Menu

Blog

6 filme de animație superbe de văzut în vacanță

Ați cam irosit ideile de petrecere a zilelor libere în vacanță? Atunci începeți alături de copii un adevărat maraton de filme de animație pe care să le urmăriți cu sufletul la gură. Aceste producții fantastice sunt ca o oază de destindere și amuzament, când nu reușiți să găsiți suficientă frumusețe în lumea reală.

V-am pregătit o listă de 6 filme de animație care vă propulsează într-un univers magic, educativ, amuzant, colorat, creativ și plin de neprevăzut.

1. Moana

Moana este fiica șefului unui mic trib insular, ce decide să pornească într-o călătorie extraodinară în jurul Pacificului. Împreună cu Maui, un măreț semizeu, fetița este nevoită să străbată întinderea oceanului, să se lupte cu monștri înfricoșători și să dezlege un blestem străvechi.

moana

2. Kubo and the Two Strings

Kubo este un băiețel fericit, care provine dintr-o familie înstărită. Însă când invocă accidental un spirit străvechi malefic și însetat de răzbunare, nu îi mai rămân decât doi prieteni aproape. Singura sa șansă de a supraviețui este să găsească armura magică purtată odinioară de tatăl său, un samurai legendar. Cu o poveste emoționantă ce ascunde o filosofie de viață profundă, această animație japoneză este cu adevărat greu de uitat.

kubo

3. The Little Prince

O fetiță trăiește într-o lume a adulților, sub îngrijirea exagerată a mamei sale. Fiecare aspect al vieții sale este controlat cu strictețe, de aceea nu are timp să își facă prieteni. Totul se schimbă, însă, când îl întâlnește pe Aviator, un bătrân cu inima bună, care îi spune povești fascinante despre Micul Prinț și stelele îndepărtate. Animația, adaptată după cartea cu același nume semnată de Antoine de Saint-Exupéry, schimbă vieți, de copii și adulți deopotrivă.

prince

 

4. The Secret of Kells

Brendan este un orfan în vârstă de 12 ani care trăiește alături de călugări. Viața sa se schimbă când îl cunoaște pe Fratele Aidan, deținătorul extraordinarei cărți neterminate a iluminării. Aidan îl inițiază pe băiețel în arta iluminării, trezindu-i astfel un talent prodigios. Animația deține toate ingredientele pe care ni le dorim de la o producție pentru copii: un stil original, o poveste interesantă și o coloană sonoră unică, din folclorul irlandez.

kells

5. Nocturna

Orfanul Tim observă, stând pe acoperișul casei într-o noapte, o stea căzătoare. Încercând să o prindă, pornește într-o călătorie în care totul este posibil. Creaturile nopții misterioase, locuitori ai țării Noctura, îi dezvăluie băiatului toate secretele lor, Tim fiind singurul care îi poate salva de pericole. Surprinzător și magic, acest desen animat poartă pe oricine înapoi în copilărie.

nocturna

6. Porco Rosso

Fiecare animație produsă de Hayao Miyazaki este o capodoperă atemporală, iar Porco Rosso nu face excepție. Aceasta este povestea unui pilot strălucit care ajunge să fie transformat din senin într-un porcușor. Chiar și așa, acesta își păstrează umanitatea și oferă adevărate lecții de viață celorlalte personaje din film.

porco

Foto: imdb.com


« Inapoi la blog