Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 12-13 august

Stelele căzătoare par să guverneze evenimentele speciale din weekendul 12-13 august. Perseidele vor putea fi observate cu ochiul liber în această noapte, însă ele nu sunt singurele atracții alte sfârșitului de săptămână. Restul sunt detaliate mai jos!

Iată ce se întâmplă interesant în București, în weekend-ul 12-13 august:

Seara de observație a perseidelor

În această seară, de la ora 20.30, sunteți invitați de Fundația Calea Victoriei la o expediție în afara orașului, pentru a observa perseidele – zeci de stele căzătoare (meteori). Seara începe cu observarea obiectelor cereşti prin telescop, la lumina Căii Lactee şi înconjuraţi de natură. Apoi, după miezul nopţii, se vor face observaţii cu ochiul liber la stelele căzătoare.

Pe parcurs, veți desluşi constelaţiile, stelele importante şi veți vedea prin telescop planetele Jupiter şi Saturn. Meteorii se văd numai cu ochiul liber, iar în noaptea de 11 spre 12 august – se aşteaptă să se observe 100 pe oră. Pentru a putea vedea stelele căzătoare avem nevoie de următoarele: sac de dormit sau şezlong; îmbrăcăminte groasă; lanternă cu lumină cât mai slabă. Transportul se face cu maşinile cursanţilor.

Întâlnirea are loc la 20.00 în parcarea Bibliotecii Naţionale, unde lectorul Adrian Şonka va explica şoferilor pe ce traseu se merge. Prezentarea propriu-zisă va începe la 22.00 şi va dura aproximativ 3 ore.

Festivalul Summer Well 2017

La cât este de celebru, nici nu mai are nevoie de introduceri. Festivalul Summer Well 2017 are loc în acest weekend la Domeniul Stirbey și aduce în fața publicului artiști unul și unul – Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, Metronomy, The Kills, Nothing but thieves, Honne sau Roosevelt.

Toate detaliile sunt disponibile pe pagina oficială a festivalului.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Cea de-a șasea ediție a celui mai puternic turneu de baschet 3×3 din Europa de Est va reuni la start cele mai bune echipe și cei mai buni jucători din lume, alături de patru echipe românești care vor lupta pentru calificarea la FIBA 3×3 World Tour Lausanne Masters și pentru premii în bani în valoare totală de 10.000 de dolari.

Vi se pregătesc concursuri pentru spectatori, muzică non-stop și momente de entertainment cu majorete, trupe de street-dance și multe altele. Intrarea este liberă, iar întreaga desfășurare de forțe se petrece în Piața Universității.

ABOVE AND BEYOND – expoziție aeronautică și aerospațială

Sun Plaza găzduiește în perioada o expoziție aeronautică și aerospațială prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington.

Pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) și mai inteligent (Smarter), într-o experiență unică.

Vizitatorii se pot aventura în 5 galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare. Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

Laboratorul muzical al Marucăi vine la Comana

Sâmbătă, orele 14.00, suntem invitati la un nou concert în Satul Mestesugurilor. Un concert care face parte dintr-un proiect autentic, care se bucură din plin de aprecierile adulților și copiilor,

„Laboratorul muzical al Marucăi” încearcă să readucă în fața publicului o serie de cântece din repertoriul copiilor, dar nu numai, folosind instrumente vechi, aproape dispărute în mediul tradiţional şi puțin folosite în mediul urban contemporan: fluiere, cobză, drâmbă și instrumente de percuţie. Toate acestea sunt acompaniate de vocea Marucăi, o fetiță de 10 ani care prin modul de interpretare dă un plus de frumusețe întregului proiect.

Participanţii la concert vor avea ocazia să viziteze și Ansamblul moara de hartie – Satul Mestesugurilor din Comana, putând participa la demonstraţii de hârtie manuală, ţesut, împletit în papură, lucru în lemn, modelaj ceramică. Participarea la concert va fi sub formă de donație. Înscrieri la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

Cinema în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești.

Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă.

Programul acestui weekend:

Sâmbătă – Cinema Paradiso (NUOVO CINEMA PARADISO) regia GIUSEPPE TORNATORE durata 2h35’.

Duminică – Evita regia ALAN PARKER durata 2h15’.

Soarele și Luna la Muzeul Nicolae Minovici

În luna august 2017, copiii sunt așteptați la un program creativ de educație culturală, propus de Asociația Artelier D, Proiecte pentru copii în parteneriat cu  Muzeul Municipiului București și desfășurat în grădina Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

SOARELE ȘI LUNA

– 12 august, ora 10.00, pentru familii cu copii de 3-5 ani
– 26 august, ora 10.00, pentru familii cu copii peste 6 ani

Descoperim motive geometrice și cosmice pe obiectele și elementele de arhitectură din lemn. Aflăm care era semnificația porții, a gardului și băncii în lumea tradițională a satului.  Spunem legenda Soarelui și Lunii, prin intermediul teatrului de păpuși.  Reprezentăm motivele soarelui și lunii și creăm propria noastră poveste cu ele. Durata: 1 oră și 30 de minute

15 locuri disponibile. Rezervari: artelierd@yahoo.com.

Taxa: 10 lei/persoană.

Caravana Poveștilor bate la Porțile Bucureștilor

Primăria Sectorului 1 găzduieşte duminică, în Parcul Regina Maria,  Caravana Poveștilor. Cei mici sunt așteptați la ateliere de lectură (între 18.00 şi 19.00), la ateliere de creativitate (19.00-20.00) şi la spectacolele teatrului de păpuşi (20.00-21.00). Totul este gratuit.

Seri de vară la Muzeul Național de Artă

Mâine, 12 august, înte orele 6 și 23, Vă invităm la o vizită la MNAC, la capătul căreia ne relaxăm în cafeneaua muzeului, la o petrecere lejeră pe terasa de pe acoperişul Palatului Parlamentului.

De fundalul sonor al aceastei ediţii se vor ocupa băieții de la Orbita Lacustră, ghizii locali printre peisaje sonore stelare.

Intrare: 16 lei, costul biletului de intrare în muzeu.

Capacitatea spaţiului este limitată la 200 de persoane, aşa că veniţi devreme.
Muzeul este deschis vizitării până la ora 20:00. Accesul în clădire se face până la ora 23:00.

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.

Citește și:

7 documentare de văzut cu copiii vara aceasta

Motivele pentru care elevii mai puțin silitori ajung uneori să aibă mai mult succes decât cei sârguincioși

 


« Inapoi la blog