Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 10-11 iunie

Al doilea weekend al lunii iunie vine cu propria suită de evenimente interesante și antrenante pentru întreaga familie. Dacă nu v-ați conceput încă programul sfârșitului de săptămână, vă oferim câteva alternative plăcute pentru aceste două zile libere.

Iată ce se întâmplă în București, în weekendul 10-11 iunie!

Festivalul Amintiri din Copilărie

Până duminică,  Primăria Capitalei și Teatrul Ion Creangă  vă așteaptă o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, prilej numai bun să vă bucurați de soare și relaxare, teatru și muzică în Parcul Kiseleff.

Festivalul, aflat la cea de-a IV-a ediție, reunește pe durata celor cinci zile o mulțime de evenimente și activități: spectacole și concerte, instalații creative și jocuri haioase pentru tineri exploratori, ateliere și demonstrații dintre cele mai interesante sau lecturi de povești printre perne fermecate. Cei mici și cei mari vor avea ocazia să urmărească actori, instrumentiști, dansatori și acrobați veniți de departe.

Duminică, la ora 11.00, tinerii spectatori sunt așteptați pe Șoseaua Kiseleff, pentru a urmări Parada Teatrelor pentru Copii, tradiționala plimbare a celor mai îndrăgite personaje, reunite într-un alai de poveste. Parada se încheie în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff (spre Piața Victoriei), la ora 11.30, cu o demonstrație Drill Team susținută de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, alături de Muzica Reprezentativă a Armatei. Un alt punct de atracție al zilei de duminică îl constituie programul propus de Baza de instruire pentru Vânători de munte „Bucegi” – Predeal, cei mici fiind invitați între orele 12.00 și 18.00 să testeze tiroliana și peretele de escaladă instalate de reprezentanții MApN.

Atelier deschis la Scoala Scrie despre tine

Se deschid înscrierile la Școala de dramaturgie și scenaristică „Scrie despre tine” – prima școală de dramaturgie și scenaristică dedicate celor care vor să își povestească realitatea, indiferent de experiența anterioară în domeniu. Iată invitația oficială:

Dacă vrei ca poveștile tale să ajungă la alți oameni sub forma unor piese de teatru sau scenarii de film, dacă te interesează poveștile oamenilor din orașul în care trăiești, dacă crezi că prin artă putem învășa mai multe despre lumea din jur, vino să ne cunoaștem. Te invităm la un atelier deschis sâmbătă 10 iunie ora 17:00* la noul sediu „Scrie despre tine” pe Caderea Bastiliei 56-58. Înscrieri pentru atelierul deschis la scriedespretine@gmail.com. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Lansarea colecției Humanitas Junior & atelier de pictură

Librăria Humanitas de la Cișmigiu ne așteaptă sâmbătă, de la ora 11.30, la lansarea colecției Humanitas Junior, care va fi moderată de Iustina Croitoru. Ne vom întâlni cu Ioana Nicolaie, Delia Calancia – cea mai tânără autoare Humanitas și Ioana Baldea Constantinescu, iar cei mici vor putea participa la un atelier de pictură cu Mihail Coșulețu, ilustratorul noii ediții a “Micului Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, apărută la Editura Humanitas. Participarea este gratuită și se face pe baza unei rezervări pe adresa de email alice.ene@humanitas.ro sau online.

Clinceni Airshow 2017

Sâmbătă, 10 iunie, între orele 18 și 21, ne dăm întâlnire la Aeroportul Clinceni pentru a asista la un spectacol aerian dedicat copiilor. Vor participa aeronavele: Extra 330 SC, Extra 300 L, CAP 232, Zlin 50, Zlin 142, Zlin 526, IAR 46, Aerostar Festival, Ikarus C-42, PZL 104 Vilga, AN-2, GA-8, Tecnam 2006, EC 120, IAR 35, IS-28 B2, SZD Perkoz. Participarea este gratuită.

Atelier pentru copii “Povești din Pădurea Neagră”

Sâmbătă, de la ora 11, copiii cu vârste de 6-10 ani sunt invitaţi la atelierul ce face parte din Programul pentru familii “Dunărea, fluviul care ne uneşte”, realizat la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Pornind de la o veche hartă germană, mergem la izvor, în Germania, acolo unde se naște Dunărea, în Munții Pădurea Neagră, aflând câteva povești fascinante. Participarea se face pe bază de înscriere nominală la adresa de e-mail: comunicare@muzeulhartilor.ro. Preț participare copil: 17 lei. Părinții însoțitori care doresc să rămână la atelier sau să viziteze Muzeul vor plăti biletul de intrare de 8 lei.

Gainusa Corcodusa, muzicant de soi

Juxi Magic îi invită pe copiii cu vârste între 2 şi 10 ani, în Cărtureşti Carusel, la spectacolul interactiv “Găinuşa Corcoduşa” după povestea cu acelaşi nume de la @Mame de poveste scrisă de Alexandra Pintea Varnava şi ilustrată de Vera Grama. Găinuşa Corcoduşa e faimoasă-n toata curtea, nu doar In ograda ei ci în tot satul şi-n satele din jur. Este cea mai vestita găină de peste dealuri şi sate. A ajuns vestea până şi în Tărâmul Magic Juxi unde Zâna Buna doreşte să o aducă şi să o cunoască. Găinuşa Corcoduşa nu are în repertoriu doar cotcodăceala obişnuită a suratelor ei, ci cântece măiastre, în interpretare de excepţie. Durata spectacolului este de 40 minute. Costul biletului este 20 lei pentru copil şi 10 lei pentru parinte. Rezervări la 0733081464 sau la rezervari@juximagic.ro (locurile sunt limitate).

Descoperă-mă, sunt talentat!

Asociaţia C.S. “Feel&Dance”, în colaborare cu Primăria Sector 4 ne invită în fiecare Duminică între orele 17.00-19.00, în perioada 28 Mai – 1 Octombrie, în Parcul Lumea Copiilor (spatele Palatului Copiilor), la Foişorul Japonez alternând săptămânal cu Foişorul Fanfara. Vor fi demonstraţii de dans (copii / adulţi), cursuri de dans interactive pentru copii şi adulţi realizate de profesorii Asociaţiei şi ai colaboratorilor, momente de antren al publicului,show-uri ale artiştilor colaboratori ai Asociaţiei C.S. “Feel&Dance”. Participarea este gratuită.

Street Delivery 2017

Tema Street Delivery 2017 este Grădini posibile. Putem transforma o stradă într-o grădină de idei? Putem deschide noi spații publice în orașele noastre? Putem să cerem mai mult verde? Cu temele acestea mergem în acelaşi loc, pe strada Athur Verona, din capătul de la bulevard, până la cel de la Grădina Icoanei, să descoperim perspective noi şi oameni interesanţi. Tot cu muzică, cu de-ale gurii, cu ateliere şi cu o atmosferă deja “clasică”.

Hey Day Music Festival

Primăria Capitalei ne invită la cea de-a doua ediție HeyDay Music Festival, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România care va avea loc în Parcul Izvor. Evenimentul aduce împreună unele dintre cele mai cunoscute “tribute acts”. Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden sunt numele tributate la cea de-a doua ediție a festivalului.

Cu 17 trupe consacrate din Marea Britanie, Italia și România, dar și cu o scenă dedicată tinerelor talente, Hey Day se anunță a fi un altfel de eveniment pentru toți iubitorii de muzică. Biletele se găsesc în rețeaua eventim.ro, la casa de bilete creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), iar în cele trei zile de festival pot fi cumpărate și de la cele două case special amenajate (Zona Metrou Izvor și zona Splaiul Independenței / Bd. B.P. Hașdeu). Intrarea copiilor în vârsta de până la 14 ani, însoțiți de părinți, este liberă. Concertele încep de la ora 17.

Citește și:

6 lucruri pe care copiii anxioși nu au curaj să le spună profesorilor


« Inapoi la blog