Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 11-12 martie

Weekendul nu se anunţă foarte generos cu noi în privinţa vremii, însă câţiva stropi de ploaie şi doi-trei nori pe cer nu trebuie să vă oprească din a organiza un program distractiv pentru sfârşitul de săptămână.

În weekendul 11-12 martie evenimentele potrivite pentru părinţi şi copii sunt diverse şi distractive. Iată câteva recomandări care sperăm să vă inspire:

Atelierul de pictură Luchian – culoare şi sensibilitate

Asociaţia „Paşi spre Artă” continuă seria atelierelor de pictură în acelaşi spirit entuziast şi creativ. Primul atelier susţinut de asociaţie, „Tonitza prin ochi de copil”, s-a bucurat de mult succes. Mâine, 11 martie, de la ora 12.30, copiii de 4-11 ani sunt aşteptaţi cu părinţii la aelierul „Luchian – culoare şi sensibilitate”. Prima şedinţă este gratuită, participanţii primesc cadou o ramă, iar toate materialele sunt asigurate. Detalii despre adresă şi înscrieri găsiţi pe pagina evenimentului.

luchian

Bucharest Pet Exhibition 2017

Centrul Expoziţional Romexpo vă aşteaptă în weekend la Bucharest Pet Exhibition 2017, o expoziţie amplă de specii interesante de animale – câini, pisici, peşti, reptile etc., hrană şi accesorii etc. Vor fi şi competiţii şi demonstraţii de dresaj, totul pentru a oferi o experienţă completă iubitorilor de animale. Costul unui bilet de acces este 10 lei.

Spectacolele Operei Comice pentru Copii

“Nino Arlechino”, care se joacă sâmbătă de la 10.00 în Salonul Mozart, este potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Nino și-a dorit dintotdeauna să viziteze cele mai frumoase orașe europene, doar că nu avea cu cine, așa că i-a venit o idee năstrușnică, să călătorească împreună cu copiii care alege să vină la Opera Comică pentru Copii. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart al OCC.

“Peter Pan” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 13.00 şi de la 17.00 şi duminică de la 11.00. Este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani, fiind una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie și despre curajul pe care ți-l dă o inimă curată.

“Punguța cu doi bani” se joacă dumincă de la ora 10 şi de la 12.30 în  Sala UnderGrant şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este una dintre cele 3 poveşti prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă.

“Povestea sunetului” este un spectacol organizat sâmbătă de la 19.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani

Întâlnire cu Dodi şi Roni la Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Uninvented Kids vă invită sâmbătă, 11 martie de la ora 11.00 la o nouă întâlnire cu Dodi, Roni și cu Alexandra Florina Popa, o cercetătoare pasionată de la Muzeu.

„Ce se ascunde sub un strai frumos?” este tema întâlnirii de sâmbătă și, totodată, întrebarea lansată de Dodi și Roni micuților participanți. Neînfricații exploratori le vor destăinui copiilor că există viețuitoare care, sub aparența unei înfățișări frumoase și inofensive pot ascunde și alte „secrete”.

La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 50 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

dodi

Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvire Popesco

Cinema Elvire Popesco vă aşteaptă în weekend la o serie de filme attractive în familie. Sâmbătă de la ora 11:00, putem viziona”Kubo şi lăuta magică” potrivit pentru copiii cu vârstă de peste 6 ani. Filmul este o aventură animată plasată într-o Japonie fantastică. Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viață modestă, spunând povești oamenilor din orășelul lui de baștină de pe malul mării. Un spirit venit din trecut îi dă viața peste cap și se reaprinde flacăra unei răzbunări vechi de secole. Duminică de la ora 11:00 putem viziona filmul “Ozzy – marea evadare”, potrivit pentru copiii cu vârstă de peste 3 ani. Bilete se pot achiziţiona de la casa de bilete Elvire Popesco şi nu numai.

Preţul întreg este 15 lei, cel redus 10 lei, iar cel super-redus pentru copii sub 12 ani este 5 lei. Tariful pentru acces copil + părinte este 10 lei.

Desenează pe asfalt – Bucuria pentru viaţă

Asociația „Studenți pentru Viață” vă invită la atelierul de desene pe asfalt pentru copii, zâmbete colorate, pe data de 12 martie, orele 15.00-17.30, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Vino pentru mame! Vino pentru femeile însărcinate! Vino pentru copii! Vino pentru viață! Vino pentru că este nevoie de tine!

astfalt

Măseluţa Dodoluţa la Cărtureşti Carusel

Sâmbătă, de la ora 11, sunteţi invitaţi la Cărtureşti Carusel, la spectacolul interactiv – Măseluţa Dodoluţa – după piesa cu acelaşi nume de la Mame de Poveste. Măseluţa Dodoluţa locuieşte în oraşul Măseluţelor. Este mică, albă, rotunjoară şi cea mai pofticioasă măseluţă pe care aţi cunoscut-o vreodată. E topită după dulciuri: torturi, prăjituri, caramele şi bomboane cu sirop. Totul trebuie să fie învăluit în zahăr şi să fie dulce şi colorat.

Zâna Juxi va face cunoştinţă cu dulcica Măseluţa Dodoluţa şi va încerca să o facă să iubească fructele simple, mâncarea gătită de mămică ei şi multe alte lucruri ce ţin de o alimentaţie sănătoasă. Spectacolul adresat copiilor cu vârste între 2 şi 10 ani are o durată de 40 minute, iar preţul biletelor este 20 lei pentru copil şi 10 lei pentru părinte. Rezervări la 0733081464 sau la rezervari@juximagic.ro.

Programul  Observatorului Astronomic  Amiral Vasile Urseanu

Proiecţia în cadrul prezentărilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Sâmbătă:

18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte;

19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului;

Duminică:

11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte;

12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului;

Citeşte şi:

Ce vom face în martie, luna în care ne reinventăm

 

 

 

 

 


« Inapoi la blog