Menu

Cluburi

CLUB DE CULTURĂ ANTICĂ – sub tălpile piticilor

Mergând pe firul metaforei medievale a Piticilor urcați pe umerii Uriașilor, clubul își propune să urmărească și să dezlege acest fir. „Noi suntem niste pitici, spunea Toma de Acquino, pe umerii uriasilor”. Avantajul este de partea noastră deoarece, chiar dacă suntem pitici, în procesul de cunoaștere suntem urcați pe umerii Uriașilor, deci vedem ceea ce au vazut ei și chiar mai mult.

Clubul se adresează elevilor de gimnaziu și încearcă a le stârni curiozitatea prezentîndu-le progresul actual din perspectiva eforturilor depuse de civilizația omenească de la începuturile istoriei cunoscute și până în prezent. Clubul va încerca deci să le ofere tinerilor adolescenți posibilitatea să își cunoască mai bine trecutul și strămoșii pentru a înțelege mai bine prezentul și pentru a se cunoaște mai bine.

Vom încerca să dezgropăm mistere ale civilizației de pe Bătrânul Continent, vom face cunoștință cu fenomenul religios în Antichitate, vom înota și ne vom scufunda printre etimologii și nu vom uita să respirăm de fiecare dată câte o gură de aer modern care să ne facă să nu uităm de unde am plecat și încotro ne îndreptăm.

 


« Inapoi la cluburi