Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 18-19 martie

Evenimentele din weekendul 18-19 martie transformă sfârșitul de săptămână într-o călătorie frumoasă a cunoașterii prin joc, relaxare și distracție. Cel puțin asta promit activitățile pe care vi le propunem în lista de mai jos, în cazul în care nu v-ați pregătit încă planurile de petrecere a weekendului în familie.

Iată ce se întâmplă frumos în București în weekendul 18-19 martie:

Atelierul de pictură organizat de Asociația „Pași spre Artă”

Asociația „Pași spre Artă” vă așteaptă și în această sâmbătă la un nou atelier de pictură dedicat prezentării pictorilor din perioada modernă, printr-o abordare care aduce o serie de beneficii participanților:

  • Insusirea cunostintelor despre personalitatile culturii romanesti;
  • Intelegerea notiunilor de limbaj plastic si transpunerea lor in pictura. Copiii invata notiuni ca: dominanta de culoare, contraste cromatice, game cromatice, proportii, compozitie;
  • Dezvoltarea creativitatii;
  • Stimularea curiozitatii vizitarii muzeelor.

Grupa de varsta: 6-10 ani. Pot participa si parintii.

Mai multe informații și fotografii de la atelierele trecute găsiți pe pagina evenimentului.

pasi spre arta

Documentare One World Romania la Cinema Elvire Popesco

Cu ocazia celei de-a zecea ediție a festivalului international de film documentar dedicate drepturilor omului, “One World Romania”, Cinema Elvire Popesco vă așteaptă cu o serie de filme documentare atent selecționate în jurul temei “frica și diferitele manifestări ale sale în societate”. Gășiți toate detaliile pe blogul dedicat evenimentului.

Ziua Porților Deschise la Brutăria MamaPan

Sâmbătă, 18 martie, între orele 14.00 și 17.00, sunteți invitați la  Brutaria MamaPan, afacere de economie socială la care lucrează mame singure și femei aflate în situații de dificultate. O să miroasă a pâine fierbinte, o să spuneți povești și o să gustați toate bunătățile MamaPan.

Copiii vor putea să modeleze în aluat și să își coacă pe loc creațiile, preparate exclusiv cu maia naturală și făină neaditivată. Dacă veți cumpăra produse din brutărie, veți ajuta o mamă singură sau o femeie cu peste 3 copii aflate într-o situație dificilă să aibă un loc de muncă și un venit decent.

Adresa Brutăriei MamaPan este Str. Drumetului nr. 2A, sector 3 (langa Auchan Vitan).

Campionatul poveștilor la Librăria Humanitas Cișmigiu

Sâmbătă, de la ora 11.30, sunteți invitați cu copiii la Librăria Humanitas Cișmigiu, pentru a lua parte la Campionatul poveștilor. Cei mici vor face cunoștință cu Gregor Pământeanul, un puști din New York care, absolut întâmplător, descoperă o trecere către o nouă lume fascinantă ce-și duce existența dedesubtul metropolei cu personaje surprinzătoare, fiecare cu propria personalitate complexă, fie că sunt oameni, gândaci, lilieci, păianjeni sau șobolani.

Participanţii, cu vârsta minimă recomandată de 8, ani vor citi, vor povesti, vor imagina şi desena lumea de Subpământ si vor descoperi un joc nou: „Unul mai sus, unul mai jos“. Cei mai activi copii vor primi pachete cu cărţi Nemi. Intrarea este gratuită. Înscrieri pe adresa de email: ana.androne@nemira.ro.

Spectacol interactiv la Librăria Cărturești Carusel

Tot sâmbătă, de la ora 11.30, Librăria Cărturești Carusel vă așteaptă la spectacolul interactive “Copilul care l-a luat pe NU în braţe”, după cartea pentru copii cu acelaşi nume.

“Șirețel Siretsubțire e un copilaș care locuiește cu părinții lui pe strada Bocancilor, într-o gheată veche dar îngrijită. Are aproape 3 ani, merge la grădiniță, ca toți copiii din orășelul Pantofilor și e, ceea ce părinților le place să spună tuturor, un copil cuminte.”

Într-una din zile, personajul principal l-a cunoscut pe NU, mic cât un ghem de aţă neagră, ţepos dar pufos. Ce a urmat dupa aceea? Cum a decurs relaţia lor? Ce au spus părinţii lui Şireţel? Copiii cu vârste între 2 şi 8 ani vor afla în spectacolul de 40 minute, ale cărui bilete costă 20 lei pentru copii şi 10 lei pentru parinţi. Rezervări la 0733081464 sau la rezervari@juximagic.ro.

NU

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

Întotdeauna perfecte pentru weekend, spectacolele de la Opera Comică pentru Copii continuă cu alte piese irezistibile în program. “Cenușăreasa” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 11.00 şi de la 17.00 şi duminică de la 11.00. Este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani.

“Ivan Turbincă” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. “Miau”, care se joacă sâmbătă şi duminică de la 10.00 în Salonul Mozart, este potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este vorba despre un spectacol de operă dedicat … pisicilor.

Atelierele Cunoașterii

Atelierele Cunoașterii din 18 și 19 martie propun teme cel puțin interesante și provocatoare. Sâmbătă, de la ora 11, copiii vor afla cum funcționează natura pe Pământ, prin viața pe care semințele o dau plantelor. Duminică, tot de la ora 11, piticii vor afla cât de distractivă poate fi astrofizica, descifrând tainele și fața nevăzută a Lunii.

Atelierele cunoasterii

“Despre copilărie” la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani la o serie de activități desfășurate în luna martie la Casa Filipescu-Cesianu (expoziția „Muzeul vârstelor”) și, în luna aprilie, la Palatul Suțu. Pornind de la propriile experiențe, de la familiile care au locuit în cele două clădiri și de la obiectele expuse, participanții se vor familiariza cu viața copiilor din București de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, participanții vor discuta despre personajele unei povești, contribuind astfel la conceperea și realizarea unui volum pentru copii.

Astfel, în cadrul aplicației practice, fiecare participant va avea ocazia să ofere sugestii referitoare la conținutul volumului și va ilustra un moment din această poveste a copilăriei.

Activitatea din această sâmbătă (orele 11-13) se adresează copiilor cu vârste de 6-8 ani. Participarea copiilor se face pe bază de înscriere la adresa de email angelica@muzeulbucurestiului.ro sau la telefon 0786.410.040. Taxa de participare este 10 lei/copil. Adulţii care doresc să participe trebuie să plătească 5 lei pentru biletul de acces.

Teatru de păpuși: Frumoasa din Pădurea Adormită la Cărturești

Librăria Cărturești (str. Pictor Arthur Verona nr. 13) vă așteaptă mâine, 18 martie, de la ora 16.30, la teatrul de păpuși Frumoasa din Pădurea Adormită. Piesa se va desfăsura într-un cadru de poveste, cu o  interpretare specială cu păpuși mânuite de Victor Bucur și Daniel Burcea.

Înscrieri la 0732.003.051 sau la adresa de mail: inscrieri@carturesti.net.
Taxă de participare: 20 de lei pentru copii, 10 lei pentru părinți.

Atelier l’heure du conte la Institutul Francez

Sâmbătă, de la ora 10.30, mediateca Institutului Francez din București și Librăria Kyralina vă invite la atelierul “L’heure du conte” (Vremea poveștilor) pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Tema explorată va fi “Cu toții facem zgomot?”.

Taxa de participare este de 35 lei, în limita a 10 locuri disponibile. Pentru mai multe informaţii şi înscrieri telefon, la 0374 125 235 şi prin mail, la ateliers@institutfrancais.ro.

 

 


« Inapoi la blog