Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 16-17 septembrie

A început școala și, odată cu ea, timpul liber mai puțin generos decât în ultimele luni. Însă weekendul 16-17 septembrie ne aduce vreme de vară și posibilități variate de a ne bucura în familie de evenimente plăcute în București.

Iată cu ce vă puteți înfrumuseța acest sfârșit de săptămână mângâiat de razele blânde ale soarelui de septembrie!

Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri

Muzeul Național al Țăranului Român continuă tradiția celebrării uneia dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei: Înălțarea Sfintei Cruci, printr-o nouă serie de întâlniri cu artiști și meșteri iconari, care are loc, în fiecare an, în preajma zilei de 14 septembrie, în cadrul Târgului iconarilor și al meșterilor cruceriAnul acesta se desfășoară în perioada 15 – 17 septembrie, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Prezența unor iconari demult consacrați în cadrul târgurilor MȚR și prezenți în colecții particulare și muzeale ca: Nicolae Muntean, Mihaela Bercea, Angela Ludoșanu, Teodora Roșca, Bogdan Herăscu, Camelia Drăgan, Radu Dincă, Letiția Rotaru, Mirela Leahu, Silviu Batariuc, Daniel Stancu, cât și a unor iconari nou descoperiți, asigură ca și anii trecuți, calitatea și valoarea viziunii lor asupra meșteșugului. Structura târgului rămâne, ca întotdeauna, mai aproape de atmosfera unei sărbători, celebrând prin prăznicare, sfinți protectori, heruvimi și Crucea în variante ne-împuținate, toate zugrăvite și închipuite pe icoane pe sticlă, icoane pe lemn, icoane de vatră, crucițe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte și lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. Adăugăm acestora pânzături, ștergare, scoarțe, aduse în târg.

Iconarii sunt însoțiți de ceaiuri de leac, cozonaci, dulcețuri, miere și prăjituri de casă.

IMapp Buchares 2017

Sâmbătă, de la ora 17 fix, suntem așteptați în Piața Constituției la un spectacol uimitor de sunet, lumină și culoare. Finaliștii celei de-a patra ediții a concursului internațional de 3D video mapping sunt:

✔ Motionlab (Romania)
✔ mammasONica (Italia)
✔ EPER (Ungaria)
✔ Gong Zhen (China)
✔ Flightgraf (Japonia)
✔ Ouchhh Studio (Turcia)

Imagini 3D complexe, construite în jurul temei „Above and Beyond”, vor personaliza și vor reinterpreta fațada Casei Poporului, printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, „relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică.

Câștigătorul competiției va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audiovizuale internaționale.

Evenimentul are o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecție, printr-un SMS la un număr cu tarif normal. Echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului.  O altă componentă a evenimentului este cea muzicală, seara debutând pe ritmurile unor artiști locali și internaționali îndrăgiți de public: Paul Damixie,Moonlight Breakfast și renumita orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large.

Program:

 • 17:30 – Paul Damixie
  19:30 – Moonlight Breakfast
  21:00 – Pink Martini
  22:30 – Proiecții

AeroNautic Show 2017

AeroNautic Show 2017 se desfășoară și în acest an pe Lacul Morii. Ne vom găsi din nou loc pe digul dintre Parcul Crângași și Lacul Morii și vom admira acrobații făcute pe apă și în aer de bărci, skijet-uri, avioane și elicoptere, scăpând din când în când sunete de uimire și apreciere. De asemenea, în Parcul Crângași va avea loc Aeronautic Expo intre orele 10:00-18:00. Accesul este gratuit.

Festivalul Internațional George Enescu

Festivalul iubitorilor de muzică clasică continuă în Piața Geoge Enescu, lângă Ateneul Român, cu transmisii live ale spectacolelor din cadrul evenimentului.

Sâmbătă, de la ora 20.30, puteți asista la o transmisiune în direct de la Sala Palatului Israel Philarmonic Orchestra:

 • Schumann – Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 54 (1904)
  Strauss – „Simfonia Domestica” op. 53 (1904)

Duminică, de la ora 19.30, tot de la Sala Palatului Israel Philarmonic Orchestra,vă puteți bucura de:

 • Enescu –  Poemul simfonic „Vocile Naturii”
  Brahms – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major op. 77
  Schubert – Simfonia a IX-a în Do major D 944 „Marea simfonie”

Agenda Bio, ediţie de toamnă în grădină

Sâmbătă și duminică, între orele 10 și 20, Agenda Bio ne invită să ne bucurăm de soarele blând de septembrie în curtea şi grădina Casei Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46). Este un eveniment cu produse naturale, bio şi terapeutice, servicii şi metode pentru păstrarea sau îmbunătăţirea sănătatăţii. Zona de târg reuneşte peste 50 de participanţi care îşi vor prezenta serviciile sau vor vinde o varietate de produse naturale şi bio, de la cosmetice şi produse de curăţenie a casei, produse alimentare şi apărături speciale, până la jucării şi articole pentru cei mici, toate din materiale naturale.

Agenda Bio cuprinde în programul său şi 6 ateliere pentru copii, permanente pe durata evenimentului. Accesul se face pe bază de bilet, în valoare de 8 lei de persoană/zi, însă copiii până în 14 ani pot intră gratuit. În baza biletului avem acces în toată zona de târg, terasă şi grădină, şi la toate seminariile şi conferinţele, atelierele de gătit şi clasele de yoga care au loc în clădirea locaţiei.

Cu bicicleta: Bazilescu-Chiajna-Lacul Morii

Arhiva de Geografie ne propune o plimbare cu bicicletele sâmbătă, de la ora 9.00. Turul va începe la Parcul Bazilescu şi va lua sfârşit la insula Lacului Morii. Participarea este gratuită,

Întrucât există porţiuni fără asfalt şi cu denivelări, sunt recomandate biciclete MTB. Locul de întâlnire este la staţia de metrou Parc Bazilescu, afară, ieşirea dinspre Străuleşti. Iar traseul: Parcul Bazilescu – Str. Fanionului – Str. Marmurei – Halta Bucureşti Triaj / Pajura (atenţie la trenuri!) – Strada Murfatlar – Drumul Poiana Mierlei – Drumul Săbăreni – Mănăstirea Chiajna – Str. Sculptorilor – Str. Răsadniţei – digul răului Dâmboviţa – Lacul Morii (12 km total).

“Trecut-au anii” la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Asociaţia “Bucureştiul meu drag” ne invită la expoziţia outdoor “Trecut-au anii”, o expoziţie pentru nostalgici sau pentru curioşi. Avem ocazia de a vedea la Palatul Șuțu locuri din Bucureşti fotografiate “atunci şi acum”, putând remarca ce s-a schimbat în Bucureşti, care locuri au făcut-o în bine şi care în rău.

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

În weekend, Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu următoarele spectacole.

“Bastien și Bastienne” se joacă în Sala UnderGrant sâmbătă de la 18.30 şi duminică de la 10.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este prima premieră din noua stagiune a OC.

“Flautul Fermecat” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17:00 şi duminică de la 11:00. Este un spectacol potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani.

“Salon de scenografie” se joacă sâmbătă şi duminică de la la ora 10.00 în Salonul Mozart şi este un atelier interactiv pentru copii. Cât de greu sau cât de ușor este să creezi vizual un spectacol? De ce elemente ai nevoie? Vom inventa imagini și le vom asambla, având la îndemână mai multe mijloace de expresie, precum lumina și umbra, muzica, imaginea video, costumul, pe care le vom explora împreună. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Cinema în aer liber la OCC

Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă.

Programul acestui weekend:

Vineri, 15 septembrie, ora 21:00:

SILENT RIVER (2014) regia Anca Miruna Lăzărescu, durata 26’
LA DUM CU TATA (2016) regia Anca Miruna Lăzărescu, durata 1h51’

Sâmbătă, 16 septembrie, ora 21:00:

PARFUM DE FEMEIE (1992) regia Martin Brest durata 2h36’

Duminică 17 septembrie ora 21:00:

LES MISERABLES (2012) regia Tom Hooper, durata 2h38’

Citește și:

11 lucruri minunate din școlile finlandeze care ne inspiră

10 tipuri de părinți care nu sunt pe placul profesorilor

 

 

 


« Inapoi la blog