Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 2-3 septembrie

Primul weekend oficial de toamnă ne desprinde ușor de atmosfera sezonului estival, însă ne ajută să îmbrățișăm noi trăiri frumoase, cu note melancolice, prin evenimentele de care ne putem bucura alături de întreaga familie.

Iată cum puteți să vă petreceți sfârșitul de săptămână 2-3 septembrie 2017 cu zâmbetul pe buze!

Festivalul Internațional George Enescu

Ca în fiecare an, Festivalul Internațional George Enescu are loc lângă Ateneu, în piața cu același nume. Între 1 și 10 septembrie ne putem bucura de spectacole live, iar până pe 24 septembrie vor fi transmisii în direct ale spectacolelor din cadrul festivalului. Programul evenimentului este cât se poate de bogat și de atractiv pentru iubitorii genului.

Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Între 28 august și 3 septembrie, cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cișmigiu, redevine, timp de o săptămână, parte din universul Bucureștilor de altădată. Peste 300 de artiști ne invită la sărbătoarea unui oraș pestriț și imprevizibil, plin de umor și farmec: Începe cea de-a VI-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale. Timp de 7 zile Primăria Municipiului București și Teatrul Ion Creangă au pregătit:

– 68 de activități susținute de peste 300 de artiști
– 14 spectacole de teatru prezentate de teatre din Capitală și din țară
– 9 concerte
– 25 de ateliere de creativitate
– 2 expoziții
– demonstrații și activități pentru copii

Intrarea la toate evenimentele programate în cadrul Festivalului este LIBERĂ. Pentru atelierele realizate în colaborare cu Fundația Calea Victoriei înscrierile se vor realiza în parc, în spațiile destinate activităților, în limita locurilor disponibile, cu 30 de minute înainte de începerea atelierelor.

Bikefest 2017

Sâmbătă și duminică, în Parcul Izvpr, Bike Fest face atmosferă. Atractia principală este Urban Race – MTB și ROAD, singurul concurs de bicicletă care pornește și se încheie în curtea Palatului Parlamentului.

Participarea este gratuită, iar înregistrarile se fac pe pagina de înscriere a evenimentului. In plus vor mai fi: World Class Marathon, Speed Race, 2 pe Bicicletă, Junior Speed Race, Tur Ciclist Caritabil, Bike Expo, Junior Area, X-Treme Bike, Food Court & Lounge, Concerte (Gramofone, The Kryptonite Sparks, The Motans).

Vacanța de vară cu Excelsior

Suntem așteptați și în acest weekend, între orele 18 și 22.30, în Parcul Bazilescu  pentru a ne lua la revedere de la vacanța de vară cu EXCELSIOR.

Programul din această sâmbătă este:

  • Habarnam magician – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Turtița cea isteață – spectacol de teatru, trupa Mezettino
  • Concert Ianna
  • Pintea – proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

  • Micul prinț – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Magie cu Teo
  • Ventrilocie cu Crina Zvobodă
  • Concert Cove
  • Zestrea domniței Ralu – proiecție film românesc

Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?

Sâmbătă, la Palatul Șuțu, de la ora 19, fermecătorul Adrian Șonka vă așteaptă la Observatorul Astronomic să vă povestească despre asteroizi.  Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului, iar multe corpuri cerești poartă amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. În prezentare vom vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent, câți ne amenință planeta și ce s-ar întâmpla dacă unul dintre ai ar avea GPS și ar cădea într-un loc binecunoscut din București. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Ziua Portilor Deschise la MamaPan – Brutaria cu maia

Brutăria MamaPan pâine cu maia ne invită din nou sâmbătă la Ziua Porților Deschise. Printre activitățile propuse se numără: atelier de modelat aluatul pentru copii; degustare produse MamaPan; vizită ghidată în interiorul brutăriei; stand cu produse proaspete MamaPan pe care le putem cumpăra; In caz ca ai uitat brutăria MamaPan este un proiect de economie socială. Persoanele care lucrează aici sunt mame singure sau care au mai mult de trei copii în întreținere și se află în situații dificile de viață.

București dansează în stradă

Strada Smârdan va găzdui și în această sâmbătă, între orele 19 și 22, spectacolul stradal plin de voie bună și ritm. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

La pas prin zona Palatului Regal

O nouă propunere de traseu pietonal pentru acest weekend ne oferă ocazia să (re)descoperim zona Palatului Regal. De-a lungul timpului, Bucureștiul și-a schimbat veșmintele: de la un oraș cu apucături orientale la “Micul Paris al Balcanilor”. Dar povestea sa nu se sfârșește aici. În decursul peregrinării noastre vom afla atât despre arhitecții ce aveau să schimbe la față Bucurestiul, cât și despre momentele istorice ce aveau să modifice definitiv traiectoria României. Punct de întâlnire: treptele Ateneului Român. Participarea este gratuită.

 La pas pe Calea Victoriei

Calea Victoriei redevine pietonală weekendul acesta, cu ocazia evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, care transformă segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, într-o zona pietonală. Ne vom întâlni cu artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti şi caricaturişti, manifestări artistice, lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile, concerte, spectacole de teatru, ateliere şi multe altele. Participarea la toate activităţile este gratuită.

Cinema în aer liber la OCC

 Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă.

Programul acestui weekend:

Vineri – TERMINUS PARADIS (1998) regia Lucian Pintilie
Sâmbătă – TITANIC (1997) regia James Cameron
Duminică – WEST SIDE STORY (1961) regia Jerome Robbins

Ateliere la Satul Mestesugurilor

În data de 2 Septembrie la orele 14.00, suntem invitați în Satul Meșteșugurilor din Comana împreună cu prietenii de la Asociația Zestrea Bisoceană să învățăm să facem opinci.

Participanții vor asculta povești despre istoria opincilor, dar mai ales își vor lucra propriile opinci din piele, cu care vor pleca acasă. Înscrieri la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.


« Inapoi la blog