Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 11-12 noiembrie

Vine weekendul și bine ne pare, nu cu foarte mult soare, dar cu suficiente ocazii de relaxare și distracție în familie. Dacă vă aflați în capitală și aveți nevoie de câteva idei de super-petrecere a sfârșitului de săptămână, vă invităm să citiți mai departe propunerile noastre!

Târg de Sfinții Mihail și Gavriil

Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moșii. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci“ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la nași. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areților (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu fața în sus, oilor le va merge bine. Se serbează „cu desăvârșit nelucru“.

Muzeul Țăranului marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în postul Crăciunului, invitându-și publicul la Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil unde, timp de trei zile, de vineri, 10 până duminică, 12 ale lunii lui Brumar, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, 50 de meșteri și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, țăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.

Alături de meșteri, Galeria de Artă Țărănească scoate în curte lucruri care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.

De-ale gurii puteți târgui: miere, prăjituri, zacuscă, turtă dulce, plante de leac și țuică.
Vă invităm să regăsiți frumusețea și mărturia gesturilor în lucrurile meșteșugite deopotrivă de țărani, artizani și artiști.
Târg (o)rânduit de Muzeul Național al Țăranului Român
Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

Circuit Micul Artist

Clubul de Cultură din Weekend invită copiii și adolescenții să participe alături de noi la o experiență artistică unică, sâmbătă, 11 noiembrie, ora 10:00. Povești în tablourile maeștrilor europeni, vizită la Muzeul Storck, mic traseu urban presărat cu povești și o pauză de snack. Mai multe detalii și informații despre circuitul cultural creat special pentru copii și adolescenți, puteți găsi aici: https://goo.gl/eRSWBD Preț: 60 ron/copil.

Creativo de Toamnă 2017

#Creativo – Un eveniment de exceptie pentru oameni creativi acum la a IV-a editie! Toamna aduce veşti bune pentru persoanele pasionate de modă şi decoraţiuni. In data de 11-12 noiembrie 2017 are loc cea de-a patra ediţie a Clubului Social de Cusut şi Brodat – #Creativo. Aceasta noua editie a evenimentul se desfasoara intr-o locatie noua, Arcub Gabroveni, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, deja recunoscut drept centru modern al culturii urbane. INTRAREA LIBERA!

Căsuța cu poveşti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 11 noiembrie – 17 decembrie 2017 ateliere de weekend pentru copii (5-10 ani). Scopul acestor ateliere este acela de a promova poveştile şi basmele româneşti. Cei care ne vor ajuta să facem acest lucru sunt actorii, scriitorii şi copiii.

Viața lui Mozart

Chiar și acum, la peste două secole de la naștere, Wolfgang Amadeus Mozart continuă să ne inspire prin geniul său. La 3 ani, acesta cânta la pian, la 5 începuse deja să compună, la 8 ani scria prima lucrare muzicală, care se află încă în repertoriul public, iar la 12 ani, prima operă!
Povestea simfonică inspirată din viața sa conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit. Concertul are loc sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 11, la Opera Comică pentru copii.

Bounty Fair #29: Editie aniversara: 3 ANI

Bounty Fair sarbatoreste 3 ani plini de culoare si zambete alaturi de artisti creativi intr-un cadru de poveste. Bounty Fair, editia cu numarul 29, va avea loc in weekendul 11-12 noiembrie 2017, la Casa Universitarilor Bucuresti. Programul va fi de la orele 10:00 pana la 19:00, in ambele zile. Accesul se face pe baza de bilet, in valoare de 8 lei de persoana, pe zi, care se achita numerar, la intrare. Copiii pana in 14 ani au intrarea gratuita.

Campionatul poveștilor cu Petrică

Editura Pandora M şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38) vă invită sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 12.00, la Campionatul poveştilor – Atelier de povestit și desenat cu Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii de Sânziana Popescu.
Autoarea cărții, Sânziana Popescu și ilustratoarea, Iulia Ignat, abia așteaptă să vă cunoscă și să vă prezinte personajele din Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii. Copiii participanți vor putea să-și realizeze propriile cărticele inspirate din povestea lui Petrică.

Atelier de Animație stop motion pentru copii

Sâmbătă, de la ora 15, PlayYouth vă așteaptă la un nou atelier de animație stop motion pentru copii, adresat grupei de vârstă 8-12 ani. Locația evenimentului: Barbu Delavrancea, Nr. 15, Sector 1, Etaj 2, Interfon 5.

Beneficiile atelierului pentru copil:

– Se distrează și își dezvoltă imaginația, în timp ce învață lucruri noi;
– Învață despre animația stop motion și despre iluzia de mișcare;
– Își pune în practică propriile idei, creează situații și povești;
– Învață să facă fotografii;
– Își dezvoltă puterea de concentrare și gândirea vizuală;
– Lucrează în echipă și colaborează cu alți copii.

Participarea se face pe bază de confirmare după ce înscrieți copilul în formularul de aici: http://bit.ly/2ercNKz

Serile de chitară – Concert extraordinar de închidere (2)

Duminică, între orele 19 și 21, Biblioteca Centrală Universitară Carol I vă așteaptă la Festivalul Internaţional „Serile de chitară” se încheie cu două concerte extraordinare susţinute de trei dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, SoloDuo (Italia) – Lorenzo Micheli şi Matteo Mela – şi Pablo Márquez (Argentina), în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale.

Intrarea la concert este liberă şi se va face pe bază de invitaţie. Aceasta se poate obţine scriind pe adresa kitharalogos@gmail.com .
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.seriledechitara.ro şi www.facebook.com/kitharalogos

Citește și:

7 lucruri pe care le fac părinții inteligenți

5 moduri de a-i învăța pe copii să aibă răbdare și să aștepte

 


« Inapoi la blog