Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 14-15 ianuarie

Weekendul se anunță mai puțin geros decât în ultimele zile, ceea ce înseamnă că puteți îndrăzni să ieșiți din casă cu cei mici pentru a vă bucura de evenimentele programate la acest sfârșit de săptămână.

V-am pregătit o listă de recomandări demne de luat în seamă, căci fie iarna cât de grea, timpul de calitate petrecut în familie ne aduce întotodeauna cea mai plăcută căldură în suflet.

Atelierele Art Antipa continuă

La Muzeul Grigore Antipa, atelierele pentru copii continuă și în acest weekend, invitându-i pe cei mici să învețe, într-un cadru interactiv, noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice. În afară ineditul și distracția oferite de aceste întâlniri cu lumea animalelor, copiii se bucură de multe alte beneficii la nivelul dezvoltării creativității, ingeniozității, simțului estetic și spiritului de observație.

Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe este 150 lei participant pentru primul modul și 160 lei pentru următoarele două. Pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26.

Art Antipa

Spectacole la Opera Comică pentru Copii

Sâmbătă și duminică, Opera Comică pentru Copii vă așteaptă la două spectacole care s-au bucurat de infinite aprecieri sincere de la pitici iubitori de teatru. Astfel, “Hansel și Gretel”, cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la ora 17.00 şi duminică la ora 11.00.

“Cu Nino prin lume” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart şi este o călătorie prin cele mai frumoase oraşe europene, călătorie în care părinţii pot fi luaţi doar cu acordul copiilor. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart.

Începând din acest weekend, Nino, personajul îndrăgit din seria de concerte-lecție ale Operei Comice pentru Copii “Cu Nino în jurul Lumii”, îi așteaptă pe cei mici pe Patinoarul Copiilor, deschis în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16. Sâmbăta și duminica, de la ora 11:00, imediat după încheierea spectacolelor care au loc de la ora 10:00 în Salonul Mozart, Nino va coborî de pe scenă, își va pune patinele și va ieși pe gheață alături de copii, împreună cu personaje din poveștile Operei Comice pentru Copii. Mai multe detalii aici.

Patinoarul-Copiilor-la-Opera-Comica-pentru-Copii

Evenimente inedite organizate de Clubul de Cultură de Weekend

Clubul de Cultură de Weekend v-a pregătit un întreg program cultural sâmbătă și duminică. De la ora 11, sunteți invitați la Muzeul Național de Artă, unde vă așteaptă  expoziţia “Etapele restaurării lucrării Poliţa din colecţia Marcu Beza”, o vizită la Galeria Europeană a muzeului, urmată de participarea la spectacolul de teatru “Carte de vizită” la Teatrul Național. Duminică, de la ora 14, se vizitează Muzeul de Istorie al României, sub îndrumarea unui ghid. Prețul pachetului este de 150 de lei.

Prezentări la planetariu

Din ianuarie 2017 Observatorul Astronomic vă invită la prezentări de planetariu. Acestea se fac într-un dom gonflabil, cu un aparat de planetariu digital „Digitarium Iota”, achiziționat în cadrul proiectului Regio de reabilitare si consolidare, a Observatorului Astronomic.

Sunteți așteptați la prezentări generale despre astronomie, sub cupola planetariului, după cum urmează:

Sâmbătă

  • 18:45 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte.
  • 19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ și mergi până la marginea Universului.
  • 20:15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte.

Duminică

  • 11:30 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte.
  • 12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ și mergi până la marginea Universului.
  • 13:15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte.

planets

 

Citește și:

Cum recunoaștem un profesor bun: 8 calități esențiale

 

 

 

 


« Inapoi la blog