Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 18-19 noiembrie

O nouă serie de recomandări pentru weekend vine să va aducă inspirația de care aveți nevoie pentru a petrece sfârșitul de săptămână în familie, participând la activități care să bucure atât inima, cât și mintea.

Iată care sunt principalele evenimente din weekendul 18-19 noiembrie destinate celor mici și celor mari!

Atelier de pictură și artă gratuit pentru pitici

Sâmbătă, 18 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 16.30, puteți participa la  Ateliere de arta pentru copii, mai exact la proiecte artistice deosebite care stimuleaza creativitatea si dezvoltarea imaginatiei folosind materiale sigure si in unele cazuri reciclabile.

Grupe: maxim 12 copii

4-7 ani sambata 18.11.2017 ora 10,00-11,00
8-11 ani sambata 18.11.2017 ora 13,30 – 14,30
4-7 ani sambata 18.11.2017 ora 14,30-15,30
8-11 ani sambata 18.11.2017 ora 15,30-16,30

Durata atelier: o oră.
Profesor: Mihaela Pirvu, artist plastic

Exemple de ateliere (tehnici diferite):

1.Arta arhitecturala – designul ambiental (ex.: realizam un mic orasel din cutii de lapte sau suc)
2. Arta picturii (tehnici) – tempera, acrilic, etc.
3. Arta imprimeriei (ex.: realizam un metraj imprimat cu un cartof)
4. Arta mozaicului (ex.: realizam un mozaic din coji de ou)
5. Arta and craft ( realizam obiecte hand made)

Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0769.01.02. 22 sau pe email rezervari@atelierele-puf.ro sau atelierele_puf@yahoo.com precizand numarul atelierului care va intereseaza, numele si varsta copilului .

Pantelimonul Cultour_al – Tur pietonal gratuit

Sâmbătă, între orele 11:00 și 13:00, toată familia poate participa la Turul pietonal în Cartierul Pantelimon.

Veți afla cum arăta cartierul la începuturile sale, care este istoria unor locuri cheie, legendele urbane legate de acest cartier, ‘celebrități locale’, care este renumele cartierului și prin ce transformări a trecut pentru a ajunge la evoluția pozitivă de astăzi.

Turul Pantelimonul Cultour_al face parte dintr-o serie de tururi pietonale gratuite oferite localnicilor de Asociația Cultour și este organizat în colaborare cu Asociația Make a Point.

Detaliile turului:

Data de desfașurare: Sâmbătă, 18 noiembrie

Punctul de întâlnire: stația de metrou Costin Georgian, unde vă așteaptă ghidul (cu un steguleț Cultour).

Ora de plecare: 11:00

Durata: aproximativ 2 ore.

Cum puteți participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezervarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.

Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro sau pe pagina de facebook.

Aventura Piticilor

Chloe împreună cu mama sa, Catherine, se mută într-o casă gotică cu o ciudată colecție de pitici de grădină. După întoarcerea de la școală, Chloe și vecinul ei Liam descoperă că piticii de grădină sunt vii. Ei protejează planeta de amenințarea monstruleților numiți Troggs, care au invadat casa venind dintr-o altă lume. Chloe, Liam şi piticii de grădină vor începe lupta împotriva monstruleților pentru a salva lumea.

Vă invităm să urmăriţi un film plin de aventură şi mister, sâmbătă şi duminică de la ora 11:00, la Cinema Elvira Popesco.

Love Yard Sale

18 NOIEMBRIE este următoarea ediție LOVE Yard Sale.Târgul lucrurilor frumoase care merită încă o șansă să fie iubite și purtate cu drag se va desfășura, ÎNTR-O SINGURĂ ZI, în MANSARDA de la Copper’s Pub, din strada HRISTO BOTEV 25.

Cum v-am obișnuit deja, va fi o varietate de articole (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, podoabe, mici decorațiuni) în stare foarte bună și bună, multe din ele chiar noi. Ele sunt aduse spre vânzare din motive care de cele mai multe ori țin de o nepotrivire de stil sau de o măsură prea mică sau prea mare. Prețurile nu îți vor da bugetul peste cap, sunt foarte prietenoase.

Tineți minte: 18 noiembrie, sâmbătă, O singură ZI de LOVE Yard Sale. Intrarea la târg este gratuită pentru vizitatori.

Vizite în spaţiile istorice ale Palatului Regal

MNAR oferă rar o experienţă fascinantă vizitatorilor interesaţi să descopere Palatul Regal. Spaţiile istorice restaurate, din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor) pot fi vizitate în al treilea week-end din fiecare lună. Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu treizeci de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Programul este sâmbătă si duminică de la 11.30, de la 14:00 şi de la 16.30. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Durata aproximativ o oră. Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit.

Atelier Supereroi ai științei cu astronomul Adrian Șonka

Vrei să faci cunoștință cu câțiva supereroi ai științei? Te-ai întrebat vreodată cine sunt oamenii de știință curajoși, inteligenți și foarte hotărâți care ne-au ajutat să înțelegem incredibilele taine ale universului?

Poți afla sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 11.30 la Librăria Humanitas Kretzulescu, alături de astronomul Adrian Șonka.

  • Cine a șocat lumea punând Soarele în centrul tuturor lucrurilor
  • Cum niște „mici omuleți verzi“ au ajutat la descoperirea unui nou tip de obiect spațial
  • Care este echipa frate-soră ce a făcut un telescop din balegă de cal!

Pregătește-te să fii uimit de acești supereroi ai științei!

Rezervări: http://bit.ly/2iDy1pb

Circuit Micul Explorator

Vizită ghidată la Muzeul de istorie naturală “Grigore Antipa” și un experiment deosebit de inițiere în lumea astronomiei, mic traseu urban presărat cu povești și o pauză de snack.

Mai multe detalii despre circuitul cultural creat special pentru copii și adolescenți, puteți găsi aici: https://goo.gl/gbr2Yi

Preț: 60 ron / copil
Reducere pentru surori/frați: 10%

Surprize pentru copii: concursuri cu premii, diplome de participare.

Vârsta minimă de participare: 9 ani

Înscrieri în perioada: 13 Noiembrie – 17 Noiembrie

E-mail: office@clubuldecultura.ro

Spectacolul multimedia “Timpul”

Muzeul Municipiului București vă invită la spectacolul multimedia “Timpul”, desfăşurat la Palatul Suţu în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie, ora 19.00. Această iniţiativă inedită propune spectatorului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureştiului interbelic cu muzica şi balurile sale pline de farmec şi savoare.

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficţiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister şi aşteptare. Atât dansul clasic nuanţat de unele elemente contemporane, cât şi valsul aduc un plus de dinamică şi rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans şi imagine. Intrarea 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

TOT un Targ X ReSale Shop

Îți dăm întâlnire în sufrageria urbană TOT pe 18 si 19 noimebrie cu prieteni, muzică bună, cărți, cafea, gustări alese, vin, povești și o serie de expozanți atent selectionați care nu te vor lăsa să pleci acasă cu mâna goală. Timp de 2 zile îți propunem să dai sufrageria ta pe cea de la TOT în care te vom întâmpina cu 5 zone principale: Vintage, Handmade și Design, asta pe lângă zona de Food&Drinks unde ii gasiti pe baietii de la Maidan , 146 I Love Coffee – Specialty Coffee si ceva surprize dulci.

Catalizator intre arta si oameni, experienta muzicala va fi curatoriata de Bucuresti Underground, sub forma unui “living-room session” in mijlocul spatiului. Împreună cu ReSale Shop va vom face sa uitati de vremea neprietenoasa de afara – nu-i nimic, suntem noi destul de primitori sa acoperim TOT!

P.S. accesul cu papuci de casă este permis.

Send us a love letter: totuntarg@gmail.com

 


« Inapoi la blog