Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 19-20 august

Weekendul 19-20 august are pentru noi tolba plină de evenimente interesante pentru toate vârstele, că doar vara este încă în toi și trebuie să ne bucurăm din plin de frumusețea ei. Să vedem împreună cum arată agenda distracției și a relaxării în acest sfârșit de săptămână!

Bucharest GreenSounds Festival 2017

Cea de-a patra ediție Buchaest GreenSounds festival, cel mai efervescent festival internațional de muzică eclectică din Capitală, va avea loc în weekendul acesta, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Festivalul cu intrare liberă oferă publicului, an de an, trei zile de concerte cu artiști și trupe de top din țară și din străinătate, activități recreative, un spațiu de gastronomie internațională, un bazar urban, propunându-și să celebreze orașul prin muzică și dans în aer liber.

Pe cele două scene din Parcul Herăstrău vor urca artiști internaționali de renume, din zonele muzicale Trip Hop, Reggae, Dub, Hip Hop, Jazz și multe altele.

Valea istoriei pe Calea Victoriei

În grădina Casei Filipescu-Cesianu se vor desfășura activități educative cu tematică variată, desfășurate în special în aer liber, într-un spațiu prietenos și inedit. Se pot înscrie copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Taxă de participare: 10 lei / copil / atelier (cu materialele incluse).

Cu bastonul prin București

A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august – 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin București”. Un traseu alternativ de promenadă desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc care pornește de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15), având punct final Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32).

Ediția a 8-a a traseului cultural „Cu bastonul prin București” se va încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai. Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

Descoperă zona Parcul Carol – Filaret

Fundaţia Calea Victoriei ne invită la o nouă expediţie culturală în timp şi spaţiu, de data aceasta în zona Parcului Carol – Filaret. În 1906 se celebrau 40 de ani de domnie a Regelui Carol I, precum şi 25 de ani de la proclamarea Regatului. Pentru a sărbători acest jubileu, autorităţile române au hotărât în 1905 organizarea unei expoziţii generale.

Locul ales pentru organizarea şi desfăşurarea acestei manifestări a fost Câmpia Filaretului sau Câmpia Libertăţii, actualul Parc Carol I. Lucrările de amenajare au durat 11 luni, iar la 6 iunie 1906 Expoziţia era inaugurată de Regele Carol I, la deschidere fiind prezenţi şi Regina Elisabeta, Principele Ferdinand şi Principesa Maria. Castelul lui Vlad Tepes, construit pentru a adăposti turnul de apă, sau Biserica Cuţitul de Argint – copie după Biserica Sf. Nicolae din Iaşi – sunt doar câteva exemple de monumente ce vor fi descoperite de-a lungul plimbării. Mausoleul din Parcul Carol, Fântâna Cantacuzino, Arenele Romane sau Casa Bosianu sunt doar câteva din obiectivele ale căror poveşti le vom afla pe parcursul acestei promenade. Vom vorbi şi despre prima gară bucureşteană: Gara Filaret, precum şi despre Uzina de Gaz şi Electricitate, ambele având un rol important în dezvoltarea zonei. Plimbarea se va încheia la Palatul Suter, de unde vom putea admira panorama oraşului.

ABOVE AND BEYOND – expoziție aeronautică și aerospațială

Sun Plaza găzduiește în perioada o expoziție aeronautică și aerospațială prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului.

De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) și mai inteligent (Smarter), într-o experiență unică. Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare. Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Parcul Bazilescu vă așteaptă în weekend cu următorul program de weekend pentru întreaga familie:

Programul din această sâmbătă este:

Spectacol de ventrilocie cu Crina ZvobodăConcurs cu premii

  • Spectacol de magie cu Cristina Strecopitov
  • Papagalii năzdrăvani – spectacol de teatru, trupa Dominium
  • Concert Paula Seling
  • Amintiri din copilărie– proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

  • Hansel și Gretel – spectacol de teatru, trupa Basm
  • Micul prinț – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Concert Ansamblul Românașul
  • Concert Emilia Mușală – Muzica desenelor animate
  • Dumbrava minunată – proiecție film românesc

Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare

Opera Comică pentru Copii organizează în acest weekend un spectacol itinerant intitulat “Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”, ce aduce în prim-plan Dunărea, atât ca reper geografic, cât și ca punct de interferențe multiculturale.  Participarea este gratuită

Vineri, 18 august, de la ora 19:00, Opera Comică pentru Copii găzduiește în premieră producția “Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”. Spectacolul va lua apoi drumul Dunării, astfel încât duminică, 20 august 2017, de la ora 19:00, spectatorii din Tulcea îi vor putea aplauda pe artiști pe scena Teatrului “Jean Bart”.

La Hamace in parc Titan

Sâmbată, începând cu ora 17 ne relaxam în aer liber în Parcul Titan (intrarea în parc pe la Strada Liviu Rebreanu nr. 11), ne întindem în hamace, ascultam muzică și avem o experienţă de neuitat. Suntem așteptaţi cu 50 de hamace pentru, slack-line și mâncare delicioasă oferită de frufru. Legarea hamacelor se va face cu deosebită grijă față de copaci. Participarea este gratuită.

Grădina Cișmigiului și casele dimprejur

Turul ghidat are loc vineri, de la ora 18:00 şi  ne va oferi ocazia de a descoperi Grădina Cişmigiului şi casele dimprejur. Tururl va avea o durată de 1,5 – 2 ore, iar costul de participare este de 20 lei/persoană. Copiii până în 14 ani participa gratuit. Punctul de întâlnire este la Liceul Lazăr. Înscrierile se fac la tururighidate@gmail.com.

V for Verde Local Market

Dacă îţi plac ingredientele proaspete, eşti invitat duminică la o întâlnire cu producătorii locali în Spaţiul M60. Va fi acolo un Local Market cu fermieri şi producători locali, cu bunătăţi produse responsabil care să ne bucure prin prospeţime. Plus un spaţiu al ideilor verzi, mix de conversaţie, gustări bio, zâmbete şi energie pozitivă. Intrarea este liberă.

Vizite în spaţiile istorice ale Palatului Regal

MNAR oferă rar o experienţă fascinantă vizitatorilor interesaţi să descopere Palatul Regal. Spaţiile istorice restaurate, din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor) pot fi vizitate în al treilea week-end din fiecare lună. Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu treizeci de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Programul este sâmbătă si duminică de la 11.30, de la 14:00 şi de la 16.30. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Durata aproximativ o oră. Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit.

Citește și:

Curiozități distractive care alungă plictiseala din călătoriile cu copiii

Acordați suficientă atenție copilului? Semnele care vă arată că nu!


« Inapoi la blog