Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 14-15 octombrie

Weekendul 14-15 octombrie ne convinge că și toamna poate fi sezonul distracțiilor, prin evenimentele care ne așteaptă sâmbătă și duminică în București. Copiii sunt răsfățați cu spectacole și ateliere interesante și distractive, însă nici părinții nu sunt privați de atracții dedicate lor.

Iată ce posibilități de distracție în familie aveți în weekendul 14-15 octombrie!

Alătură-te aventurii din lumea LEGO Ninjago!

In acest weekend, copiii sunt invitati la cel mai mare eveniment de constructie Lego al anului: Lego Ninjago. Pe 13, 14 si 15 octombrie, între orele 16 și 20, Sun Plaza devine cartierul general LEGO NINJAGO. Vor fi premii la fiecare ora si toti participantii vor fi rasplatiti pentru eforturile lor deosebite cu o minifigurina NINJA.

Cu un pic de antrenament si multa ambitie, orice copil poate fi un adevarat maestru NINJA. Singurul lucru pe care trebuie sa îl faca este sa treaca de cele cinci misiuni.

Jocul este format din 5 probe orientate spre cunoaştere, descoperire şi imaginaţie:

1. Mesele de construcţie rapidă

2. Parkour printre firele junglei urbane

3. Cutia armei negre

4. Mozaicul

5. Zona de construcţie masa expoziţiilor.

Atelier de bucătărit pentru copii

Activitățile de gătit inspiră curiozitatea și gândirea copiilor. Prin experimentare, dezvoltă îndemânare si pasiune. Gătitul este și un mod de a fi creativ. Noi impreuna cu ei am redescoperit copilul din noi. Joaca, veselia, râsetele dar și participarea activă la aceste activitati ne binedispun si relaxează.
Mai mult decat un atelier in care invatam lucruri utile despre ingrediente, retete si gătit acest atelier reprezinta si o buna ocazie pentru ca parintii sa petreaca un timp magic impreuna cu copiii lor.

Ce ne propunem la ”Bucatarii mici si talentati”?

– Să învățăm și realizăm doua rețete, le pregatim, gatim și mâncam, eventual ducem si celor de acasă ceva bun daca mai ramâne ;
– Să învățăm prin joc câteva noțiuni de bază depre ingrediente și câteva reguli în bucătărie;
– Sa petrecem timpul liber împreună, în familie, participând la o activitate care ne face plăcere.

Data: sâmbată, 14 și 28 Octombrie
Intervalul orar: 11.00 – 12.00
Locația: Bistro Dorobanti, str Sos Stefan cel Mare nr 1.

Dichisar – Casa noua in Timpuri Noi – Fun, Food & Sisterhood

Mâine și poimâine, de la orele 10-20, doamnele cochete sunt așteptate la Dichisar, în noul Impact Hub Bucharest de la Timpuri noi. Vin 2 zile de fun, food & shopping alternativ, muzică buna, cafea adevărată și un lava cake cu afine, să ne scoată din depresia post-vacanță.

Dichisar e locul in care trebuie să fii ca să-i descoperi înainte să devină faimoși: designeri și creatori români trending, de care încă nu-ți spune nimeni, dar pe care urmează sa îi vezi în curând în toate revistele.

  • Shopping alternativ cu 50 dintre cei mai fun noi creatori români
    • Ciocolată, muffins, bomboane și macaroons fără rușine
    • Brunch & Coffee de weekend
    • Henna, tatuaje temporare și selfies cu fetele.

+ Muzică bună, cadouri surpriză, stat la povești și tot ce mai trebuie pentru un weekend memorabil.

Toamna bucureșteană în Parcul Național Lia Manoliu

Pana duminica, 15 octombrie, vă mai puteți bucura de Toamna bucureșteană!, organizată în Parcul National Lia Manoliu, unde vor fi prezenți zeci de producatori artizani și colectionari care vă vor aștepta cu produse naturale, traditionale, obiecte realizate manual și obiecte de colecție.

Nu vor lipsi pastrama și sarmalele la ceaun, tochitura și bulzul, saramura de pește, crapul, păstravul la țepușă, storceagul și vițelul la proțap, udat cu must proaspăt și vinuri din potgoriile vrâncene, plus alte delicii tradiționale.

Finala Campionatului National de Drift 2017

Finala Campionatului Național de Drift 2017 se va disputa pe cea mai spectaculoasă șosea din România, Transalpina (DN 67 C, între kilometri 19 și 21) în perioada 14-15 octombrie, iar la start vor fi prezenți piloți din toată Europa Centrală și de Est.

Care-i faza cu arta contemporană? Ateliere pentru copii

În cadrul expoziției “O călătorie spre buricul pământului” – Expoziție-focus Petrila invităm copiii într-o călătorie fantastică pe Planeta Petrila! A doua ediție a programului educațional „Care-i faza cu arta contemporană”, inițiat anul trecut de Asociația Ephemair, continuă și în acest an colaborarea cu Asociația MATKA mulțumită suportului Primăriei București prin ARCUB și BRD Groupe Societe Generale. Datele desfășurări: 14, 15, 21, 22, 28 si 29 octombrie între orele 11:00 – 13:00, la adresa Rezidența BRD Scena9, I.L. Caragiale 32.

Prințul cel obraznic și Bătrânul înțelept

Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu revine la Opera Comică pentru Copii cu un nou spectacol!

Este povestea plină de tâlc şi de situaţii hazlii a unui prinţişor răsfăţat peste măsură, cum sunt şi mulţi copii din zilele noastre, neastâmpărat, obraznic, egoist şi răutăcios care se transformă, odată cu anii, într-un coşmar pentru aceia care trăiesc în preajma lui. Va putea cineva să îl aducă pe calea cea bună? Sigur că DA! Doar Bătrânul Înţelept a reuşit să înveţe Ursul să citească!

Data: sâmbătă, 14 octombrie, între orele 11 și 12.

Gen: Teatru | Vârsta recomandată: +7 ani | Sala UnderGrant

KIDS’ Yardsale #2

Haine, jucării, biciclete, cărți, jocuri, instrumente muzicale și, dacă tot vine iarna, săniuțe și apreschiuri.

Un târg-exercițiu, în care cei mici își aleg și dichisesc chiar ei produsele și meșteresc cele mai creative moduri de a le pune în valoare și a le vinde sau schimba cu ceilalți.

Alegeți împreună care sunt lucrurile pe care sunteți gata să le reinventați pentru alții, povestiți despre sănătosul circuit al lucurilor în natură și înscrieți-vă ca familie la târg.

Noi vă răsfățăm cu o casă mare și primitoare, 2 ateliere de toamnă pentru participanți și vizitatori deopotrivă și un meniu de prânz vesel și sănătos.

Participarea este gratuită, fiecare copil/familie va primi o masă pe care să își expună produsele, în ordinea înscrierii.

Atelier de caleidoscoape la Moara de Hârtie

Caleidoscoapele vin pentru prima dată la moara de hartie și Satul Mestesugurilor și tare ne mai bucurăm că un atelier inedit ajunge într-un spațiu inedit în care plutește magia. Le aduce Veronica Soare, un fel de Zână a faptelor bune, fermecată dintotdeauna de carusele, cutiuțe muzicale și caleidoscoape.

Când i-a venit ideea minuni.ro, acum mai bine de trei ani, a pus și caleidoscoapele în poveste, fiindcă și-a dorit ca minuni.ro – caleidoscop de fapte bune, să fie un proiect prin care oricum am privi, lumea e frumoasă.

Hai și tu sâmbătă, 14 octombrie 2017, orele 14.00, să-ți confecționezi caleidoscopul, pe care îl putem îmbrăca și în hârtia manuală realizată la noi la Moară. Promitem c-o să-ți placă și joaca și rezultatul. Caleidoscoapele rămân, desigur, la voi, să vă însenineze biroul, biblioteca și viața.

Atelier de Animație stop motion pentru copii

Tehnica stop motion îți dă foarte multă libertate și copiii își pot exprima imaginația fără limite. Cu un pic de răbdare și curiozitate, vom crea împreună un scurt film, dând viață obiectelor și jucăriilor. Sâmbătă, 14 Octombrie, între 15:00 și 16:30, PlayYouth vă așteaptă la atelierul de Animație stop motion, pe Strada Barbu Delavrancea nr. 15.

Povestea lutului – atelier de povestit și olărit pentru copii

Îi invităm pe 15 a lui Brumărel pe copiii dvs să facă cunoștință cu practica olăritului, acest meșteșug străvechi românesc, să învețe despre lut și roata olarului și să experimenteze crearea primului vas de lut. Ne vom juca, vom frământa și modela, ne vom afunda mânuțele în lut și apă, vom da frâu liber creativității și ne vom împrieteni cu roata olarului.

telierul va avea loc pe 15 octombrie, de la ora 11.30. Înscrierile se fac trimițând un email la cristina@b-storm.ro sau sunând la telefon: 0723321150, până pe 13 octombrie, ora 18.00 . Vă așteptăm cu drag!

Tarif: 45 lei/copil. Dacă veniți cu doi copii, tariful va fi de 40 lei/copil.

Grupa de vârstă: 5-14 ani

Locul de desfăşurare: Igloo, Str. Făinari nr. 45, Sector 2, tel: 0723 321150

 

 

 

 

 

 


« Inapoi la blog