani, în limita a 20 de locuri disponibile.

Sâmbătă, 22 iulie, 12:00-14:00

În cadrul acestui atelier vom explora diverse modalități în care artiștii utilizează textul și imaginea în lucrările lor – ca formă, ca mesaj, sau uneori combinații de litere sau cuvinte pentru a transmite o idee, asocieri neașteptate de cuvinte și imagini, tocmai pentru a ne provoca și a ne da de gândit.. Atelierul practic va fi despre Mail-Art (arta-poștală), o formă de comunicare artistică inițiată de Gruparea Fluxus începând cu anii ’60. Aceasta a luat amploare în anii ’80 sub forma unei rețele artistice internaționale, în care au activat și o serie de artiști români.

ARTA CARE SPUNE O POVESTE cu Aurora Kiraly – Pentru copii între 6-12 ani, în limita a 20 de locuri disponibile
Duminică, 23 iulie, 12:00-14:00

Hai să învățăm mai multe despre artiști care, prin proiectele lor, transmit diverse povești. Vom privi și discuta proiecte de artă narativă, lucrări care povestesc despre anumite fapte sau evenimente, și vom vedea că acest tip de artă are o istorie lungă, nu este inventată de artiștii contemporani. Atelierul practic urmărește realizarea unor cărticele unde vom spune, la rândul nostru, prin intermediul imaginilor, o mică poveste. De exemplu, banda desenată sau jurnalul sunt două propuneri de la care putem porni.

Aurora Kiraly este artist vizual, curator și coordonator de ateliere pentru copii. Trăiește și activează la București.

Acces: 30 lei. Adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului.

Înscrierile se fac la ionescu.malina@gmail.com și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita locurilor disponibile.

O noapte printre giganți la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017).

În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

Citește și:

Cum să crești un copil bun: 6 ponturi ale psihologilor de la Harvard

9 capacități ale creierului care ne ajută să ne atingem orice obiectiv

 


« Inapoi la blog