Menu

Blog

Recomandări pentru weekendul 1-2 iulie

Luna iulie începe în weekend, prevestind începutul oficial al sezonului distracției de vară. Festivaluri de teatru, ospățuri boierești în aer liber, concerte, filme, petreceri pe acoperiș și târguri de antichități, toate ne așteaptă în acest sfârșit de săptămână vesel.

Iată ce evenimente importante se petrec în București în weekendul 1-2 iulie!

Zaiafest 2017

Sâmbătă și duminică, de la ora 12.00 la ora 23.00, sunteți așteptați la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 162-164) la Zaiafest 2017, primul festival dedicat cramelor mici românești propune un ospăț pe cinste, cu vinuri și mâncăruri alese, la inceput de vară. Să fie bine înțeles, ZAIAFEST nu este un târg de vinuri. Nu are loc într-un hotel sau în vreun pavilion expozițional. Este un zaiafet cum se cuvine, ce scoate vinul la lumină, la soare, la iarbă verde, îl toarnă molcom în pahare și îl însoțește cu mâncare bine meșteșugită. ZAIAFEST este despre prieteni și despre conversații purtate în tihnă, la un pahar de vin bun.

Accesul la ZAIAFEST se va face pe bază de bilet, prețurile fiind de 17 lei pentru tichetele de o zi sau 29 de lei pentru abonamentele ce permit accesul la toate cele doua zile de festival.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua IaBilet.ro (Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agențiile Perfect Tour, standul de bilete de la stația de metrou Unirii (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman și IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara, la Hard Rock Cafe), precum și în zilele de festival, la intrare și pe aplicațiile de IOS și Android IaBilet.

Zaiafest

Festivalul de teatru urban în aer liber Teatru Sub Lună ediția 3

Teatru sub lună, singurul festival de teatru independent în aer liber, se află la a-3-a ediție și reunește sub cerul liber și arzător de iulie atmosfera proaspătă a unei piese de teatru bine regizate și încântarea unei seri de jazz sau café-concert, toate frumos conturate cu expoziții de pictură, desen, costume și sculpturi din lemn. Festivalul de teatru urban are loc în Grădina Quantic din parcul Grozăvești, situată la 3 minute de metrou.

Pe durata a 3 weekend-uri vor fi puse în scenă 4 spectacole de teatru independent, 2 show-uri de improvizație și un spectacol de stand-up family-friendly. Pe lângă acestea, festivalul mai aduce și concerte din genuri de muzică precum jazz, acustic, underground și alternative. Fiecare seară se desfăşoară după programul:

18:00 – deschiderea porţilor.
– vizitarea expozițiilor, chill-out music;
– colțul de carte și hamacul de lectură;
– socializare pe terasele Quantic;
20:30 – teatru;
22:00 – concert acustic.

Accesul costă 40 lei pentru o zi, 90 de lei abonament 3 zile (oricare 3 zile la alegere din cadrul festivalului) sau 200 de lei Abonament Full Access (pe care îl poți da unui prieten dacă nu mai poți ajunge).

Bucharest Food Festival – Gourmet Edition

A doua ediție de Bucharest Food Festival – Gourmet Edition, are loc în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură, unde se vor reuni unele dintre cele mai renumite restaurante, bistro-uri sau baruri din București, dar și din țară. Evenimentul va fi împărțit în zone speciale precum: Fine Dining & Urban Contemporary, Romanian Gastronomy, International Cuisine, Grill & BBQ, Gourmet Area, Street Food sau Ice cream & Sweets Corner.

Alături de scena live va exista și o altfel de scenă, cea dedicată show-urilor de live cooking, care îi va iniția pe vizitatori în tainele celor mai noi tehnici de preparare culinară. Timp de trei zile, festivalul va găzdui demonstrații culinare inedite cu susținerea unora dintre cei mai cunoscuți chefi ai momentului și îi va inspira pe cei prezenți, oferindu-le posibilitatea de a degusta cele mai savuroase preparate. Muzica live, de care aminteam mai sus, va fi reprezentata de câteva dintre cele mai interesante proiecte muzicale românești, cu muzică lounge și concerte live de jazz, electro swing sau blues.

Line-up muzical:

01.07 – Breeze
02.07 – Irina Sarbu & Live Band
DJ: Bogdan Stratula – Urban Sunsets

Programul este: sâmbătă și duminică: 13:00 – 23:00. Intrarea este liberă.

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Excelsior vă așteaptă și weekend-ul acesta în Parcul Bazilescu, între oele 18.00 și 22.00, cu spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele.

Programul din această sâmbătă este:

  • Concert – corul de copii Miniton
  • Concert – ansamblul folcloric Românașul
  • Ursul păcălit de vulpe – spectacol de teatru (Trupa Mezettino)
  • Concert Speak
  • O scrisoare pierdută – proiecție film

Iar programul de duminică este:

  • Cei trei purceluși – spectacol de teatru (Teatrul Excelsior)
  • Concert – corul de copii Contrapunct
  • Magicianul Paco
  • Concert Cove
  • Liceenii Rock’n’Roll – proiecție film

Filme pentru familie la Cinema Elvira Popescu

În weekend avem filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popescu. Sâmbătă de la ora 11:00, “L’empereur / The march of the penguins 2”. Luc Jacquet revine cu un nou film care urmărește povestea unui pui de penguin ce se pregătește să pornească în prima sa călătorie, urmând chemarea misterioasă care îndeamnă pinguinii să pornească spre o destinație necunoscută, odată cu apropierea iernii.

Duminică 2 iulie, ora 11:00, avem ocazia să (re)vedem “La tortue rouge”. Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală, La Tortue rouge trece prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane.

The Biggest Rooftop Party in Town

Pe 1 și 2 iulie, puteți participa la cea de-a cincea ediţie a celui mai mare rooftop party din România, care va avea loc pe acoperişul Centrului Auto Cobălcescu din Splaiul Unirii 311. Veți găsi o terasă cu o suprafaţă de 7000 mp şi cu o capacitate de 10.000 persoane, pregătită de petrecere.

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv vom prinde apusul şi răsăritul la înălţime împreună cu mii de tineri din Bucureşti. Biletele au preţuri începând cu 30 de lei.

Acoperis

Atelierul de opincărit de la Comana

Mâine, de la ora 14.00, sunteți așteptați de Asociația Zestrea Bisoceană la Atelierul de opincărit, în Satul meșteșugurilor de la Comana. Participanții vor asculta povești despre istoria opincilor, dar mai ales își vor lucra propriile opinci din piele, cu care vor pleca acasă. Înscrieri la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

Gala de Deschidere a Marilor Serate Muzicale de la Opera Comică pentru Copii

Gala de Deschidere a Marilor Serate Muzicale este un prilej perfect să vă adăpostiți de caniculă în Opera Comică pentru Copii. Programul este următorul:

Sâmbătă şi duminică de la 10:00 – Matineele Festivalului;întâlniri muzicale matinale de vară, în cochetul Salon Mozart al Operei Comice, pentru copii cu vârste de peste 7 ani.

Sâmbătă de la 19:00 – Muzica Desenelor Animate, un concert extraordinar, exclusiv cu muzică din desenele animate clasice, organizat în Sala Mare a OCC pentru copiii cu vârste de minim 3 ani.

Târgul de Antichități Țărănești

Sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, Muzeul Țăranului găzduiește Târgul de Antichități Țărănești. Peste 40 de colecționari din toată țara vin cu obiecte vechi valoroase: țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă, fețe de masă etc.), piese de costum țărănesc, icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, ristolnice, podoabe, ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce, mobilier crestat, pictat – lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe, felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și publicații socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote  vechi, timbre cu subiecte etnografice etc.

De asemenea, suntem invitati să savurăm o cafea sau să ne răcorim cu o înghețată de casă. Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

Atelierele de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Sâmbătă și duminică, de la ora 12.00, Muzeul Național de Artă Contemporană  invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative. În fiecare weekend, suntem aşteptati la ateliere de serigrafie, print, design de costum, sunet, desen, obiect, mozaic sau mail-art.

Al cincelea atelier se concentrează pe sunet și este destinat adolescenților, tinerilor și adulților. El va fi susținut de Anamaria Pravicencu și va avea loc sâmbătă, 1 iulie, de la ora 15:00.

Atelierul de dumincă se concentrează pe design de instalație și obiect. El va fi susținut de artista Sorana Țărus și este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Cutii de ambalaj, o doză de suc, ziare sau sârme, dar și desene și culori — sunt obiecte cu care ne întâlnim zi de zi. Cu foarfeca, lipici și imaginație, le vor transforma în mici creații personalizate, încurajând schimbul de idei și de instrumente de lucru.

Acces: 30 lei. Adulții ce însoțesc copii nu achită valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.

Citește și:

7 povești care arată că notele de la școală nu dictează succesul în viață

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copiilor

Cum vă dați seama dacă școala copilului îi sabotează viitorul profesional

9 capacități ale creierului care ne ajută să ne atingem orice obiectiv


« Inapoi la blog