Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 17-18 iunie

Primul weekend din vacanța mare bate la ușă. Și ce sunet încântător! Zilele libere de vară ale copiilor debutează cu un sfârșit de săptămână plin de ocazii minunate de distracție. În cazul în care rămâneți în București și nu v-ați conturat încă programul de weekend, vă oferim o porție zdravănă de inspirație pentru momente frumoase petrecute în familie.

Iată ce evenimente se petrec în capitală în weekendul 17-18 iunie!

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Teatrul Excelsior vă așteaptă în Parcul Bazilescu între orele 18-22 cu o suită de evenimente pentru copii, părinți și bunici: spectacole de teatru și dans,  concerte, momente de magie, filme românești și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

  • Cristina Strecopîtov – spectacol de magie
  • Concert Raisa Dinu
  • Habarnam zboară pe lună – spectacol de teatru (Trupa Istețilă)
  • Concert Paula Seling
  • Două lozuri, regia Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi – proiecție film

Festivalul Namaste India

Festivalul Namaste India este o punte de legătură între cultura indiană şi alte culturi ale lumii – română, franceză, engleză, pakistaneză, africană – prin spectacole, proiecţii de film, expoziţii, ateliere, workshop-uri şi întâlniri. Între 16 și 18 iunie, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, partenerul tradițional și gazda festivalului în aer liber dedicat culturii indiene, deschide spaţiul satului românesc dialogului cu civilizația Indiei.

Târgul de produse artizanale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultațiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de limba hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum si degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vara indiană în satul românesc.

Festivalul Familiei Zurlandia

Sâmbătă și duminică, între orele 10 – 22, sunteți așteptați pe Domeniul Stibey la Festivalul Familiei Zurlandia. Aici, părinții și copiii vor trăi împreună cele mai pline zile de joacă din 2017. De dimineaţă până seara, zeci de spectacole, sute de personaje, nenumărate provocări, ateliere şi activităţi organizate de o echipă care şi-a propus să organizeze cel mai mare festival dedicat familiei până acum, în România.

Locul unde cei mari reînvaţă să se joace va fi zona destinată seminariilor şi workshop-urilor pentru părinţii. Traineri specializaţi în relaţiile părinţi- copii vor susţine conferinţe. Părinţii şi bunicii descoperă cum poate fi transformat haosul în distracţie. În două zile părinţii vor învăţa să se joace împreună cu copiii lor în în masină, în casă, în baie, pe plajă, la munte, în drumeţie, la petreceri, jocuri de noapte, de prânz, jocuri de trezit şi jocuri de culcare. Un abonament, cu preţul de 50 de lei, este valabil pentru o singură persoană pentru ambele zile de festival. Copiii sub 2 ani beneficiază de intrarea gratuită.

Recital de lirică universală la Muzeul Theodor Aman

Sâmbătă, de la ora 20, Muzeul Theodor Aman găzduiește un recital de lirică universal intitulat “Anotimpuri”. Evenimentul îmbină poezia și muzica, avându-i drept protagoniști pe actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), pe soprana Mihaela Andrei (Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti) și pe chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (Școala Gimnazială de Arte Nr. 3).

Recitalul de lirică universală punctat prin aspecte ludice și momente muzicale va include autori precum Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Rainer Maria Rilke, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Vasile Alecsandri. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea muzeului în termen de 30 de zile.

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

“Fetiţa cu Chibrituri” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 11.00 şi de la 17.00. O poveste cu final fericit recomandată copiilor peste 3 ani. Provocarea lansată de acest titlu a fost transformarea poveştii într-un spectacol care să nu ne copleşească prin tragismul lui. Se păstrează anumite detalii, aşa cum au fost scrise, dar altele au fost transformate pentru a îmbogăţi spectacolul şi a face mesajul uşor de înţeles pentru cei mici. Preţul biletelor este între 15 şi 25 de lei.

“Prințul Crab” este un balet clasic organizat duminică de la 18.00 în Sala Mare, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este o nouă colaborare cu Școala de Balet Jaqueline, după succesul înregistrat cu ”Frumoasa Vasilisa”

Expo Cristal

Muzeul Național de Geologie organizează o nouă ediție a expoziției temporare cu vânzare de cristale, pietre semiprețioase și prețioase. Mâine și poimâine, între orele 10 și 18, în curtea muzeului se vor expune  minerale în formă brută sau prelucrată, bijuterii în tendințe, dar și obiecte de decor din cristale.

În cadrul evenimentului se vor expune eșantioane de alexandrit în forma brută dar si spectaculoase coliere in nuanțe cameleon de la verde albastrui până la roșu-violet, cunoscut fiind faptul că mineralul este apreciat datorită proprietății de modificare a culorii în funcție de expunerea la lumina artificială, lumină naturală sau lumină mixtă. Prețul unui bilet de intrare este de 4 lei.

Atelierele de la Muzeul Național de Artă Contemporană

În acest weekend, între orele 12 și 14, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative.

În fiecare weekend, suntem aşteptati la ateliere de serigrafie, print, design de costum, sunet, desen, obiect, mozaic sau mail-art. Acces: 30 lei. Adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.

Antrenament Gratuit pe role si patine cu rotile

Ai între 5 și 70 de ani și vrei să înveți să mergi pe role și patine de la profesioniști? Vino sâmbătă, între orele 15 și 18, în Parcul Lumea Copiilor din București, pentru un antrenament gratuit oferit de Școala de Role. Înscrierile se fac aici.

Kromania Kendama Contest

Krom Kendama ajunge în Bucureşti cu un eveniment masiv, Competiţie Europeană de Kendama, anunţând selecţia pentru Cupa Mondială de Kendama din Japonia şi CatchFlow 2017, Campionatele Mondiale de Freestyle. Bucureştiul, la Arenele Romane, se transformă într-un hot spot pentru toţi jucătorii europeni, concurând cot la cot în cel mai masiv eveniment din 2017 cu invitaţi speciali şi juraţi dn Kendama Pro Team: Bonz Atron (US) – 2X campion mondial, Jake Fischer (US) – campion mondial la freestyle, Philip Eldridge (DK) – 2X campion european, Thorkild May (DK) – campion mondial la freestyle.

Case boiereşti din Bucureşti

Casele boiereşti din Bucureşti, ascunse pe străduţe cochete, sunt o rezervă nesecată de frumos şi eleganţă. Unele dintre aceste case adăpostesc astăzi sedii ale unor instituţii publice sau de cultură, altele sunt încă reşedinţe private sau sedii de companii, iar cele mai puţin norocoase, încă îşi aşteaptă salvatorul. Putem, astfel, participa la o călătorie prin Centrul Bucureştiului, însă departe de zgomotul şi forfota marilor bulevarde. Sâmbătă, la ora 11, ne vom plimba pe străduţele cochete din zona Amzei, Piaţa Lahovary, Dionisie Lupu şi Batiştei şi vom admira faţadele şi detalii arhitecturale elegante ale caselor boiereşti. Punct de pornire: în fața Palatului Știrbei, Calea Victoriei nr. 107. Participarea necesită achitarea unei taxe de 35 de lei.

Atelier de pictură pe lemn la Comana

Sâmbătă, de la ora 14, suntem invitați la un atelier de pictură pe lemn la Comana, în Satul Meșteșugurilor, cu pictorul Ioan-Dan Rusen. Pot participa copiii care au peste 6 ani și părinți interesați de pictură și de momente plăcute în compania artei. În cadrul atelierului, participanții își vor decora câte o bucată de lemn, care va deveni apoi un obiect decorativ, amintire de la acest atelier. Toți participanții la atelier vor putea vizita și Ansamblul moara de hartie – Satul meșteșugurilor. Pentru înscrieri şi detalii: echipa@moaradehartie.ro sau 0723 266 262.

 

 

 


« Inapoi la blog