Menu

Cluburi

Origami

Veche de aproape 1500 de ani, arta origami a luat naștere în Japonia. Denumirea provine de la cuvintele japoneze „ori”, care înseamnă „a îndoi” şi „kami” care înseamnă „hârtie”.

Partea pedagogică a artei origami a fost influențată, în anul 1850, de concepțiile lui Friederich Fröbel, care a dezvoltat noi metode de folosire a acestui produs educațional. Arta plierii hârtiei făcea parte, în grădinițe, din programul de învățare prin joacă. Fröbel credea că scopul educației era să demonstreze unitatea universului printr-un set de activități simbolice care să promoveze cooperarea și nu competiția, studiul naturii și lucrul manual.

În prezent, origami ne înconjoară și face parte din viața noastră, chiar dacă nu mereu realizăm acest lucru. De exemplu, airbag-urile mașinilor sunt împăturite conform tehnicilor origami, iar oglinzile sateliților ce ajung în spațiu și care au dimensiuni impresionante, sunt pliate în așa fel încât să poată fi transportate și apoi desfăcute, odată ce au ajuns la destinație.

În cadrul clubului de origami al școlii Aletheea realizăm modele de diferite complexități, în așa fel încât învățarea să se facă progresiv, iar tainele plierii hârtiei să fie dezlegate din ce în ce mai ușor de către elevi. Se produce astfel, prin joc, amuzament și cooperare, o înțelegere ușoară a multor principii de geometrie, artă și estetică.


« Inapoi la cluburi