Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 18-19 februarie

Primăvara a început să se simtă în aer și în razele mai îndrăznețe ale soarelui, așa că o serie de recomandări pentru petrecerea weekendului 18-19 februarie vă pot oferi impulsul necesar petrecerii pe cinste a sfârșitului de săptămână.

Iată ce alternative de distracție, învățare și relaxare aveți în acest weekend, dacă îl petreceți în București!

Filme de familie la Cinema Elvire Popesco

Cinema „Elvire Popesco”, din incinta Institutului Francez, vă așteaptă în acest weekend cu un maraton de filme pentru întreaga familie. Sâmbătă 18 de la 11:00 – „Ma vie de courgette”, iar de la 16:00 – „La tortue rouge”. Duminică de la 11:00 – „Ozzy, marea evadare”. Bilete se pot achiziţiona de la casa de bilete Elvire Popesco. Preţul întreg este 15 lei, cel redus 10 lei. Tariful pentru acces copil + părinte este 10 lei.

Festivalul Internațional de Circ

Peste 100 de artiști de circ români și  străini și 50 de animale vă așteaptă la Festivalul Internațional de Circ cu dresuri de animale, acrobaţii, magicieni, jonglerii, costume strălucitoare, adrenalină şi amuzament, numere spectaculoase de zbor şi dans. Sâmbătă de la orele 11 și 19 și duminică de la ora 19 vă puteți bucura de spectacol la Circ & Variete Globus. Vă puteți rezerva bilete pe site-ul circulglobus.ro, la prețuri cuprinse între 25 și 60 de lei.

 

Atelierul de imaginat hărți

Muzeul Hărților vă așteaptă cu copiii (6-12 ani) vă așteaptă duminică, la ora 12, la un atelier care îi provoacă pe cei mici să caute asemănările dintre hărțile unui muzeu și cele din jocurile video. Ca beneficii pentru micii participanți, menționăm îmbunătățirea aptitudinilor de povestitor, desenator, colaborator, lider, administrator sau strateg. Prețul înscrierii este de 22 de lei pentru fiecare copil, iar participarea se face prin înscriere la adresa de email lunadinmansarda@gmail.com .

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

Sâmbătă și duminică, Opera Comică pentru Copii vă așteaptă cu spectacole minunate pentru pitici. “Micuța Dorothy”, premiera care se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. “Eliza, micuța florăreasă” este un balet clasic organizat sâmbătă de la 11.00 şi de la 15.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani.

“Punguța cu doi bani” se joacă dumincă de la la ora 12.30 în  Sala UnderGrant şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani.  “Salonul de Balet” se desfasoară sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în  Salonul Mozart şi este un atelier interactiv pentru copii.

Atelierele Cunoașterii

Deja v-am obișnuit cu atelierele din Orășelul Cunoașterii din fiecare weekend. Sâmbătă, de la ora 11, se discută despre astrofizică distractivă – Viața Stelelor,  iar duminică, de la aceeași oră, copiii vor construi propriul pod pneumatic , adaptat vremurilor moderne.

Prietenii copilăriei la Muzeul Grigore Antipa

Muzeul „Grigore Antipa  îi invită pe copii la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni. Neînfricații exporatori care străbat lumea-n lung și-n lat studiind flora și fauna Planetei vor veni la Antipa însoțiți de câțiva prieteni din poveștile copilăriei. Dacă în prima parte a întâlnirii copiii vor afla curiozități și lucruri inedite despre câțiva prieteni îndrăgiți ai poveştilor copilăriei – ursul păcălit de vulpe și furnica cea harnică, în a doua parte a orei, păpușarii le vor pune la încercare atenția și cunoștințele printr-o serie de jocuri și ghicitori, realizate sub forma teatrului de umbre. La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 50 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

Călător prin tradiții de primăvară

Muzeul Satului dă startul sâmbătă unei serii de ateliere interactive pentru copii, organizate sub egida proiectului educativ „Călător prin tradiții de primăvară„. Cei mici vor copiii vor confecţiona, în cadrul atelierelor de creaţie, mărţişoare și felicitări, cu scopul de a fi implicaţi în activităţi care le stimulează creativitatea şi imaginaţia. Tema atelierului din acest weekend este confecţionarea mărţişoarelor. Înscrierile se fac în limita a 15 locuri disponibile,  prin email: programe.culturale@muzeul-satului.ro, muzeulnationalal_satului@yahoo.com.  Taxa de participare este de 15 ron/participant.

 


« Inapoi la blog