Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 13-14 mai

Fie vremea cât de bună sau nu, weekend-ul 13-14 mai abundă în oportunități de a petrece timp de calitate în familie. Iar cum nu este întotdeauna ușor să găsiți laolaltă evenimentele culturale sau atelierele creative pentru copii, v-am pregătit o selecție din care să alegeți ușor destinațiile preferate.

Iată ce evenimente puteți să bifați în weekend-ul 13-14 mai, pentru un sfârșit de săptămână plin de bucurii!

Atelierul din copac la Ansamblul Moara de Hârtie – Satul Meșteșugurilor

Copiii de peste 4 ani nu trebuie să rateze sâmbătă, de la ora 15.00, Atelierul din copac de la Ansamblul Moara de Hârtie – Satul Meșteșugurilor, cu scriitoarea foarte dragă nouă, Iulia Iordan. În cadrul atelierului, cei mici sunt invitați, pe de o parte, să exploreze senzorial lumea copacilor: frunze, scoarță, rădăcini, rășină, crenguțe, semințe, muguri, diverse esențe de lemn.  Pe de altă parte, copiii vor fi introduși într-o lume cu povești vechi despre plop și salcie, vor participa apoi la jocuri de grup prin care vor afla despre fragilitatea ecosistemelor pădurii, vor compara propriile amprente cu cele ale arborilor, vor afla despre copacul vieții și, în funcție de vreme, împreună cu întregul grup vor observa lumea vie a copacilor din împrejurimi.

Copiii vor realiza căsuțe din hârtie de agățat în copaci, decorate cu elemente naturale. Costul atelierului este de 35 lei/copil, incluzând și vizita ghidată a ansamblului din Comana. Pe durata atelierului, părinții însoțitori pot vizita Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor.

Taxa de vizitare ghidată pentru adulți este de 15 lei/persoană sau 10 lei/persoană – vizita simplă. În paralel, puteți participa la demonstrații interactive de hârtie manuală, țesut la război, modelaj ceramică și păpuși din papură.

11351130_446020308909770_4611333510574253973_n

Agenda Bio la Casa Universitarilor

Agenda Bio sărbătoreşte un an de evenimente dedicate unui stil de viaţă sănătos la Casa Universitarilor. Evenimentul ne arată ce înseamnă să ai un stil de viaţă sănătos şi unde să cauţi fericirea și va reuni specialişti din diverse domenii şi activităţi, cu scopul de a ne vorbi despre diferitele metode prin care să atingem starea de bine. Conferinţele şi seminariile susţinute de aceştia sunt gratuite în cadrului evenimentului şi sunt special concepute pentru a se adresa unui public larg, dornic să afle cât mai multe informaţii utile.

Agenda Bio cuprinde în programul sau şi ateliere pentru copii, permanente pe durata evenimentului. Intrarea costă 8 lei/ persoană/ zi, iar copiii până în 14 ani au acces gratuit. Toate acestea au loc sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00.

17621845_1773085333021697_6511855860568710303_o

Spectacolele de la Opera Comică pentru Copii

“Hansel și Gretel” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. “Bună seara, domnule Wilde” este un spectacol organizat sâmbătă de la 18.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. “Concert lecție duo vioară-pian” se joacă sâmbătă şi duminică de la ora 10.00 în Sala Mare. Muzică clasică, muzică de film, jazz, tango, toate acestea sunt genuri muzicale cu ajutorul cărora o vioară și un pian pot face un public să aplaude minute întregi.

Schimb de cărți la Bohemia Teahouse

Duminică, de la ora 15, sunteți așteptați în grădina de la Bohemia Teahouse (Str. Poiana Narciselor nr. 1) pentru întâlnirea Schimb De Cărți din luna mai. Vă veți bucura de soare și cărți, discuții relaxate despre ultimele descoperiri în materie de literatură și noi prieteni. Intrarea este liberă. Schimbul nu este definitv (poți retrage cărțile când dorești) și nici obligatoriu.

Cum să înţelegem Bucureştiul – Piaţa Spaniei

Sâmbătă, de la ora 11, Suntem invitaţi la un nou eveniment Plimbări Urbane. De data aceasta la o prezentare într-un singur spaţiu public bucureştean. Cum să înţelegem Bucureştiul va avea loc la Piaţa Spaniei, pe bulevardul Dacia. Vom putea descoperi istoria zonei, cum a apărut Piaţa Spaniei, ce fel de arhitectură regăsim în zonă sau ce intervenţii urbanistice s-au realizat. La final vom explora un pic spaţiul şi vom discuta despre anumite detalii arhitecturale şi urbanistice. Ca de fiecare dată vom putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă. Nu este necesară înscrierea, iar participarea este gratuită.

Ghidaje gratuite la Muzeul Theodor Aman

Muzeul Municipiului București ne invită să aflăm mai multe detalii despre viața și opera artistului Theodor Aman, în cadrul unor vizite ghidate desfășurate în luna mai 2017 la Muzeul Theodor Aman. Activitățile fac parte din inițiativa intitulată Muzeul lunii, care își propune să aducă în atenția publicului nouă unități aflate în componența sa.

Sâmbătă, de la ora 11, sunteți așteptați cu activități educative dedicate copiilor, dar și ghidaje gratuite. Intrarea în muzeu presupune următoarele costuri: bilet întreg – 5 lei, bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari – 2 lei.

Ateliere ludice în limba franceză

Institutul Francez vă așteaptă mâine, între 13.30 – 14.45, cu ateliere ludice pentru copii. Pentru cei mici (5-6 ani) sunt pregătite atelierele de muzică „éveil musical” și povești – „le sac à histoires”.

Cei mai măricei (7-9 ani) sunt așteptați la ateliere de bricolaj „graines de createurs” și povești sub formă de teatru japonez „kamishibai”.
Tinerii adolescenți (10-13 ani) sunt provocați la „Questions pour un champion” și la jocuri de societate!

Pentru mai multe informații: inscri@institutfrancais.ro / 0374 125 209

Circuitul Micul Artist

Clubul de Cultură din Weekend vă invită sâmbătă, între 10.00 și 13.30, să luați parte împreună cu copiii la un circuit tematic care le oferă celor mici mai multe pespective asupra unui subiect. Sâmbătă copiii vor vizita Muzeul Storck, apoi vor continua cu traseu urban presărat cu poveşti până la MNAR unde vor face o vizită ghidată. Preţul pentru fiecare copil este de 60 de lei iar fraţii primesc reducere de 10%.

Spectacolul multimedia “Timpul”

Spectacolul multimedia “Timpul” propune spectatorului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureştiului interbelic cu muzica şi balurile sale pline de farmec şi savoare. Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficţiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister şi aşteptare.

Întreg spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video în oglinda din holul Palatului Sutu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori aproape hipnotic. Atât dansul clasic nuanţat de unele elemente contemporane, cât şi valsul aduc un plus de dinamică şi rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans şi imagine. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor MMB, în termen de 30 zile.

 scaled_256Citește și:

Idei de activități pentru copii care dezvoltă inteligențele multiple

Idei de a face orele de la școală să fie active, nu plictisitoare

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copiilor

9 capacități ale creierului care ne ajută să ne atingem orice obiectiv

 


« Inapoi la blog