Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 21-22 octombrie

Weekendul 21-22 octombrie, deși ne surprinde în plină toamnă, ne aduce mai degrabă primăvara în suflet. Și cu așa stare de spirit pozitivă, nu putem decât să ne planificăm atent programul de distracție în familie. Cu mic, cu mare, iată cu ce activități și evenimente ne putem destinde în acest sfârșit de săptămână!

EDUCAFilm pentru copii

Pe data de 22 octombrie, între orele 15.00 și 16.00, prietenii noștri de la PlayYouth vă așteaptă la atelierul de educație cinematografică pentru copii EDUCAFilm, susținut de producătorul de film Laura Mușat. Va fi o sesiune demonstrativă gratuită!

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 – 12 ani, care doresc să:

– își dezvolte cultura vizuală;
– învețe cum să privească mai conștient, să fie atenți la detalii, muzică, personaje, culori și poveste și tehnici de manipulare ale filmului;
– își exprime impresiile despre filmele vizionate și să afle puncte diferite de vedere de la ceilalți copii;
– își dezvolte simțul critic și abilitatea de a vorbi în public.

Misiunea atelierului și a cursului EDUCAFilm este promovarea filmului românesc printre cei mici, prin jocuri educaționale și creative, teste TRIVIA și vizionări de film. Împreună vom explora filmul de ficțiune românesc, european și american de la începuturi până azi, vom experimenta documentarul și vom înțelege procedeele animației, stimulând potențialul personal al fiecărui copil.

Participarea se face pe bază de confirmare după ce te înscrii în acest formular: http://bit.ly/2bVNHnI

Casele și muzeele artiștilor moderni – Partea I

Asociația Pași Spre Artă are placerea să vă prezinte casele din București în care au locuit artiștii din perioada modernă, parte din ele case-muzeu, case atelier sau case aparținând colecționarilor.

Acest tur care va avea loc pe data de 21 octombrie, la ora 11.00, cuprinde vizitarea muzeelor de artă de mici dimensiuni din București, dar care au o mare însemnătate cultural-artistică. De asemenea, vom prezenta și casele în care au stat vremelnic anumiti artiști, precum Luchian sau Brâncuși.

Festivalul Științei

Pe 21 și 22 octombrie, sunteți așteptați la cea mai cool întâlnire cu știința – SCIKiDS Festivalul Stiintei, Mega editia V la Mega Mall, nivel -1. Iată ce spun organizatorii:

„Este sărbatoare mare pentru noi, împlinim 5 ediții de #scikidsfestivalulstiintei, mega sarbatoare. Vom fi acolo asa cum v-am obișnuit, super voluntarii SCIKiDS, Da Vinci Learning, UPC,Fun Science Romania, Orășelul Cunoașterii, RoboFun, Techies, Young Engineers, Active Bricks, Genius Kids, Edulier, PCGarage,GameArt, Claudia Stroe, domnul Cristian Roman și cu prieteni noi pe care abia asteptăm să îi cunoașteti, cu show-uri știintifice și artistice, cu reviste super îndrăgite de la Știință și Tehnică, cu experimente trăsnite, cu dans și concursuri cu premii Lego, cu jucării inteligente de la Momki and Friends, cu invitați surpriză (YouTuberi pe care știm că îi iubiti), cu Profesorul Trăsnit Spooky, lansare de carte Pandora M și super momente asigurate de Nemira.”

21,22 octombrie, orele 12.00-18.00, Mega Mall, etaj -1, INTRARE LIBERA.

LollyBoom 2017 ediția București

Îți aduci aminte de momentele în care zilele treceau fără nicio grijă, când râdeai necontrolat și te bucurai de lucrurile simple care aduc fericirea? Îți propunem să retrăiești frumoasa etapă a copilăriei în lumea de poveste LollyBoom prin trei zile inegalabile de distracție, energie și voie bună alături de cei dragi.

Cel mai mare festival al familiei din România ajunge în orașul tău și te întâmpină cu ateliere creative atât pentru copii, cât și pentru adulți, spectacole la scenă, diverse activități și multe surprize.

Se adresează tuturor categoriilor de vârstă, copii de la 0 la 101 ani, accesul fiind GRATUIT.

Octombrie 20 orele: 10:00 – octombrie 22 orele: 19:00.

Festivalul Național de Teatru 2017

Festivalul Național de Teatru va avea loc în perioada 20 octombrie – 30 octombrie 2017. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu. Urmăriți programul fiecărei zile pe pagina web a evenimentului.

Love is the the Art

În acest weekend, Opera Comică pentru Copii vă așteaptă cu un program pentru toate vârstele, de balet, operă și basm simfonic

Grădina Istorică – Deschiderea de toamnă

Nu cu mult timp în urmă, Grădina Istorică era doar o idee îndrăzneață și o schiță cu poveste. Odată primit votul de încredere pentru proiect și acordul de a-l derula, peisajul din spatele serelor de la Grădina Botanică a început să se schimbe semnificativ de la o zi la alta. Ceea ce la început părea a fi un desiș de nepătruns, este azi platforma gazdă pentru viitoarea Grădina Istorică.

Spațiul s-a conturat aproape ca peste noapte folosind cele mai eficiente instrumente:
– dăruirea și puterea de muncă a voluntarilor mici și mari
– sprijinul gazdelor de la Grădina Botanică
– ajutorul echipelor de profesioniști
– și, evident, entuziasmul și bucuria echipei de proiect

Dorim să ne cunoaștem mai bine între noi, toți cei care am participat la conturarea grădinii de până acum și dorim să vă cunoaștem, pe toți cei care sunteți curioși și cu poftă de implicare.

CÂND?
Ne întâlnim sâmbătă, 21 octombrie, în spatele serelor vechi:

– de la 10:00 la 12:00 sunteți invitați la un ATELIER DE POMICULTURĂ ȘI PLANTAT ce promite povești, sfaturi și antrenament la grădină.
– la 12:00 ne adunăm cu toții să povestim despre ce este și ce plănuim să facem pe viitor aici la Grădina Istorică. Și pentru că acum grădina abia prinde contur, ne-am gândit la o expoziție în aer liber care va cuprinde o parte din plantele pe care le vom cultiva, cu descriile lor botanice, fotografii și rețete vechi.
– de la 14:00 la 15:30, deschidem porțile la Centrul de Educație Ecologică, pentru o sesiune scurtă de filme documentare.

CUM?
Pentru o mai bună organizare, dar și pentru că avem LOCURI LIMITATE – 30 la atelierul din prima parte a zilei și 30 la sesiunea de filme documentare – vă rugăm să ne scrieți pe adresa gradinaistorica@gmail.com numele dumneavoastră și intervalul de timp pe care doriți să-l alocați zilei la Grădină.

Agenda Bio #7- pentru un stil de viață sănătos și fericit

Agenda Bio este evenimentul complet pentru un stil de viață sănatos, atât pentru trup, căt și pentru minte și suflet – 21 – 22 octombrie 2017 – Casa Universitarilor București (str. Dionisie Lupu, nr. 46), între orele 10:00 și 19:00 în ambele zile.

Ce vei găsi la Agenda Bio #7?

  • Zona de târg, cu aproximativ 40 de standuri cu vânzare de produse bio și naturale; -> Branduri participante la Agenda Bio#7:
  • Food area: mâncare vegetarianâ și vegană (la demisolul cladirii);
  • Săli de conferințe și seminarii de dezvoltare personală INCLUSE în baza biletului de intrare; -> Program seminarii si conferinte incluse in biletul Agenda Bio:
  • Zonă de 5 ateliere de creație pentru copii și dezvoltarea abilitatilor acestora. -> Ateliere si activitati pentru copii: https://goo.gl/5c5axC
  • Tatuaje temporare cu henna
  • Ca la fiecare editie, avem si o tombola ( mai multe detalii https://goo.gl/uDJcEE). De aceasta data premiile sunt oferite de: Eubio Magazinul tau Bio, Colorvelvet.ro, Arômes Noirs, Orgone si Microgreens Romania

Mioritichost.ro merge la Retroparada Toamnei 2017

Retromobil Club Romania şi www.MioriticHost.ro vă invită să participați la evenimentul de final al sezonului 2017, Retroparada Toamnei. Evenimentul va fi organizat in București, pe data de 21 Octombrie 2017, în spațiul obținut prin amabilitatea Primăriei Sector 4 din Parcul Lumea Copiilor.

Atelier de pictat pietre

Sâmbătă, între orele 14.00 și 15.00, Satul Meșteșugarilor vă așteaptă la un atelier în care pietricelele pot fi pictate cu talent și transformate în frumoase ornamente ori obiecte cu utilitate practică. Alina Predescu de la BuBuzland by Alina Predescu, pasionată de pictură, va picta împreună cu voi pietricele alese, transformându-le în amintiri vesele dintr-o zi colorată de toamnă!

Atelier de modelaj ceramic

Duminică, 22 octombrie 2017, orele 14.00, vă invităm să modelați lut la Olarnița din Satul Mestesugurilor ! Împreună cu Cristina Ciobanu, artist ceramist, veți avea ocazia să intrați în contact cu lutul, să-i cunoașteți textura, să îl pregătiți pentru a fi apoi modelat și transformat în obiecte unice, manufacturate chiar de voi. Atelierul este deschis pentru copii cu vârsta peste 6 ani.

Schimb de Cărți București. Ediția lunii Octombrie 2017

Duminică, între orele 15 si 17, la Ceainăria Bohemia TeaHouse (Poiana Narciselor nr. 1), #CititoriiFeroce vă invite la un schimb de cărți și idei sau impresii. Schimbul nu este definitv (poți retrage cărțile când dorești) și nici obligatoriu (dacă vrei doar să socializezi, poți veni cu mâna goală).


« Inapoi la blog