Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 21-22 ianuarie

O nouă serie de recomandări pentru weekend vine să va aducă inspirația de care aveți nevoie pentru a petrece sfârșitul de săptămână în familie, participând la activități care să bucure atât inima, cât și mintea.

Iată care sunt principalele evenimente din weekendul 21-22 ianuarie destinate celor mici și celor mari!

1. Ateliere de Știință pentru Copii și Părinți

Planeta Științei vă invită în fiecare sâmbătă la ateliere adresate pasionaților de toate vârstele. Echipe formate dintr-un părinte şi unul sau doi copii au posibilitatea să petreacă timp plăcut împreună în cadrul unor ateliere ştiinţifice.

Tot ce trebuie să faceși este să veniți cu drag; cunoştinţele, echipamentele şi experienţa o găsiți acolo. Activităţile sunt simple şi clar descrise, iar echipa de traineri vă va acompania cu explicaţii şi îndrumări. Pe de altă parte, dacă aveți deja o experienţă anterioară, vei găsi un mediu plăcut şi un grup de oameni cu care să vă împărtăşiți preocupările.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială de facebook Ateliere de Stiințe pentru copii și părinți.

Stiinta ateliere

2. Vizite la Paratul Regal

Muzeul Național de Artă al României vă invită să vizitați spațiile istorice restaurate din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor), sub îndrumarea unui ghid.

Puteți să vă prezentați cu doar 30 de minute înainte de începerea fiecărei vizite (de la 11.30, 14 și 16.30 atât sâmbătă, cât și duminică) pentru a achiziționa biletele de acces de la parterul Galeriei Naționale. Tariful este de 20 lei bilet întreg/10 lei pensionari/5 lei pentru elevi. Studenţii și preşcolarii au acces gratuit.

palatul regal

3. Promenade Ilfovene, Ghermănești-Pădurea Snagov

Dacă nu vă deranjează plimbările în natură pe timp de iarnă, ba chiar vă fac plăcere, trebuie să aflați că duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 9.45, puteți pleca în Promenade Ilfovene, prin pădurea Snagov.

Scopul este să explorați zone sălbatice și să realizați fotografii extraordinare. Traseul măsoară 7,5 kilometri și pornește de la ieșirea din satul Ghermănești și traversează pădurea până la Valea Vlăsiei. Vă întâlniți cu doritorii de a lua parte la aceasta experienșă la capătul tramvaiului 42, Piața Presei libere, la ora 9.45.

4. Povestea brăduțului vorbăreț

Duminică, de la ora 11.30, la Cărturești Carusel puteți să vă bucurați de „Povestea brăduțului vorbăreț”. Zana Buna Juxi va avea grijă de el, îi va da să mănânce, îl va apăra de frig și îl va învăța câteva numere de magie. Spectacolul este interactiv, întrucât cei mici se pot implica și pot deveni personaje de poveste.

  • Durata spectacol: 40 minute.
  • Varsta copii 2-10 ani
  • Rezervari la 0733081464 sau la rezervari@juximagic.ro.
  • Pret bilet: 20 lei pentru copil si 10 lei pentru parinte.

16114317_744792962337578_8249974028915394459_n

5. “Flautul Fermecat“ şi “Petrică și Lupul” la OCC

Opera Comică pentru Copii vă așteaptă în acest weekend cu două spectacole noi, pe placul piticilor și spre amuzantul lor.

„Flautul Fermecat” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul şi Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înţelepţilor. Atotputernica Regină a Nopţii va fi astfel învinsă de tinereţe, iubire şi adevăr. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei.

“Petrică și Lupul” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart. După ce ne-a bucurat cu muzica sa în îndrăgitele opere “Don Pasquale” și “Hänsel și Gretel”, Ansamblul Liric revine pe scena Operei Comice pentru Copii cu o poveste simfonică gata să-i țină atât pe copii, cât și pe părinți sau bunici, cu sufletul la gură. O lecție despre joacă, prietenie și empatie. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Citește și:

Portretul elevului perfect în societatea de azi

 

 

 

 


« Inapoi la blog